داشبورد بازاریابی
داشبورد بازاریابی (Marketing Dashboard) یک ابزار گزارشدهی است که سنجهها و شاخصهای کلیدی عملکرد کسبوکار را به صورت بصری ارائه میکند. این داشبورد برای پشتیبانی و تجهیز تیمهای کاری با دادههای زمان واقعی عملکرد بازاریابی طراحی میشود.
در دنیای تجارت پر تلاطم حال حاضر سازمانها باید شاخصهای متعددی را به صورت همزمان بررسی کنند. در این راستا استراتژی بازاریابی سازمان به عنوان یک اهرم کلیدی در مدیریت استراتژیک عمل میکند. وجود یک داشبورد بازاریابی در انجام عملکردهای پربازده و مشتری مدار الزامی است. این سیستمهای نرمافزاری به سازمانها در جهت غنیسازی اهداف با استفاده از اطلاعات وتجزیه و تحلیل آنها کمک میکند. از این ابزار در کنار داشبورد مدیریت استفاده زیادی در مسائل تصمیمگیری میشود.
داشبورد به مدیران این امکان را میدهد تا با تعریف، نظارت و تحلیل شاخصهای کلیدی عملکرد در ایجاد تراز بین اهداف و فعالیتها، نمایانسازی کلیه فعالیتهای سازمان و ایجاد یک محیط نمایش مشترک بین اهداف و فعالیتها برای تصمیم سازی درست و کارآمد اقدام نمایند. با استفاده از این سیستم مدیریت ارشد سازمان میتوانند به سادگی در یک محیط زیبا و غیر پیچیده رایانهای با صرف هزینهای مناسب بر شاخصهای عملکردی سازمان، بخش و یا واحد خود نظارت کامل و بهروز داشته باشند. بهره برداری از این محیط به مدیران این قابلیت را میدهد که در صورتی که شرکت در در هر شاخص دچار اغتشاش یا عملکرد بحرانی شودبه سرعت از آن مطلع گردند. تصمیم لازم را اتخاذ نمایند و پاسخ مدیریتی مناسب را به عملکرد بحرانی نشان دهند.
تعریف داشبورد بازاریابی
داشبورد بازاریابی سیستمی برای ذخیره، پردازش و تجزیه و تحلیل نتایج گزارشاتی است که به طور منظم در رابطه با فعالیتهای بازاریابی شرکت انجام میشوند. به این دلیل داشبورد بازاریابی نه تنها به عنوان یک پایگاه داده، نرمافزارو سخت افزار بلکه به عنوان یک سیستم بزرگتر در نظر گرفته میشود. این سیستم به کمک و بهرهگیری از آن میتوان مدیریت تمام امور بازاریابی شرکت را به راحتی انجام داد.
این اصطلاح در معنای وسیع تر “به هر وسیلهای که باعث برقراری ارتباط آنلاین و اثربخش بین تمامی طرفهای درگیر در یک مراوده تجاری میشود” اطلاق میشود. همچنین گاهی اوقات تنها برای اشاره به نرافزار مورد استفاده برای اجرای یک پایگاه داده کامپیوتری و یا برای اشاره به یک سیستم کامپیوتری استفاده میگردد.
از لحاظ تکنیکی یک سیستم اطلاعات را میتوان به عنوان مجموعهای ازاجزاء مرتبط که اطلاعات را گردآوری (یا بازیابی)، پردازش، ذخیره وتوزیع میکنند، در نظر گرفت. این اطلاعات برای تصمیمگیری وکنترل درسازمان مورداستفاده واقع میشوند. از اطلاعات در تصمیمگیری، هماهنگی و کنترل استفاده میشود. همچنین سیستمهای اطلاعاتی میتوانند به مدیران و کارکنان برای تجزیه وتحلیل مشکلات، بصری کردن مقولات پیچیده و ساخت محصولات جدید کمک نمایند. سیستمهای اطلاعاتی ممکن است شامل اطلاعاتی درباره افرادمهم، محلهای مهم، چیزهای دیگری در سازمان یا در محیطی که سازمان را احاطه نموده است، باشند.
فصل دو و ادبیات پژوهش داشبورد بازاریابی
فصل دوم و ادبیات پژوهش پیرامون داشبورد بازاریابی (آخرین بازبینی سال ۱۴۰۱)
تعداد صفحات : ۶۵ صفحه با فاصله خطوط ۱.۳ و فونت بیلوتوس دارای فهرست مطالب، فهرست منابع فارسی و لاتین
ابعاد داشبورد بازاریابی
یک بازاریاب بدون ابزار یا توانایی برای بکاربردن تحلیلهای بازاریابی و سیستمهای اندازهگیری، از قبیل داشبورد بازاریابی، ممکن است یک نگرش منفی در مورد پاسخگویی بازاریابی در شرکتهای تحت امر خود ایجاد نماید. ادرا منفی در خصوص تواناییهای بازاریابی میتواند از اعتبار تلاشهای بازاریابی بکاهد، نقش بازاریابی را در مباحث استراتژیک کاهش دهد و حتی وجود بازاریابی را به عنوان یک قابلیت متمایز تهدید کند.
پت لپوینته از مشاوران معروف بازاریابی، معتقد است که داشبوردهای بازاریابی، تمامی اطلاعات به روز لازم برای مدیریت یک شرکت تجاری را فراهم میآورند. وی معتقد است که داشبوردهای بازاریابی را میتوان در فعالیتهای مختلفی نظیر مدیریت فروش، پیش بینی فروش، مدیریت شبکههای توزیع، مدیریت نامهای تجاری و مدیریت منابع انسانی به کار گرفت. بهصورت خلاصه ابعاد اصلی داشبورد بازاریابی شامل عوامل مالی، بازاریابی، برند، سازمانی و فرایندی، رشد و یادگیری، کارکنان، فناوری، زیرساختها، ذینفعان کلیدی، مسئولیت اجتماعی میباشد.
یک داشبورد بازاریابی کارآمد باید بر بهبود تصمیم گیریهای بازاریابی و تسهیل ارتباطات داخلی تمرکز و به مدیران برای تصمیمگیری در خصوص نحوه داشبورد بازاریابی فن آوری است. این میتواند به تخصیص بودجههای بازاریابی کمک کند. آکر و کلر معیارهای متنوع عملکرد بازاریابی را برای مدیران گردآوری و ارائه میکند. این سیستمها اجازه دسترسی به معیارهای مهم بازاریابی را میدهد و شامل گزارشهای واقعی است که به صورت خودکار امکان دسترسی به جزئیات برنامه را فراهم میسازد.
مزایای داشبوردهای بازاریابی
به دلیل گستردگی حوزه مفاهیم هوش تجاری و داشبورد بازاریابی، برای آن تعاریف بسیاری بیان شده است. از مجموع آنها میتوان دریافت که داشبورد بازاریابی کاربردهای وسیعی دارد. یک ابزار مدیریت عملکرد تعاملی و تجسمی است که بر یک صفحه نمایش بیشترین اطلاعات مهم را برای دستیابی به یک یا چند هدف فردی و سازمانی نمایش میدهد، اجازه به کاربر برای شناسایی، اکتشاف و … این تعریف بر تعامل و پالایش اهداف آنها تاکید میکند.
- برخی مزایای داشبورد مدیریتی به شرح زیر هستند:
- ارائه تصویری کارآمد از عملکرد سیستم
- ایجاد توانایی در شناسایی و تصحیح روندهای منفی
- قابلیت اندازهگیری کارآمدی و ناکارآمدی سیستم
- توانایی در تولید گزارشهای جزئی از روندهای جدید
- توانایی تصمیمگیری آگاهانه تر بر اساس اطلاعات کسبوکار جمع آوری شده
- ایجاد تراز بین استراتژیها و اهداف سازمانی
- ذخیره زمان در ایجاد گزارشهای سازمانی
- ایجاد دید کلی و سریع از عملکرد سیستم
- نظارت بر عملکرد سازمان و واحدها
- کمک به تصمیمگیری سریعتر و بهتر
- نمایش وضعیت کل سازمان در یک نگاه
- دسترسی سریع به اطلاعات از مجموعه چند منبع
خلاصه و جمعبندی
مدیران میتوانند با استفاده از قابلیتهای شبکهای داشبورد بازاریابی از هر نقطهای استفاده کنند. آنها میتوانند به راحتی و در مدت زمانی کمتر از یک دقیقه از آخرین وضعیت شرکت خود اطلاع یابند. امکانات پیشرفته این سیستم به مدیران این امکان را میدهد که به راحتی روند شاخصهای کلیدی عملکرد سازمان خود را در آینده پیشبینی نمایند. این روند را با اهداف از پیش تعیین شده مقایسه نمایند و با استفاده از تجزیه و تحلیلهای یک سیستم خبره هوشمند به گلوگاههای استراتژیک و علل اختلالات شاخصهای کلیدی عملکرد و نتایج سازمان خود پی ببرند.
پیدایش و رشد سریع داشبورد بازاریابی و ابزارهای تجارت آنلاین باعث شده است تا مدیران به سادگی بتوانند انواع خدمات و محصولات را به صورت آنلاین داد و ستد کنند. داشبورد بازاریابی به عنوان مهمترین محصول این فناوریهای نوین میتواند فرصت مناسبی را برای خرید و فروش فراهم نماید. امروزه با پیشرفت روز افزون و رشد چشمگیر ابزارها و تکنولوژیهای ارتباطی مدرن، و جایگزینی بسیاری از فعالیتهای سنتی شده است. در بخش تجارت نیز حرکت از سوی تجارت سنتی به سوی تجارت نوین (الکترونیکی) آغاز شده است. امروزه هر سازمانی که ارزش کسب اطلاعات بهموقع را درک کرده باشد، از این فناوری نوین و با ارزش استفاده میکند و از این رو است که روز به روز بر استفاده از پدیده این نسل که همان داشبوردهای سازمانی میباشد افزوده میشود.
مدیریت بازاریابی | ۰۶ آبان ۹۹