رشته مدیریت فناوری اطلاعات
رشته مدیریت فناوری اطلاعات یکی از گرایشهای مقطع تحصیلات تکمیلی است که هدف آن آموزش نیروی انسانی متخصص در فناوری اطلاعات و ارتباطات است. محور اصلی این رشته مدیریت فناوری اطلاعات و سیستم اطلاعات مدیریت است. انتظار میرود دانشجویان در پایان این دوره از تخصص لازم برای فعالیت در مؤسسهها و شرکتهای دولتی و خصوصی است.
آموزش تخصصی در زمینههای مرتبط باعث میشود دانشجویان بتوانند در جهت نیازهای امروز و فردای مدیریت در جامعه فعالیت کنند. دوره کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات با گرایشهای مدیریت منابع اطلاعات و سیستمهای اطلاعات پیشرفته، پیشبینی شده است. این رشته در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت در نظام آموزش عالی کشور تدوین و تصویب شد. در اولین گام دانشگاههای علامه طباطبایی و دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۰ اقدام به پذیرش اولین دوره دانشجویان این رشته نمودند. این رشته سه گرایش دارد:
- مدیریت منابع اطلاعاتی
- سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته
- نظام کیفیت فراگیر
دروس رشته مدیریت فناوری اطلاعات
عداد کل واحدهای درسی این دوره ۳۲ واحد میباشد که شامل ۲۰ واحد مشترک. ۸ واحد تخصصی مربوط به گرایش و ۴ واحد پایاننامه میباشد. ضمن اینکه دروس پیش نیاز بنا به تشخیص مرجع برگزار کننده دوره ارائه میشود. این رشته بدلیل ماهیت میان رشتهای آن در برگیرنده برخی از دروس اصلی علوم مدیریت و شماری از دروس مربوط به علوم مهندسی و رایانه میباشد.
واحدهای درسی در دانشگاه: دروس پیش نیاز: (۶واحد) شامل : کامپیوتر، آمار، روش تحقیق
دروس اصلی : (۲۴ واحد) شامل: تئوری مدیریت پیشرفته، مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته، تحلیل آماری، سیستمهای اطلاعات مدیریت پیشرفته، مدیریت منابع اطلاعاتی، تحقیق در عملیات پیشرفته، تحلیل و طراحی سیستمهای ساختار یافته، سیستمهای مدیریت بانکهای اطلاعاتی، سیستمهای معین تصمیمگیری و خبره، فنآوری اطلاعات، پایاننامه
دروس تخصص شامل ۸ واحد با توجه به گرایش متفاوت است.
گرایشهای مدیریت فناوری اطلاعات
گرایش نظام کیفیت فراگیر: مدیریت کیفیت فراگیر، مهندسی رویههای اجرایی و ابزار طراحی فرآیندها، استانداردهای مدیریت کیفیت فراگیر، نقش فناوری اطلاعات در تحقق مدیریت فراگیر
گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی: کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان، مهندسی نرمافزار به کمک کامپیوتر، روش شناسی ایجاد سیستمهای اطلاعاتی، موارد عملی سیستمهای اطلاعاتی
گرایش سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته: سیستم خبره، سیستم پشتیبانی تصمیمگیری، سیستمهای اطلاعاتی استراتژیک، منطق فازی و هوش مصنوعی
گرایش مدیریت دانش: مدیریت دانش به معنای در دسترس قرار دادن نظاممند اطلاعات و اندوختههای علمی است. به گونهای که به هنگام نیاز در اختیار افرادی که نیازمند آنها هستند، قرار گیرند. تا آنها بتوانند کار روزمره خود را با بازدهی بیشتر و موثرتر انجام دهند.
گرایش هوشمندی کسبوکار: دروس تخصصی این گرایش شامل مدیریت انبارهای داده و گزارشات مدیریتی، دادهکاوی و روشهای فرا ابتکاری، سیستمهای هوشمندی کسبوکار، یکپارچه سازی دادهها، سنجش کیفیت دادهها، برنامهریزی منابع سازمان، تحلیل شبکههای اجتماعی و تحلیلهای عظیم داده میباشد.
گرایش مدیریت پروژههای فناوری اطلاعات: دروس تخصصی این گرایش شامل مدیریت پروژه، مدیریت پروژههای خدمات فاوا، برنامهریزی و کنترل پروژههای فناوری اطلاعات، مدیریت تغییر، مدیریت مالی پروژههای فناوری اطلاعات، مدیریت پروژههای نرمافزاری و مدیریت پروژه چابک میباشد.
مواد امتحانی و ضرایب آن برای کنکور
براساس اطلاعات آزمون سال ۱۳۹۴ منابع کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات به صورت زیر است. مدت زمان آزمون ۱۵۰ دقیقه است.
همچنین اطلاعات مربوط به کنکور ارشد سال ۱۳۹۴ کلیه گرایشهای رشته مدیریت فناوری اطلاعات (مدیریت منابع اطلاعاتی، کسبوکار الکترونیکی، سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته و مدیریت دانش) نیز به صورت زیر است:
واحد پشتیبانی پارسمدیر، پایگاه مقاله مدیریت فناوری اطلاعات را برای دانشجویان فراهم کرده است. همچنین پیشنهاد میشود فهرست منابع آزمون کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات را مطالعه کنید. متاسفانه به علت بازار کار نامناسب بسیاری از دانشجویان علاقه چندانی به مطالعه بیشتر در این زمینه نشان نمیدهند.
فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت و منابع انسانی، همچنین با فراگیری مباحث تخصصی و آشنایی با دروس کامپیوتر و IT، امکان برقراری ارتباط با سطوح عملیاتی و هدایت موسسات تولید کننده نرمافزار یا واحدهای نرمافزاری از سازمانهای بزرگ را خواهند داشت. متاسفانه به دلیل نبود تجربه فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار، در عمل به امور کارشناسی در واحدهای تحلیل گری سیستمها یا پشتیبانی از نرمافزارهای تولید شده گمارده میشوند و امور مدیریتی به آنها سپرده نمی شود.
منبع: پایگاه علمی-پژوهشی پارس مدیر
نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | آزمون دکتری مدیریت , مدیریت فناوری اطلاعات | ۰۶ مهر ۹۷
به من که خیلی کمک کرد این چند روز واقعا سردرگم بودم تا مطلبی از این رشته پیدا کنم نمی دونستم باید کارشناسی چی بخونم تا کارشناسی ارشد این رشته رو انتخاب کنم البته هنوزم متوجه نشدم ولی میدونم تو مقطع ارشد هست و گرایش هاش چیه
کارشناسی مدیریت صنعتی و مدیریت بازرگانی هر دو مناسب هستند البته از سایر رشتهها هم میشه این مقطع رو توی ارشد انتخاب کرد.
سلام خسته نباشید ،من رشتم در مقطع کارشناسی مدیریت دولتی بوده،شدیدا علاقه به این دارم که برای ارشد مدیریت فناوری اطلاعات بخونم ،میتونم بخونم؟ مشکلی ایجاد نمیشه؟
ممنون میشم راهنمایی کنین خیلی سردرگمم.
درود بر شما. خیر، مشکلی نیست و برای دوره دکتری هم میتوانید در حوزه فناوری اطلاعات به تکمیل تحصیلات خود بپردازید.
خیلی ممنونم
سلام یک سوال داشتم توی دفترچه ثبت نام ارشد نوشته شده برای ادامه تحصیل اگر شاغل باشین باید از وزارتخانه ها و سازمان هایی که کار میکنین اجازه کتبی گرفته بشه. این شامل ارگان های دولتی هست یا خصوصی هم هس
درود بر شما. این قانون ناظر به همه نهادها است ولی مثل دیگر قوانین بیشتر یک شوخی است.
سلام ببخشید این رشته را بدون کنکور رفت؟
برای مدریت it چه رشته ای بردارم؟
سلام از رشته های غیرمرتبط مثل گرافیک هم میشه این رشته رو برای ارشد خوند؟
درود بر شما. بله گرایشهای مدیریت هیچ محدودیتی در دوره ارشد ندارند.