نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی
نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی و حفظ استعدادها و کارکنان دانشی سازمان نقش بهسزایی دارد و میتواند به مدیران منابع انسانی کمک کند. در واقع یکی دیگر از کارکردهای هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی، نقش آن در نگهداری و حفظ منابع انسانی است.
سازمانها برای جذب و استخدام و سپس آموزش و بهسازی کارکنان هزینه زیادی متحمل میشوند. ترک خدمت کارکنان بزرگترین تهدیدی است که همه این هزینهها را از بین میبرد. تحلیل دادههای خروج و روندهای رفتاری کارکنان میتواند شاخصهای تمایل به ترک سازمان را تعریف کند. بر اساس آن کارکنانی را که ممکن است در معرض خطر ترک سازمان باشند، شناسایی نماید.
هوش مصنوعی میتواند الگوهایی در شکایات یا نگرانیهای مطرح شده توسط کارکنان را شناسایی کند. همچنین میتواند با تحلیل مجموعه مهارتها و موفقیتهای گذشته، یک کارمند بیحوصله یا بی تفاوت را از کارمند راضی تشخیص دهد. سپس با برنامهریزی دقیق میتوان مانع از خروج و ترک خدمت کارکنان شد. در این نوشتار نقش نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی مفهومسازی و تعریف میشود.
اهمیت نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی
هوش مصنوعی در بازتعریف مدیریت ترک خدمت کارکنان بسیار اثرگذار است. نگهداری کارکنان و مدیریت استعداد یکی از بزرگترین چالشهای صنعت در سطح جهانی است. سازمانها دائماً در حال آزمایش استراتژیها و روشهای جدید برای حفظ کارکنان خود برای تا حد امکان طولانی هستند.
حفظ کارکنان در درجه اول بر عهده متخصصان منابع انسانی است. در این محیط رقابتی، برای متخصصان منابع انسانی دشوار است که کارکنان خود را در سازمان نگه دارند. بنابراین، منابع انسانی با معرفی چندین تکنیک درون شرکت سعی در رفع این مشکل دارد. هوش مصنوعی میتواند با نظارت و ارزیابی عملکرد کارکنان برای شناسایی هر گونه نشانهای از رکود یا افسردگی، به برنامهریزی مسیر پیشرفت شغلی کمک کند.
این امر به استراتژیستها و مدیران در برنامهریزی برای اجرای برنامههای جدید یادگیری و توسعه و همچنین شناسایی فرصتهای جدید رشد کمک میکند.
راهکارهای نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی
چند نکته کلیدی در مورد نقش هوش مصنوعی در بهبود نرخ ماندگاری کارکنان که ششمین کاربرد هوش مصنوعی در منابع انسانی است، وجود دارد:
برنامهریزی مسیر شغلی
یکی از دلایل اصلی ماندن کارکنان در یک شرکت، فرصت پیشرفت شغلی و داشتن موقعیتهای جدید است. هوش مصنوعی میتواند با زیر نظر داشتن عملکرد کارکنان، زمانهایی که در یکجا گیر کردهاند و رشدی ندارند را شناسایی کند. با داشتن این اطلاعات، مدیران میتوانند دورههای آموزشی و توسعهی جدیدی را معرفی کنند و زمینههای تازهای را برای پیشرفت کارکنانشان پیدا کنند.
شناسایی فرصتهای رشد
هوش مصنوعی کاربردهای مختلفی برای ارزیابی کارکنان دارد، از جمله سنجش میزان تعامل و عملکرد آنها در کار. همچنین میتواند به مدیران اطلاع دهد که آیا یک کارمند به چالش جدیدی نیاز دارد یا از نقش فعلی خود فراتر رفته است. بنابراین پیشنهاد میشود مدیریت استعدادها مبتنی بر هوش مصنوعی در دستور کار سازمان قرار گیرد.
افزون بر این، ابزارهای مدیریت عملکرد مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند فرصتهای آموزشی را برای کارکنان پیشنهاد دهند. کارفرمایان همچنین میتوانند از روشهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای توسعهی کارکنان و حفظ استعدادهایی که در معرض خطر ترک شرکت هستند، استفاده کنند. بنابراین نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی بسیار موثر است.
بهبود تعادل بین کار و زندگی
رضایت کارکنان وابستگی زیادی به داشتن تعادل بین کار و زندگی شخصی دارد. کارکنان امروز خواهان کنترل بیشتری روی برنامهی کاری و زمان خود هستند. استفاده از هوش مصنوعی میتواند به کارکنان استقلال مورد نظر را بدهد و در عین حال نیازها و الزامات کاری را نیز برآورده کند.
هوش مصنوعی این کار را با خودکار کردن کارهای تکراری و خستهکنندهای که میتوانند خیلی سریعتر انجام شوند، برای کارکنان فراهم میکند. این کار به کارکنان فرصت میدهد تا روی کارهای دیگری که نیاز به تفکر انتقادی و خلاقیت خودشان دارد، تمرکز کنند و همچنان سایر وظایفشان را هم به موقع به اتمام برسانند.
دستمزد عادلانه و قابل دستیابی
در اقتصاد امروز، کسبوکارها به دنبال حفظ رقابت و اولویت دادن به پرداخت حقوق برابر برای کار برابر هستند. این موضوع این سوال را ایجاد میکند که چگونه کارکنان را به طور موثر پاداش دهیم؟ هوش مصنوعی این توانایی را دارد که مجموعه دادههای گسترده را تجزیه و تحلیل کند، الگوها را تشخیص دهد و به کارفرمایان در ارائه بستههای جبرانکنندهی عادلانه و شخصیسازیشده به کارکنانشان کمک کند.
راهحلهای ذکر شده قادر به ارزیابی شرایط بازار، عملکرد کارکنان و نتایج کسبوکار برای بهبود جبرانسازی و پاداش هستند. با کمک این راهحلها، شرکتها میتوانند اهداف روشنتری تعیین کنند، پیشرفت کارکنان را رصد کنند و روشهای جدیدی را برای دستیابی به نتایج بهتر پیشنهاد دهند. بنابراین، هوش مصنوعی به کارفرمایان کمک میکند تا شرایط کاری مطلوبتری را برای کارکنان خود ایجاد کنند که برای همه مفید خواهد بود.
بهرهوری و نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی
استفاده از هوش مصنوعی میتواند بهرهوری را افزایش دهد که در نتیجه منجر به بهبود نرخ ماندگاری کارکنان میشود. این کار از طریق خودکار کردن کارهای تکراری و وقتگیر، ارائه بازخورد و مربیگری لحظهای به کارکنان و شناسایی بخشهایی که میتوانند از طریق بهبود فرآیند ارتقا پیدا کنند، قابل دستیابی است.
هوش مصنوعی همچنین با بهبود کارایی کارکنان، کاهش خطاها و بهینهسازی عملیات، رضایت شغلی و حفظ بهترین استعدادها را افزایش میدهد و در نهایت منجر به محیط کاری پربارتر و پاداشدهندهتر میشود و در عین حال ظرفیت بالقوه نیروی کار را به حداکثر میرساند. بهرهوری و نگهداشت کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی اثرگذار است.
پایان سخن
موارد کاربرد هوش مصنوعی برای نگهداشت کارکنان از همان فرایند استخدام شروع میشود. به عنوان نمونه اغلب این موضوع پیش میآید که شخصیت، دیدگاهها و خواستههای حرفهای یک کارجو با فرهنگ سازمان یا الزامات نقش مورد نظر همسو نیست. راهکارهای مبتنی بر داده و هوش مصنوعی میتوانند به عنوان بخشی از سفر استخدام، تناسب افراد و فرهنگ سازمان را ارزیابی کنند و اطمینان حاصل نمایند تنها کارجویانی که شانس خوبی برای ماندگاری در سازمان دارند، استخدام میشوند.
ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند استراتژیهای حفظ و نگهداشت کارکنان را بهبود بخشند و به کسب وکارها کمک کنند تا پیش بینی نمایند چه کسانی احتمال بیشتری دارد که مشاغل خود را ترک کنند، و همچنین ارائۀ چه مشوق هایی ممکن است احتمال ماندنشان را افزایش دهد.
این احتمال اصلا دور از انتظار نیست که کارکنانی که قصد ترک سازمان را دارند، با پیشنهاد حقوق و مزایای بالاتر در موقعیت شغلی جدید مواجه باشند، گزینهای که کارفرمایان فعلی از آن غافل مانده اند. راه حلهای مبتنی بر هوش مصنوعی اینجا نیز به کمک ما میآیند و میتوانند شرایط و عرف بازار، عملکرد کارکنان و نتایج کسب وکاری به دست آمده را برای بهینه سازی مبلغ حقوق و مزایای افراد ارزیابی کنند.
فهرست منابع
قوامی، محبوبه. (۱۴۰۳). هوش مصنوعی در سازمان. نشر پارسمدیر.
شامی، مهدی؛ اسدی، محسنه. (۱۴۰۲).مدیریت منابع انسانی دیجیتال. انتشارات آریاناقلم.
مدیریت منابع انسانی , هوش مصنوعی | ۱۹ شهریور ۰۳