
دانلود پرسشنامه اقتصاد دریاپایه (آبی) دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
منبع: استاندارد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
تعداد سوالات: ۳۲ گویه با طیف لیکرت پنج درجه
ابعاد: «توسعه اجتماعی»؛ «توسعه اقتصادی دریاپایه»؛ «توسعه زیستبوم دریا»؛ «توسعه صادرات دریاپایه»؛ «عملکرد برند دریاپایه»؛ «عملکرد تجاری دریاپایه»
تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه اقتصاد دریاپایه (آبی)
تعریف مفهومی: براساس تعریف بانک جهانی، «اقتصاد دریاپایه» استفاده پایدار از منابع اقیانوس برای رشد اقتصادی، بهبود معیشت و مشاغل با حفظ سلامت اکوسیستم اقیانوسی است. کمیسیون اروپا نیز آن را به عنوان کلیه فعالیتهای اقتصادی مربوط به اقیانوسها، دریاها و سواحل تعریف کرده است.
تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه توسعه اقتصادی استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۵ سازه اصلی و ۳۲ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمرهگذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویههای مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.
اقتصاد آبی که در ایران با عنوان اقتصاد دریاپایه شناخته میشود اصطلاحی در علم اقتصاد است که به بهره برداری، حفظ و بازسازی محیط زیست دریایی مربوط میشود و دامنه تفسیر آن در بین سازمانها متفاوت است. توسعه دریامحور به صورت توامان هم رویکردی «اقتصادی» است و هم رویکردی «سرزمینی» و مفهومی است. بنابراین توسعه دریامحور را باید به مفهوم توسعه اقتصادی و توسعه سرزمینی متکی بر منابع و ظرفیتهای متنوع و متعدد قلمروهای دریایی کشور اعم از منابع و ذخایر دریایی، شیرینسازی آب دریا، معادن زیردریایی، بادهای فراساحلی، حملونقل دریایی، گردشگری و تفریحات دریایی با پرسشنامه اقتصاد دریاپایه (آبی) تعریف کرد.