پرسشنامه فرهنگ تطبیقی

دانلود پرسشنامه فرهنگ تطبیقی دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۲۸ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: «چشم‌انداز الهام‌بخش»؛ «تحریک فکری»؛ «انگیزه الهام‌بخش»؛ «فرهنگ تطبیقی»؛ «انعطاف‌پذیری برنامه»؛ «تاب‌آوری تطبیقی»

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه فرهنگ تطبیقی

تعریف مفهومی: فرهنگ تطبیقی (Adaptive cultures) به مطالعه و مقایسه ویژگی‌های فرهنگی و رفتارهای اجتماعی در جوامع مختلف اشاره دارد. این حوزه به‌ویژه در دنیای امروز که سازمان‌ها در محیط‌های چندفرهنگی فعالیت می‌کنند، اهمیت پیدا کرده است. تفاوت‌های فرهنگی می‌تواند تأثیر زیادی بر نحوه تعامل افراد، تصمیم‌گیری و عملکرد سازمانی داشته باشد.

تعریف عملیاتی: برای سنجش فرهنگ تطبیقی از ابزار پرسشنامه استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۳ سازه اصلی و ۲۸ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.

مدیریت تطبیقی به معنای استفاده از اصول و روش‌های مدیریتی است که با توجه به تفاوت‌های فرهنگی در یک سازمان یا محیط کاری، تطبیق داده می‌شود. برای مثال، در کشورهای با فرهنگ‌های فردگرایانه، ممکن است مدیریت به‌طور فردی و بر اساس تصمیمات شخصی انجام شود، در حالی که در فرهنگ‌های جمع‌گرایانه، فرآیندهای تصمیم‌گیری به‌صورت گروهی و مشورتی انجام می‌شود. این تفاوت‌ها می‌تواند به مدیران این امکان را بدهد که سبک رهبری و تصمیم‌گیری خود را متناسب با فرهنگ‌های مختلف تنظیم کنند.