پرسشنامه توانمندسازی زنان

دانلود پرسشنامه توانمندسازی زنان دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۲۰ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: «روانشناختی»،‌ «سازمانی»؛ «اقتصادی» و «اجتماعی»

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه توانمندسازی زنان

تعریف مفهومی: توانمندسازی زنان در سازمان‌ها به معنای افزایش قابلیت‌ها، مهارت‌ها، اعتمادبه‌نفس و فرصت‌های آنان برای مشارکت مؤثر در تصمیم‌گیری‌ها، پیشرفت شغلی و بهره‌مندی از حقوق برابر است. این مفهوم نه‌تنها به بهبود شرایط فردی زنان کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش بهره‌وری، نوآوری و توسعه پایدار در سازمان‌ها می‌شود.

توانمندسازی زنان در سازمان شامل افزایش وظایف شغلی بانوان با دادن استقلال به آن‌ها و واگذاری اختیار تصمیم‌گیری در مورد شغل بدون تایید سرپرست است. به طور کلی توانمندسازی زنان ایجاد یک محیط کار است که در آن فرد مجاز به تصمیم‌گیری‌ در موقعیت‌های خاص مربوط به کارش باشد.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه توانمندسازی زنان استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۴ سازه اصلی و ۲۰ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج پرسشنامه توانمندسازی زنان استفاده کرد.

توانمندسازی زنان در سازمان نه‌تنها به نفع خود آن‌ها، بلکه به سود کل سازمان و جامعه است. با اجرای سیاست‌های مناسب، سازمان‌ها می‌توانند از استعدادها و توانایی‌های زنان بیشترین بهره را ببرند و محیط کاری عادلانه‌تر و پویاتری ایجاد کنند. بنابراین بهتر است پرسشنامه توانمندسازی زنان را دانلود کنید.