
دانلود پرسشنامه سازمان خودگردان غیرمتمرکز دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
- مقیاس سنجش عوامل حیاتی موفقیت سازمان خودگردان غیرمتمرکز: ۷ گویه
- مقیاس سنجش شاخصهای کلیدی سازمان خودگردان غیرمتمرکز: ۷ گویه
- مقیاس سنجش سازمان خودگردان هوشمند: ۲۳ گویه
ابعاد: «خودمختاری سازمانی»؛ «هوشمندی تصمیمگیری»؛ «یادگیری سازمانی»؛ «خودسازماندهی»؛ «سازگاری پویا»؛ «اعتماد سیستمی»
تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه سازمان خودگردان غیرمتمرکز
تعریف مفهومی: مدیریت خودگردان هوشمند به مجموعهای از رویهها، ساختارها و رفتارهای سازمانی اطلاق میشود که در آن واحدهای سازمانی (از جمله تیمها، دپارتمانها و سامانهها) با برخورداری از سطحی از استقلال تصمیمگیری، توانایی تحلیل هوشمند اطلاعات، یادگیری مستمر، و سازگاری پویا، بدون وابستگی مستقیم به کنترل متمرکز، وظایف مدیریتی خود را اجرا میکنند. این نوع مدیریت بر بنیان دادهمحوری، یادگیری سازمانی، و شفافیت سیستمی استوار است و با بهرهگیری از فناوریهای نوین، فرایندهای تصمیمگیری، سازماندهی و تحول را بهصورت خودکار و تطبیقی انجام میدهد.
سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO): سازمانی غیرمتمرکز و خودگردان که بر بستر بلاکچین و قراردادهای هوشمند اداره میشود، بدون نیاز به مدیریت مرکزی.
شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI): شاخصهای کمی برای سنجش عملکرد و کارایی یک سیستم یا پروژه در جهت تحقق اهداف.
عوامل حیاتی موفقیت (CSF): متغیرهای حیاتی که اگر فراهم نشوند، احتمال شکست پروژه بسیار بالا خواهد بود.
تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه مدیریت خودگران هوشمند استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۶ سازه اصلی و ۲۳ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمرهگذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویههای مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.