پرسشنامه بومشهر (اکوسیتی)
پرسشنامه بومشهر (اکوسیتی) دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
منبع: استاندارد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
تعداد سوالات: ۶۵ گویه با طیف لیکرت پنج درجه
ابعاد: «مدیریت منابع هوشمند»؛ «مدیریت هوشمند جمعیت»؛ «فناوریهای هوشمند»؛ «محیط زیست هوشمند»؛ «حملونقل هوشمند»؛ «کیفیت زندگی هوشمند»؛ «اقتصاد هوشمند»؛ «زیرساختهای هوشمند»؛ «زیرساخت بهداشتی»؛ «نوآوری هوشمند»؛ «مصرف انرژی هوشمند»؛ «حکمرانی هوشمند».
تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه بومشهر (اکوسیتی)
پرسشنامه عوامل تشکیلدهنده بومشهر توسط پژوهشگران ایرانی در دانشگاه تهران طراحی شد. در این راستا ابتدا با ۱۳ نفر از خبرگان دانشگاهی و مدیریت شهری مصاحبه و با بهره از روش تحلیل مضمون (تم)، ۶۵ مضمون پایه شناسایی شد. همچنین ۱۲ عامل مهم برای ایجاد شهر هوشمند که باید مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد عبارتند از:
- مدیریت منابع هوشمند
- مدیریت هوشمند جمعیت
- فناوریهای هوشمند
- محیط زیست هوشمند
- حملونقل هوشمند
- کیفیت زندگی هوشمند
- اقتصاد هوشمند
- زیرساختهای هوشمند
- زیرساخت بهداشتی
- نوآوری هوشمند
- مصرف انرژی هوشمند
- حکمرانی هوشمند
تعریف مفهومی: بومشهر (Eco City) یک سکونتگاه انسانی است که بر اساس ساختار و عملکرد تابآور خودپایدار اکوسیستمهای طبیعی الگوبرداری میشود. اکوسیتی آینده شهرنشینی در راستای اهداف زیستمحیطی و توسعه پایدار شهر است. بانک جهانی، اکو شهرها را اینگونه تعریف میکند: شهرهایی که رفاه شهروندان و جامعه را از طریق برنامهریزی و مدیریت شهری یکپارچه که از مزایای سیستمهای اکولوژیکی بهره میبرند و از این داراییها برای نسلهای آینده محافظت و پرورش میدهند، افزایش میدهند.
تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه بومشهر استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۱۲ سازه اصلی و ۶۵ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمرهگذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویههای مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.
نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | مدیریت شهری | ۱۵ آذر ۰۳