پرسشنامه واردات

دانلود پرسشنامه واردات (موانع و عوامل موفقیت) دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۲۰ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: موانع و عوامل حیاتی موفقیت

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه واردات

تعریف مفهومی: واردات (Import) به معنای ورود کالاها یا خدمات از کشورهای دیگر به داخل کشور برای مصرف، تولید یا فروش است. این فرایند می‌تواند از طریق شرکت‌های خصوصی، نهادهای دولتی یا اشخاص حقیقی انجام شود و معمولاً مستلزم طی مراحل قانونی و گمرکی خاص است. این یکی از ابزارهای اساسی در سیاست‌های بازرگانی کشورهاست که نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی، تنظیم بازار و توسعه روابط تجاری ایفا می‌کند.

در بازرگانی بین المللی، واردات به کالاهایی که در کشور یا کشورهایی ساخته یا فراهم شده و از راه تجاری به یک کشور دیگر وارد گردد، گفته می‌شود. به عبارت دیگر به وارد کردن کالاهای تولید شده در خارج از مرزهای رسمی یک کشور، توسط تجار و بازرگانان و یا مسافران بین المللی، به داخل آن کشور را واردات می گویند و بالعکس آن را صادرات می نامند.

تعریف عملیاتی: این پرسشنامه از دو بخش اصلی موانع و عوامل موفقیت وادرات تشکیل شده‌است. برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه واردات استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۲ سازه اصلی و ۲۰ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.