سیستم مدیریت محتوا (CMS)
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System برنامهای است که با بهرهگیری از بانک اطلاعاتی امکان تولید، ویرایش، انتشار و مدیریت محتوا را بدون نیاز به برنامهنویسی فراهم میکند. این سیستم یک برنامه نرمافزاری روی سرور است که به مدیر سایت اجازه میدهد تا محتوای سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت، تغییر دهد. در واقع طراح اولیه سایت، یک بار سیستم محتوا را طراحی میکند و تعدادی قالب آماده برای صفحات طراحی کرده و آن را روی سایت شما نصب میکند. و حال شما به راحتی میتوانید صفحات دیگری را به آن کم یا اضافه یا ویرایش کنید.
کاربرد سیستم مدیریت محتوا در بازاریابی
سیستم مدیریت محتوا حلقهای است که تمامی مراحل مختلف بازاریابی دیجیتال از طریق وبسایتهای اینترنتی را به هم متصل میکند. کافی است تا یک CMS مناسب تهیه کنید آنگاه همه آنچه در زمینه بازاریابی محتوایی، بهینهسازی موتور جستجو و طراحی سایت بازاریابی تشریح شد را همزمان با هم پژوهشگر کنید.
با استفاده از CMS به سادگی قادر خواهید بود هر امکانی را که بخواهید به سایت اضافه کنید. در واقع شرکتهای طراحی وب، سالها تجربه خود در راه اندازی وب سایتهای مختلف را در قالب یک نرمافزار CMS به شما ارائه میدهند و شما میتوانید از امکانات آماده این نرمافزارها نهایت استفاده را ببرید. با استفاده از CMS، وب سایت شما هرقدر هم که گسترده باشد، یک اپراتور ساده میتواند آنرا به سادگی نگهداری و به روز کند.
مراحل بکارگیری سیستم مدیریت محتوا
از زمانی که تصمیم به طراحی سایت بازاریابی کردید باید مراحل زیر را طی کنید:
- ثبت دامنه سایت
- خرید هاست برای سایت
- نصب یک سیستم مدیریت محتوا
- تولید محتوا (بازاریابی محتوایی)
- رعایت اصول بهینهسازی (سئو)
سیستم مدیریت محتوایی اهداف طراحی سایت بازاریابی را از طریق امکان تولید محتوا و بهینهسازی آن فراهم میکند. زمانی که دامنه خود را ثبت کردید و هاست لازم را خریداری کردید باید یک CMS خوب خریداری کنید. جوملا، دروپال و وردپرس از جمله مشهوترین CMSهای دنیا هستند. در حال حاضر بهترین سیستم برای این منظور وردپرس است. محیط وردپرس فارسی، ساده و انعطافپذیر است. چنانچه وردپرس را نصب کنید تولید محتوا و انتشار آن به یک سرگرمی تبدیل خواهد شد.
مقایسه جوملا، وردپرس و دروپال
وردپرس، جوملا و دروپال هر سه CMS قدرتهای زیادی دارند, اما هر کدام در زمینههای خاصی نسبت به بقیه برتری دارد. وردپرس به طرز باورنکردنیای در استفاده و نگهداری آسان است و قابل توسعه و قوی میباشد. اجوملا برای سایت شرکتها یا سیستمهای معمول مانند مجلههای آنلاین, سیستمهای رویداد یا تقویم ساخته شده است.
دروپال از لحاظ فنی و توسعه پذیری قوی ترین CMS است اما یادگیری و مدیریت آن سخت است. اگر شما وب سایت کوچکی دارید و میخواهید آن را از منزل مدیریت نمایید دراینصورت درحال حاضر سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین گزینه برای مدیریت و بروزرسانی وب سایت شما بصورت روزانه و متوالی میباشد زیرا کارها به سادگی و سرعت انجام میگیرد. انجمنهای گفتگوی مجازی (Forum) متعددی برای کاربران وردپرس وجود دارد و راهنماهای متعددی در اینترنت در دسترس مدیران سایتهای وردپرسی میباشد.
دلیل اصلی برای انتخاب وردپرسبه عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر قدرت و گسترش پذیری فوق العاده آن میباشد در واقع قابلیت گسترش پذیری جوملا بی پایان است. برای وب سایتهای بزرگ تجاری و پرتالهای غیر تجاری جوملا دارای سیستم چندکاربره میباشد لذا برای سایت هایی که چندکاربره میباشند (چندین نفر بصورت هم زمان مدیریت یک سایت را برعهده دارند) وردپرسبهترین گزینه است. هر مدیر میتواند سطح دسترسی خود را داشته باشد و به قسمتهای دیگر دسترسی نداشته باشد.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس
وردپرس بهترین و فراگیرترین سامانه مدیریت محتوا است. ویژگی بارز وردپرس سهولت استفاده از آن حتی برای کاربران غیر فنی است. سایتهایی که به صورت استاتیک هستند باید به سوی وردپرس حرکت کنند. برای سایتهای وبلاگی نیز گزینه مناسبی است. برخی سایتها نیاز به تعاملات پایهای با مشتری دارند مانند سبد خرید، روزنامه، تقویم و… که بازهم میتوانند از وردپرس استفاده کنند. وردپرس بسیاری از امکانات مدیریتی است که اغلب سایتهای پیشرفته به آنها نیاز دارند. اگر صفحات یک وبسایت باید رفتارهای مختلفی برای کاربران داشته باشند باید کدنویسی کنید. همچنین امکانات شبکههای اجتماعی را نیز فعال کنید. وردپرس دارای انجمن بزرگی است. یافتن برنامهنویس برای حل مشکلاتی احتمالی با این سرویس، آسان است. وردپرس از لحاظ سهولت استفاده از جوملا و دروپال پیش است. نصب ماژول، ارتقا سیستم و گرفتن بک آپ همگی با یک کلیک امکان پذیر است.
مزایای وردپرس
- بهترین ابزار برای وبلاگ نویسی
- سهولت استفاده برای صاحبان سایت که فاقد تواناییهای فنی هستند.
- تنظیمات, نصب و نگهداری سریع و بدون دردسر است.
- تغییر در سایت و ارتقا با یک کلیک
- دارای بزرگترین انجمن توسعه دهندگان قالب و ماژول نسبت به بقیه CMS ها
معایب وردپرس
- توسعه امکانات موجود نیازمند ماژول نویسی
- افزودن محتوای دینامیک به صفحات سخت است.
- امکانات شبکه اجتماعی محدود است.
جمعبندی
جوملا از هر دو لحاظ قابلیت توسعه و سهولت بین وردپرس و دروپال قرار دارد. جوملا و سایر سیستمهای مدیریت محتوا جای خود را به وردپرس دادهاند. در سالهای گذشته ساده سازیهای بسیاری در فرایندهای نصب و ارتقا جوملا انجام شده است, اما هنوز این عملیات نیازمند دانش فنی میباشد. جوملا دارای یک انجمن بزرگ از طراحان قالب حرفهای و توسعه دهندگان افزونه میباشد, البته بسیاری از آنها محصولات خود را به صورت رایگان عرضه نمی کنند. شاید این امر مهم ترین دلیل حرکت کند جوملا باشد در حالی که دروپال و وردپرس تمامی ماژولهای خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند. برخی از الحاقاتی که در دروپال و وردپرس به صورت رایگان و منبع باز در اختیار است در جوملا باید خریداری شود.
دروپال از لحاظ پیکربندی و مدیریت نسبت به جوملا و وردپرس پیچیده تر است. اما روشهای سادهای را برای پیکریندی کاربردهای کلیدی مانند تعریف صفحات دینامیک که یک اسکریپت PHP را پردازش میکند, ارایه میکند. علاوه بر این دروپال یک API قدرتمند فراهم میکند که به طور قابل ملاحظهای زمان توسعه را کاهش میدهد. من دروپال را از چشمانداز یک توسعه دهنده بسیار قوی میدانم. افزونههای زیادی در رابطه با شبکههای اجتماعی برای دروپال موجود است که به کاربر اجازه میدهندمحتوای خود را ایجاد کند, پروفایل خود را بسازد و تنظیم کند و با کاربران دیگر ارتباط برقرار کند. وقتی که مشکلی پیش بیاید منابع زیادی برای کمک و راهنمایی در انجمن و سایت دروپال وجود دارد, اما صفحات مدیریتی دروپال بسیار زیاد, غیرقابل درک و پیچیده است.
نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | مدیریت بازاریابی | ۱۹ فروردین ۹۲
دست بالا رو Elanat خواهد داشت