پرسشنامه حکمرانی مشارکتی

دانلود پرسشنامه حکمرانی مشارکتی دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

منبع: پرسشنامه محقق‌ساخته

تعداد سوالات: ۲۴ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: «پیشایندها»،‌«بسترها»؛ «پدیده محوری»  و «پیامدها»

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه حکمرانی مشارکتی

تعریف مفهومی: حکمرانی مشارکتی (Collaborative Governance) به‌عنوان گرد هم‌آوردن ذی‌نفعان گوناگون در یک انجمن مشترک برای تصمیم‌گیری جمعی تعریف می‌شود. از این مفهوم گاه با عنوان «حکمرانی همکارانه» نیز یاد می‌شود چرا که حاکمیت و حکمرانی در ادبیات پژوهش دانشگاهی ایران یکسان قلمداد می‌شود. حکمرانی مشارکتی در کلی‌ترین اصطلاحات آن فرآیندی است که بازیگران دولتی و غیردولتی را برای رسیدگی به یک موضوع درگیر می‌کند.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه حکمرانی مشارکتی استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۳ سازه اصلی و ۱۲ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

پس از پرداختن به تعاریف، ابعاد، چالش‌ها و بررسی عواملی که بتواند چالش‌ها در حکمرانی همکارانه را رفع نموده و بهبود بخشد. نیازمند توسعه مدلی هستیم که تمامی ابعاد سازنده شامل پیشایندها، تسهیلگرها و پیامدهای حکمرانی همکارانه را در قالب یک مدل مفهومی نشان دهد.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.

روایی و پایایی: پژوهشگران برای سنجش روایی پرسشنامه حکمرانی مشارکتی از نسبت روایی محتوایی استفاده کردند. پرسشنامه اولیه دارای ۲۷ گویه بود که ۳ گویه آن به علت بارعاملی پایین حذف شدند. برای سنجش پایایی نیز آلفای کرونباخ کلی پرسشنامه ۰.۸۰۷ برآورد شد و برای تک تک ابعاد نیز بالای ۰.۷ گزارش شد. بنابراین پرسشنامه از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است.