پرسشنامه گزارشگری مالی
دانلود پرسشنامه گزارشگری مالی دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
منبع: استاندارد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
تعداد سوالات: ۲۷ گویه با طیف لیکرت پنج درجه
ابعاد: «قابلیت مقایسه»؛ «قابل درک بودن»؛ «ارتباط»؛ «ارائه منصفانه»؛ «به موقع بودن»؛ «اثباتپذیری»
پیوست: فرم کوتاه پرسشنامه گزارشگری مالی شامل ۶ گویه
تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه گزارشگری مالی
تعریف مفهومی: گزارشگری مالی (Financial Reporting) فرایند ردیابی درآمدها، هزینهها، جریانهای نقدی، سودآوری و عملکرد کلی یک کسبوکار در بلندمدت است. هدف این فرایند ارائه اطلاعات مالی کامل، دقیق، قابل مقایسه، قابل تایید، قابل درک و بهموقع است.
در مفاهیم نظری گزارشگری مالی جهت دستیابی به استانداردهای حسابداری هماهنگ، وجود یک مجموعه پیوسته از “اهداف” و “مبانی” مرتبط که بتواند ماهیت، نحوه عمل و حدود گزارشگری مالی را مشخص کند لازم است. چنین مجموعهای، همانند یک قانون پایه، در تدوین استانداردهای حسابداری و حل و فصل مسائلی که ممکن است در این راه پیش آید، ملاک عمل قرار خواهد گرفت. علاوهبر مزیت فوق، وجود یک مجموعه از مفاهیم نظری، به تعیین حدود قضاوت حرفهای در تهیه صورتهای مالی و محدودکردن رویههای حسابداری بهمنظور افزایش قابل مقایسه بودن اطلاعات مالی کمک خواهد کرد.
تعریف عملیاتی: برای سنجش سازه اصلی از ابزار پرسشنامه گزارشگری مالی استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۶ سازه اصلی و ۲۷ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمرهگذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویههای مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.
مدیریت مالی | ۱۹ مهر ۰۳