آمادگی آزمون تافل اینترنتی

آزمون تافل اینترنتی (iBT) یکی از راه‌های برگزاری آزمون تافل است که در بستر اینترنت انجام می‌شود و از مقبولیت بالایی برخودار است. واژه iBT مخفف Internet based TOEFL است که اشاره به برگزاری آزمون با استفاده از اینترنت دارد. این روش از سال ۲۰۰۵ مطرح گردید و خیلی زود شیوه رایج برگزاری امتحان تافل شد.

جدیدترین نوع آزمون تافل با نام آزمون اینترنتی یا IBT که اختصار یافته عبارت «Internet Based TOEFL» می‌باشد، از اواخر سال ۲۰۰۵ برای اولین بار برگزار شد و تا به امروز تقریبا باعث منسوخ شدن نسخه کتبی این آزمون شده است. این آزمون ابتدا برای کشورهای ایالات متحده آمریکا و کانادا، همچنین کشورهای اروپایی، شامل فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار شد و از سال‌های بعد به تدریج این امکان برای دیگر کشورها فراهم شد.

آشنایی با آزمون تافل اینترنتی

مدرک این آزمون تفاوتی با آزمون تافل کاغذی ندارد تنها تفاوت‌هایی در شیوه برگزاری این آزمون وجود دارد. اولین و مهم‌ترین اختلاف این آزمون، تاکید بر تمام ارکان مهارت‌های زبانیست (مهارت صحبت کردن به عنوان بخش جدید به این آزمون اضافه شده است). دومین تفاوت فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دیدن نتایج می‌باشد که به دو هفته کاهش یافته است.

  • اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است.
  • امتیاز کسب شده هر داوطلب تا ۲ سال پس از تاریخ آزمون اعتبار دارد.
  • فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته می‌باشد.
  • آزمون تافل اینترنتی امتیازی بین صفر و ۱۲۰ دارد. امتیاز هر بخش بین ۰ – ۳۰ است.
  • آزمون از طریق اینترنت انجام می‌شود ولی شرکت‌کنندگان باید در تاریخ مشخص شده در محل حوزه آزمون حاضر شوند.
  • آزمون تافل اینترنتی اواخر ۲۰۰۵ معرفی و تا حد زیادی جایگزین آزمون تافل مبتنی بر کامپیوتر و مبتنی بر کاغذ گردید.
  • این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.
  • این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چند مهارت را مورد آزمایش قرار دهد.
  • یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر کاغذ مجاز است و انتخاب سوالات تقریبا به صورت تصادفی است.

مطالعه کتاب‌های زیر برای موفقیت در این آزمون پیشنهاد می‌شود:

بخش‌های مختلف آزمون تافل اینترنتی

بخش درک مطلب (Reading)

بخش درک مطلب در تافل iBT مشابه نسخه کامپیوتری آن (CBT) است. این بخش از سه متن آکادمیک تشکیل شده است که به دنبال هر کدام چندین پرسش مطرح می‌شود. هر کدام از این متن‌ها حدوداً از ۶۵۰ تا ۷۵۰ کلمه ساخته شده‌اند. نوع سؤالات نیز ترکیبی از نوع سؤالات موجود در تافل کامپیوتری (CBT) و انواع جدیدتری از سؤالات است که در آن شرکت کنندگان باید جدولی را پر کنند یا یک نتیجه‌گیری روایی را تکمیل نمایند. به بخش درک مطلب (Reading) دو ویژگی اضافه شده که یکی فهرست لغات و دیگری یک گزینه تجدید نظر (review option) است. «فهرست لغات» به داوطلب این امکان را می‌دهد که معنی کلمات کلیدی موجود در متن را بیابد و با «گزینه تجدید نظر» (یا review option) می‌تواند در پاسخ‌ها تجدید نظر کند.

بخش شنیداری (Listening)

بخش شنیداری آزمون تافل اینترنتی (iBT) هم مشابه نسخه تافل کامپیوتری (CBT) است. در بخش شنیداری آزمون تافل توانایی داوطلب را در درک مکالمات انگلیسی با تلفظ آمریکائی ارزیابی می‌کند. این بخش از دو مکالمه و چهار سخنرانی درسی همراه با پرسش‌های متعدد تشکیل شده است.

بخش نوشتاری (Writing)

بخش نوشتاری توانایی داوطلب را در به کارگیری «نوشتن» جهت برقراری ارتباط در یک محیط دانشگاهی مورد سنجش قرار می‌دهد. این بخش خود به دو قسمت تقسیم می‌شود:

قسمت تلفیقی (integrated) و قسمت مستقل (independent) که تایپ کردن هم برای هر دو قسمت ضروری است.

در قسمت تلفیقی داوطلب باید در ابتدا متن کوتاهی را بخواند (۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه) و سپس به یک نطق مرتبط با متن گوش دهد. بعد از آن باید با استفاده از اطلاعاتی که از متن و سخنرانی به‌دست آورده‌ به یک پرسش پاسخ دهد. ۲۰ دقیقه فرصت داده می‌شود که داوطلب پاسخ خود را که باید بین ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه باشد، بنویسد. اما قسمت مستقل (independent) بخش نوشتاری، مشابه بخش نوشتاری آزمون کامپیوتری تافل می‌باشد؛ در این قسمت ۲۰ دقیقه فرصت داده می‌شود که انشاء کوتاهی در حدود ۳۰۰ کلمه درباره یک موضوع خاص توسط داوطلب نوشته شود.

بخش گفتاری (Speaking)

این بخش جدید از آزمون تافل دارای شش تکلیف (task) می‌باشد که دو تکلیف آن به صورت مستقل (independent) و چهار تکلیف به صورت تلفیقی است. بخش گفتاری آزمون تافل دارای قسمت‌های زیر است:

دو تکلیف مستقل (independent) درباره موضوعات معمولی و آزاد: شرکت‌کنندگان باید با استفاده از دانش و تجارب شخصی خود در مورد موضوع خاصی توضیح ‌دهند.

دو تکلیف تلفیقی (integrated) بر اساس خواندن و شنیدن: این تکالیف شامل یک متن کوتاه و یک صحبت کوتاه می‌باشد. شرکت کنندگان باید اطلاعاتی را که از این دو طریق به‌دست می‌آورند، با هم تلفیق کرده و در پاسخ خود به‌کار گیرند.

دو تکلیف تلفیقی بر اساس شنیدن یک سخنرانی یا گفتگوی کوتاه: شرکت کنندگان باید نکات کلیدی موجود در آنچه که می‌شنوند را به‌طور خلاصه در پاسخ‌هایشان ارائه دهند.

مدت پاسخ‌گویی به هر کدام از تکالیف از ۴۵ تا ۶۰ ثانیه متغیر می‌باشد.

نحوه ثبت نام و پرداخت هزینه آزمون تافل اینترنتی

ثبت نام در آزمون تافل بصورت اینترنتی و از طریق سایت ETS انجام می‌شود.

پرداخت هزینه ثبت نام به صورت اینترنتی (کارت اعتباری بین‌المللی مانند VISA، MASTER و …) یا شماره ووچر است.

متقاضیانی که به کارت‌های اعتباری MASTER و VISA دسترسی ندارند می‌توانند از طریق سایت فروش ووچر سازمان سنجش، ،اقدام کنند. در این سایت، وجه آزمون بصورت ریالی از کارت عابربانک متقاضی کسر می‌شود و شماره‌ای ۱۶ رقمی(ووچر) به داوطلب ارائه می‌شود و داوطلب می‌بایست تا قبل از اتمام اعتبار ووچر نسبت به ثبت نام در سایت موسسه ETS اقدام کرده و شیوه پرداخت ووچری را انتخاب و عدد مربوطه را در آن سایت وارد کند.

ثبت نام تافل اینترنتی

مطلب آشنایی با آزمون تافل اینترنتی با تلاش بسیار زیاد سایت پارس مدیر تدوین شده است. خواهشمندیم در صورت کپی برداری حتما نام منبع را ذکر کنید. آرش حبیبی