پرسشنامه حسابداری دیجیتال

دانلود پرسشنامه حسابداری دیجیتال دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۱۴ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: پیشایندها (سوالات ۱ تا ۵) و پیامدها (سوالات ۶ تا ۱۴)

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه حسابداری دیجیتال

تعریف مفهومی: حسابداری دیجیتال (Digital Accounting) به ایجاد، ارائه و انتقال اطلاعات مالی در قالب الکترونیکی اشاره دارد. به جای استفاده از اوراق، تمام معاملات حسابداری در یک محیط الکترونیکی انجام می‌شود.

این مفهوم در واقع از نیاز به ایجاد یک سیستم مالیاتی کارآمدتر سرچشمه گرفته‌است. حسابداری دیجیتال مجموعه‌ای از تراکنش‌ها، محاسبات و مدیریت مالی است که به جای ایجاد شدن بر روی اسناد فیزیکی و کاغذ، در فضای صفر و یک کامپیوتر تولید می‌شود. این مفهوم ترکیبی از تحول دیجیتال و شیوه‌های سنتی حسابداری است.

درحقیقت این رویکرد نقش یک حسابدار را حذف نمی‌کند یا اهمیت روال حسابداری را نادیده نمی گیرد. بلکه باعث با ارزش‌تر شدن و کارآمدی بهتر حرفه حسابداری می‌شود.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه حسابداری دیجیتال استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۲ سازه اصلی و ۱۴ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است. این پرسشنامه از دو بعد پیشایندها (سوالات ۱ تا ۵) و پیامدها (سوالات ۶ تا ۱۴) تشکیل شده است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی` معناداری نتایج استفاده کرد.