پرسشنامه توانمندسازی ساختاری

دانلود پرسشنامه توانمندسازی ساختاری دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
منبع: استاندارد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
تعداد سوالات: ۱۸ گویه با طیف لیکرت پنج درجه
ابعاد: فرصت، اطلاعات، پشتیبانی، منابع، قدرت رسمی و قدرت غیررسمی
پیوست: پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی
تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه توانمندسازی ساختاری
تعریف مفهومی: توانمندسازی ساختاری (Structural Empowerment) به مجموعهای از فرآیندها، سیاستها و ساختارهای سازمانی اشاره دارد که به کارکنان اجازه میدهد به منابع، اطلاعات، حمایت مدیریتی و فرصتهای یادگیری دسترسی پیدا کنند.
ابعاد مورد بررسی در این پرسشنامه بدین گونه است که بعد فرصت شامل حس چالشبرانگیز بودن کار و شانس برای یادگیری در سازمان و محیط کار است. عامل اطلاعات از میزان دانش و آگاهی کارکنان از اهداف سازمان میپرسد. پشتیبانی و حمایت به دریافت بازخورد و راهنمایی از مدیران، همکاران و زیردستان میپردازد. عامل منابع در مورد زمان و ملزومات برای اجرای اهداف سازمانی است. عامل قدرت رسمی در ارتباط با انعطاف پذیری و مشاهده پذیری کارها است و بعد قدرت غیررسمی میزان همکاری با مدیران، همکاران و زیردستان داخل و خارج از سازمان را مورد بررسی قرار میدهد.
تعریف عملیاتی: به منظور بررسی توانمندسازی ساختاری میتوان از پرسشنامهای که با توجه به پرسشنامه توانمندسازی ساختاری لاسچینر و همکاران (۲۰۰۱) تدوین شده است، استفاده کرد. این پرسشنامه شامل ۱۸ گویه و ۶ بعد است که عبارتند از:
- فرصت (سوالات ۱ تا ۳)
- اطلاعات (سوالات ۴ تا ۶)
- پشتیبانی (حمایت) (سوالات ۷ تا ۹)
- منابع (سوالات ۱۰ تا ۱۲)
- قدرت رسمی (سوالات ۱۳ تا ۱۵)
- قدرت غیررسمی (سوالات ۱۶ تا ۱۸)
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد. کل نمرات پرسشنامه توانمندسازی ساختاری بین ۱۸ تا ۹۰ در نوسان است و نقطه برش ۵۴ است. نمرات زیر ۵۴ نشاندهنده وضعیت ضعیف، ۵۴ تا ۷۲ خوب و ۷۲ تا ۹۰ مطلوب است.

نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | مدیریت منابع انسانی | 23 اسفند 03