پرستیژ انبوه (ماستیژ)

پرستیژ انبوه (ماستیژ) ترکیبی از دو واژه «انبوه» و «پرستیژ» است و برای توصیف کالاهای لوکس و با پرستیژ برای توده‌ مردم استفاده می‌شود. این پارادوکسی در بازاریابی جهت ارائه محصولات لوکس با قیمتی است که همگان بتوانند از آن استفاده نمایند.

برندهای لوکس جدید از نظر اعتبار به برندهای سنتی نزدیکتر هستند، اما از نظر قیمت به برندهای متوسط ​​نزدیکتر هستند. آن برندهایی که از استراتژی موقعیت‌یابی ماستیژ استفاده می‌کنند، خود را از نظر ارزش ادراک‌شده از برندهای متوسط ​​متمایز می‌نمایند. از سوی دیگر قیمت معقولی را برای هدف قرار دادن مشتریان میان‌رده حفظ می‌کنند.

این محصولات را می‌توان «لوکس» یا «پریمیوم» در نظر گرفت و قیمتی بین محصولات میان‌مارکت و محصولات فوق‌العاده دارد. همچنین دارای عملکرد مناسب محصول و همچنین انحصار است. در این نوشتار کوشش بر آن است تا پرستیژ انبوه (ماستیژ) مفهوم‌سازی و تعریف شود.

تاریخچه و مفهوم پرستیژ انبوه (ماستیژ)

ماستیژ (Masstige) یک مفهوم بازاریابی و ترکیبی از دو واژه انبوه (Mass) و پرستیژ (Prestige) می‌باشد. مردم دوست دارند خاص و باپرستیژ باشند و از محصولات لوکس استفاده کنند. اما محصولات لوکس گران هستند و دسترسی به آنها ساده نیست. مدیریت بازاریابی با نوآوری مفهوم ماستیژ کمک می‌کند تا برندهای لوکس با قیمت مناسب در اختیار همگان قرار گیرد.

بر اساس دیکشنری آنلاین آکسفورد، واژه پرستیژ انبوه در دهه ۱۹۹۰ به‌وجود آمد. سپس در سال ۲۰۰۳ توسط مایکل سیلورستاین و نیل فیسک در کتاب تجارت بالا و مقاله مرور کسب و کار هاروارد “تجمل برای توده‌ها” رایج شد.

« جنبش «Masstige» بخار می‌شود» بوسیله مولی پریور، روند محصولات صنایع مراقبت از سلامت و زیبایی را با این اصطلاح مشخص می‌کند. از سال ۲۰۰۳، استراتژی بازاریابی ماستیژ توسط بسیاری از صنایع کالاهای مصرفی استفاده شده است که شامل محصولات درجه یک هستند.

بیان مساله پرستیژ انبوه (ماستیژ)

رشد سریع اقتصادی در بازار جهانی طبقه متوسط ​​عظیمی را ایجاد کرده است که دارای پتانسیل‌های بازار بسیار زیادی است.اما مصرف‌کنندگان و همچنین بازاریابان هنوز نتوانسته‌اند روش‌های جدید تفکر را در آغوش بگیرند. بازاریابی غیر متعارف کالاها و خدمات لوکس، مفهوم «لوکس جدید» را به وجود آورده است.

مفهوم «لوکس جدید» شامل گسترش بازار، مقرون به صرفه بودن، و در دسترس بودن در بازار انبوه است. این امر بر تمرکز بر طبقه متوسط ​​تأکید دارد و باعث ایجاد اعتبار انبوه می‌شود و فرصت بازاریابی بزرگی را فراهم می‌کند. پرستیژ انبوه را «ماستیژ» نیز می‌نامند، که نمونه‌ای از «انبوه» و «پرستیژ» است.

کسب‌وکارها شروع به کاوش در ساخت کالاها و خدمات لوکس به روشی غیر متعارف کرده‌اند که می‌تواند نوید لذت، موقعیت و تجربه برتر را به مصرف‌کننده بدهد. به نظر می‌رسد که اصطلاح «لوکس» با ظهور مفهوم «لوکس جدید» باید بازتعریف شد. مفهوم لوکس جدید شامل تکثیر بازار، مقرون به صرفه بودن و در دسترس بودن در بازار انبوه است. بازاریابی ماستیژ با تمرکز بر طبقه متوسط و بازاریابی برندهای لوکس فرصت جدیدی را به کسب‌وکارها ارائه می‌دهد.

اهمیت و ضرورت بازاریابی ماستیژ

بازاریابی Masstige پدیده‌ای است که در آن قیمت تابعی از استراتژی‌های محصول، تبلیغات و مکان یابی در نظر گرفته می‌شود. این مطالعه مصرف کنندگان بالقوه طبقه متوسط ​​را که می‌خواهند اقلام با کیفیت بهتر و قیمت مناسب داشته باشند را پوشش می‌دهد. این مفهوم با گسترش رو به پایین برندهای لوکس برای به دست آوردن بازار ماستیز بیشتر همراه است.

اقلام لوکس جدید بیشتر مورد علاقه مشتریان جوان‌تر است و بازاریابی نسل زد بسیار راهگشا است. این مشتریان جدید برای تجملات جوانتر از مشتریان قدیمی هستند و تعداد آنها بسیار بیشتر است. آنها زودتر پول خود را به دست می‌آورند، و آنها در تامین مالی بسیار انعطاف پذیرتر و در انتخاب بی ثبات هستند. سر جایشان نمی مانند. آنها اکنون پولی برای سوزاندن دارند. رقابت برای جلب توجه آنها شدید است و الگوهای مصرف آنها – اگر متوجه نشده اید – مانند بقیه ما در حال تغییر است.

مصرف کنندگان طبقه متوسط ​​تصور می‌کنند که برندها نقش مهمی در تصویری که می‌خواهند حفظ کنند ایفا می‌کنند، اما قیمت‌های بالای اقلام مارک دار باعث می‌شود این مصرف کنندگان به خطر بیفتند. طبقه متوسط ​​خانوارها و افرادی هستند که معمولاً در چارچوب سلسله مراتب اجتماعی-اقتصادی بین طبقه به اصطلاح کارگر و طبقه بالا قرار می‌گیرند.

طبقه متوسط ​​درآمد قابل تصرف کافی برای پرداختن به تجملات جزئی دارد.اگرچه عمدتاً به ساختار اجتماعی و اقتصادی کشور خاص بستگی دارد. با این حال، به نظر می‌رسد شرکت‌هایی مانند تویوتا، اپل و هوندا از استراتژی بازاریابی ماستیج برای جذب این مشتریان بالقوه طبقه متوسط ​​که آرزوهای بالایی برای پرستیژ دارند، اما مقرون به صرفه‌تر هستند، دنبال می‌کنند.

مبانی نظری پرستیژ انبوه (ماستیژ)

سوال اساسی در مورد موفقیت تجاری شرکت‌ها این است که چگونه می‌توانند سهم بازار بهتری به دست آورند. مطالعه حاضر، در این زمینه، با رویکرد بازاریابی استراتژیک انبوه-محور، که مبتنی بر موقعیت‌یابی برند است، مواجه می‌شود. همچنین تلاش می‌کند تا پیشینه‌هایی را که برندهای پرستیژ انبوه را در یک کشور تعیین می‌کنند، تحلیل کند با این حال، محصولات و استراتژی‌های تبلیغاتی نقش مهمی در ماساژ دارند.

تئوری ماستیژ تلاش می‌کند توضیح دهد که چگونه افراد طبقه متوسط ​​جذب اقلام ماساژور می‌شوند. این می‌تواند عوامل برجسته‌ای را توضیح دهد که می‌تواند بر مصرف‌کنندگان در خرید اقلام ماساژ تأثیر بگذارد. همچنین می‌تواند با موفقیت رابطه اجزای آمیخته بازاریابی را توضیح دهد. پرستیژ انبوه (ماستیژ) آمیخته بازاریابی را در دو مرحله ارائه می‌کند: قیمت ممتاز اقلام ماستیژ تابعی از اعتبار انبوه است. و اعتبار انبوه تابعی از محصول، تبلیغ است،

پایان سخن

درک مصرف‌کننده از ارزش و کیفیت محصولات ماستیژ و ویژگی‌های خاص آن محصولات بر قصد خرید مصرف‌کننده تاثیر دارد. این ویژگی‌ها شامل عملکرد محصول، انحصار محصول و قیمت محصول است. ادراکات مصرف‌کنندگان که منجر به قصد خرید می‌شود نیز تحت تأثیر جنبه‌های روان‌شناختی احساس وضعیت، احساسات و غرور آنها است. این یافته به عنوان یک ایده جدید تعبیر می‌شود.

این مقاله تاکید دارد که مطالعه بازاریابی ماستیژ حائز اهمیت است. زیرا مشاهده می‌شود که دست اندرکاران این صنعت از استراتژی‌های بازاریابی با جایگاه‌یابی برند برای افزایش سهم بازار و همچنین سود به‌ویژه در زمینه برندهای ممتاز و معتبر استفاده می‌کنند. پرستیژ انبوه می‌تواند به بازاریابان کمک کند تا در بلندمدت اعتبار سطح بالایی برای یک برند خاص ایجاد کنند.

حسین‌پور، کبری. (۱۴۰۳). پرستیژ انبوه (ماستیژ): مفهوم‌سازی و ارائه مقیاس سنجش آن. فصلنامه بازاریابی پارس‌مدیر.