پرسشنامه تحرک نیروی کار

دانلود پرسشنامه تحرک نیروی کار دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۲۰ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: رضایت شغلی، جنسیت، خانواده، عدالت ارتقا و پرداخت، ثبات در استخدام  و تضاد کار–خانواده

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه تحرک نیروی کار

تعریف مفهومی: تحرک نیروی کار در لغت حدود یا میزانی که افراد از یک‌ جا به‌ جای دیگر در جستجوی کار می‌ روند گفته می شود. جابجایی پرسنل در سازمان یکی از ابزارهای مؤثر در مدیریت منابع انسانی بوده و معمولاً به شکل‌ های مختلفی انجام می‌گیرد. انتصاب صحیح از جمله اقداماتی است که در کاربرد مطلوب منابع انسانی نقش مؤثر و اساسی ایفا می‌کند. اما انتصاب امری همیشگی نیست بلکه بر اساس شایستگی‌ها، تجربیات و دانشی که افراد در طول خدمت خود کسب می‌کنند. باید به مشاغل بالاتر ارتقاء یابند یا اینکه در مشاغل با مسئولیت‌های مختلف جابجا شوند.

تعریف عملیاتی: پرسشنامه تحرک نیروی کار توسط مارتینز و همکاران (۲۰۰۴) شامل ۲۰ گویه و ۷ سازه اصلی طراحی شد:

  • رضایت شغلی (۴ سوال)
  • نقش جنسیت (۴ سوال)
  • اهمیت خانواده (۳ سوال)
  • عدالت در ارتقاء (۳ سوال)
  • عدالت در پرداخت (۲ سوال)
  • ثبات در استخدام (۲ سوال)
  • تضاد کار – خانواده (۲ سوال)

شیوه تفسیر: این پرسشنامه به‌منظور سنجش تمایل به جابه‌جایی و عوامل مؤثر بر تحرک نیروی کار طراحی شده است و شامل ۲۰ گویه در قالب هفت سازه اصلی است. پاسخ‌دهی بر اساس مقیاس لیکرت پنج‌درجه‌ای صورت می‌گیرد:

برای هر گویه، نمره‌ای بین ۱ تا ۵ در نظر گرفته می‌شود. می‌توان برای هر بُعد، مجموع یا میانگین نمرات گویه‌های مربوطه را محاسبه نمود. امتیاز بالاتر در هر سازه نشان‌دهنده شدت یا میزان بیشتر آن عامل در تجربه فرد است.  از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اطلاعات بیشتر در فایل پرسشنامه جابجایی کارکنان قرار دارد.