پرسشنامه حسابرسی دیجیتال

دانلود پرسشنامه حسابرسی دیجیتال دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۲۷ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: «تغییر درک مخاطبان گزارش حسابرسی»؛ «تغییر در رابطه حسابرس و صاحبکار»؛ «تغییرات قانون‌گذاری»؛ «تغییرات ساختاری و رویه‌ای حسابرسی» و «مشخصات حرفه حسابرسی»

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه حسابرسی دیجیتال

تعریف مفهومی: حسابرسی دیجیتال (Digital Audit) بررسی فراگیر از دارایی‌های دیجیتال سازمان و شیوه عملکرد آنها در چارچوب اهداف کسب‌وکار و اهداف درآمدی است. این مفهوم پیامد تحول دیجیتال در شیوه‌های سنتی حسابداری و حسابرسی است.

حسابرسی دیجیتال برای هر سازمانی که می‌خواهد قابلیت‌های دیجیتالی و اثربخشی تلاش‌های بازاریابی دیجیتال خود را به حداکثر برساند، حیاتی است. این یک بررسی جامع سلامت اکوسیستم دیجیتال را فراهم می‌کند، اعتماد به نفس و پایه‌ای برای رشد استراتژیک ایجاد می‌کند، و زمینه‌هایی را برای بهبود، از جمله مسائل فنی، پروفایل مخاطب، بهینه سازی موتورهای جستجو، تبلیغات دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی شناسایی می‌کند.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه حسابرسی دیجیتال استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۵ سازه اصلی و ۲۷ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است. شاخص‌ها با استفاده از ادبیات پژوهش و مصاحبه با مدیران ارشد سازمان حسابرسی و جامعه حسابداران رسمی ایران شناسایی شد.

روایی و پایایی: پژوهشگران برای سنجش روایی پرسشنامه از دلفی فازی استفاده کردند. کلیه شاخص‌هایی که امتیاز بالای ۰.۷ کسب کردند به عنوان شاخص‌های نهایی مورد استفاده قرار گرفتند. برای سنجش پایایی نیز آلفای کرونباخ برآورد شد. آلفای کرونباخ کلی پرسشنامه ۰.۹۱۳ برآورد شد و برای تک تک ابعاد نیز بالای ۰.۷ گزارش شد. پرسشنامه از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.