در این ویدیو با تحلیل سوات (SWOT) بهعنوان یکی از کاربردیترین ابزارهای مدیریت استراتژیک آشنا میشوید. تحلیل سوات با شناسایی چهار مؤلفه اصلی یعنی نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها به شما کمک میکند تا موقعیت فعلی کسبوکار یا پروژه خود را بهتر درک کرده و تصمیمگیریهای آگاهانهتری داشته باشید.
اگر بهدنبال تدوین استراتژی رقابتی، بهبود عملکرد سازمان یا تحلیل بازار هدف هستید، این آموزش جامع برای شما طراحی شده است. با ما همراه باشید تا سوات (SWOT) را به زبان ساده، کاربردی و قابلاجرا یاد بگیرید و از آن در مسیر رشد کسبوکارتان بهره ببرید. در این ویدیوی آموزشی تحلیل سوات به صورت کامل با یک تمپلیت نمونه در اکسل تشریح شدهاست.
دانلود ویدیوی آموزش تجزیهوتحلیل سوات (SWOT)
هدف: ویدیوی آموزش تجزیهوتحلیل سوات (ماتریس SWOT) همراه با مثال کاربردی
فرمت فایل: ویدیوی MP4 سازگار با موبایل و ویندوز
پیوست: فایل اکسل XLS تمپلیت نمونه سوات
- ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (IFE)
- ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (EFE)
- ماتریس سوات (SWOT)
- ماتریس برنامهریزی کمی استراتژیک (QSPM)
مدت آموزش: ۳۰ دقیقه
روش محاسبه نخست: محاسبه تجزیه و تحلیل سوات در نرمافزار Excel
مدرس: آرش حبیبی
ناشر: پارس مدیر
تحلیل سوات
تحلیل سوات یک ابزار توانمند در حوزه مدیریت استراتژیک است. تحلیل SWOT برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ توسط دو فارغ التحصیل مدرسه بازرگانی هاروارد به نامهای جورج آلبرت اسمیت و رولند کریستنسن مطرح شد. در آن زمان این تحلیل ضمن کسب موفقیتهای روز افزون به عنوان کسب ابزار مفید مدیریتی شناخته شد. اما شاید بیشترین موفقیت مشهود این تحلیل زمانی بدست آمد که جک ولچ از جنرال الکتریک در سال ۱۹۸۰ از آن برای بررسی استراتژیهای GE و افزایش بهرهوری سازمان خود استفاده کرد.
عبارت SWOT سرواژه عبارتهای زیر است:
- قوتها (Strengths)
- ضعفها (Weaknesses)
- فرصتها (Opportunities)
- تهدیدها (Threats)
در این ویدیوی آموزش SWOT به صورت گام به گام موضوع، تشریح شده است. گام اول در مراحل برنامهریزی استراتژیک تعیین رسالت، اهداف و ماموریتهای سازمان است و پس از آن میتوان از طریق تحلیل SWOT که یکی از ابزارهای تدوین استراتژی است، برای سازمان استراتژی طراحی کرد که متناسب با محیط آن باشد. با استفاده از این تحلیل این امکان حاصل میشود که اولاً به تجزیه و تحلیل محیطهای داخلی و خارجی پرداخته و ثانیاً تصمیمات استراتژیکی اتخاذ نمود که قوتهای سازمان را با فرصتهای محیطی متوازن سازد. ویدیوی آموزش تجزیه و تحلیل سوات را مشاهده کنید.
سخن پایانی
تحلیل SWOT ابزاری قدرتمند و در عین حال ساده است که میتواند پایهگذار تصمیمگیریهای استراتژیک و هدفمند در هر سازمان یا پروژهای باشد. با استفاده صحیح از این روش، میتوانید چشماندازی دقیق از وضعیت فعلی خود به دست آورده و مسیر پیشرفت را با آگاهی طی کنید. اگر این آموزش برایتان مفید بود، لطفاً آن را با دیگران به اشتراک بگذارید و با ثبت نظراتتان ما را در تهیه محتوای آموزشی بهتر یاری دهید.