پرسشنامه توانمندسازی اساتید

دانلود پرسشنامه توانمندسازی اساتید دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۱۸ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: این پرسشنامه تک‌بعدی است و بر راهکارها تاکید دارد.

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه توانمندسازی اساتید

تعریف مفهومی: محوری‌ترین تعریف برای توانمندسازی اساتید، واگذاری قدرت و اختیار، افزایش مشارکت، ایجاد حس مسؤولیت و انگیزش است. برخی توانمندی در موقعیت‌های آموزشی را فرصت‌های مدرسان برای استقلال، انتخاب، مسؤولیت پذیری و مشارکت در تصمیمات می‌دانند. مقوله توانمندسازی و عوامل و راه کارهای مؤثر آن طی دهه‌های اخیر در محیط‌های علمی–آموزشی توجه بسیاری از اندیشمندان، پژوهشگران و کارگزاران مؤسسات آموزش عالی را به خود معطوف داشته‌است.

راهکارهای توانمندسازی اعضای هیأت علمی جهت بهبود دانش ومهارت‌های فردی در زمینه‌های آموزش، تحقیق و مدیریت و به منظور آماده‌سازی اساتید برای نقش علمی خود و افزایش اثر بخشی ایشان در تمام سطوح آموزشی طراحی شده است.

هدف از توانمندسازی اساتید، آموزش مهارت‌ها به اعضای هیأت علمی با توجه به موقعیت سازمانی اساتید برای حفظ نشاط حیات کاری ایشان در حال و آینده است. از طرفی با توجه به این که موقعیت هر مؤسسه منحصر به فرد است بنابراین برنامه و الگوی ثابتی برای توانمندساز

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه توانمندسازی اساتید استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۳ سازه اصلی و ۱۲ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.