پرسشنامه سیاستگذاری اجتماعی
دانلود پرسشنامه سیاستگذاری اجتماعی دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
منبع: پرسشنامه محققساخته
تعداد سوالات: ۲۴ گویه با طیف لیکرت پنج درجه
ابعاد: طرح مسائل اجتماعی؛ تدوین سیاستهای اجتماعی؛ مشروعیت سیاستهای اجتماعی؛ اجرای سیاستهای اجتماعی؛ ارزیابی سیاستهای اجتماعی
پیوست: مجموعه ۴ پرسشنامه کوتاه و بلند در زمینه سیاستهای اجتماعی
تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه سیاستگذاری اجتماعی
تعریف مفهومی: سیاستگذاری اجتماعی (Social policy) طرح یا اقدامی از سوی دولت یا سازمانهای نهادی است که هدف آن بهبود یا اصلاح جامعه است. سیاست اجتماعی اولین بار در دهه ۱۹۴۰ توسط ریچارد تیتموس در حوزه مدیریت اجتماعی در بریتانیا مطرح شد. براساس تعریف تیتموس، سیاستگذاری اجتماعی، مجموعه روشهایی است که جوامع برای تامین نیازهای انسانی شامل امنیت، آموزش، کار، سلامت و رفاه استفاده میکنند. این شیوه از سیاستگذاری یکی از مفاهیم اساسی در جامعه نسل پنج است.
تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه سیاستگذاری اجتماعی استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۵ سازه اصلی و ۱۲ گویه است. سازههای اصلی عبارتند از:
- شناخت مسائل اجتماعی
- طرح مسائل اجتماعی
- تدوین سیاستهای اجتماعی
- مشروعیت سیاستهای اجتماعی
- اجرای سیاستهای اجتماعی
- ارزیابی سیاستهای اجتماعی.
برای سنجش امتیاز هر گویه از نمرهگذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویههای مربوط به آن سازه قابل محاسبه است.
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل محاسبه است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) محاسبه شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.
پرسشنامه سیاستگذاری اجتماعی به خط مشیهایی میپردازد که توزیع منابع، منزلت و قدرت را بین گروهها تعیین میکنند. در یک معنای دقیقتر «سیاست اجتماعی» را میتوان به مجموعهای از کنشها و سیاستگذاریهایی اطلاق نمود که بر رفاه و زندگی افراد جامعه تأثیر میگذارد.
نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | مدیریت دولتی | ۰۱ آذر ۰۳