پرسشنامه عارضه‌یابی سازمان

دانلود پرسشنامه عارضه‌یابی سازمان دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

  • مقیاس عارضه‌یابی سازمان: شامل ۵ عامل و ۲۵ گویه
  • مقیاس عارضه‌یابی منابع انسانی: شامل ۳ عامل و ۱۷ گویه
  • مقیاس عارضه‌یابی مبتنی بر مدل ویس‌بورد: شامل ۶ عامل و ۳۰ گویه

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۵ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: رهبری و مدیریت؛ فرهنگ سازمانی؛ منابع انسانی و انگیزش؛ ساختار و فرایندهای سازمانی؛ عملکرد و بهره‌وری سازمانی

دانلود مجموعه پرسشنامه‌ها باهم

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه عارضه‌یابی سازمان

تعریف مفهومی: عارضه‌یابی سازمانی (Organizational Diagnosis) فرآیندی است که به منظور شناسایی مشکلات، چالش‌ها و نقاط ضعف و قوت یک سازمان انجام می‌شود. این فرآیند به مدیران و تصمیم‌گیرندگان کمک می‌کند تا با درک بهتر از وضعیت فعلی سازمان، راهکارهای مناسبی برای بهبود عملکرد و رسیدن به اهداف سازمانی ارائه دهند. عارضه‌یابی سازمانی معمولاً شامل گرد‌آوری داده‌ها، تحلیل اطلاعات و ارائه پیشنهادات برای بهبود است.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه عارضه‌یابی سازمانی استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۵ سازه اصلی و ۲۵ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.

در دنیای پویای کسب‌وکار، سازمان‌ها همواره با چالش‌های گوناگونی مواجه‌اند که می‌توانند مانع رشد و کارایی آن‌ها شوند. عارضه‌یابی سازمانی فرایندی راهبردی برای شناسایی مشکلات، تحلیل عوامل مؤثر و ارائه راهکارهای مناسب به‌منظور بهبود عملکرد سازمان است. عارضه‌یابی منابع انسانی یک فرآیند حیاتی برای هر سازمانی است که به دنبال بهبود مستمر و دستیابی به اهداف بلندمدت خود است.