پرسشنامه بلوغ تحول دیجیتال

دانلود پرسشنامه بلوغ تحول دیجیتال دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۷۰ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: «اقدامات استراتژیکی دیجیتالی»؛ «تفکر دیجیتالی»؛ «فرهنگ دیجیتال»؛ «زیرساخت‌های بلوغ تحول دیجیتال»؛ «ابزارهای بلوغ تحول دیجیتال»؛ «تحولات سازمانی»؛ «نوآوری دیجیتالی»؛ «تجربه دیجیتال»؛ «مدیریت دانش دیجیتالی»؛ «سرمایه‌گذاری دیجیتال»

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه بلوغ تحول دیجیتال

تعریف مفهومی: بلوغ دیجیتال (Digital Maturity) میزان توانایی یک سازمان در ارزش‌آفرینی دیجیتال بوسیله بکارگیری کارا و اثربخش فناوری‌های نوین است. هر چه سازمان‌ها بهتر بتوانند از ابزارهای دیجیتالی برای خلق ارزش استفاده کنند یعنی به سطوح بالاتری از بلوغ دست یافته‌اند. بلوغ دیجیتال عبارت است از سطحی که یک سازمان قادر است حضور خود را با استفاده از خودکارسازی فرآیندها در محیط بهینه کند و به صورت مداوم عملکرد دیجیتالی خود را بهبود بخشد و نیازهای مشتریانش را پیش‌بینی کند.

بنابراین بلوغ دیجیتال یک فرآیند مداوم و سازگار با چشم‌انداز دیجیتالی در حال تغییر است. نکته اصلی این است که تغییر دیجیتال ضروری است و از آن جا که فناوری‌ها در حال تغییر هستند، یک سازمان بالغ هرگز متحول نمی‌شود مگر آن که همیشه در حال تغییر باشد. حتی اگر سازمان شما به بلوغ دیجیتالی نرسیده است می‌توانید ساختاری بسازید که شما را برای پشتیبانی از تحول دیجیتال تجهیز کند.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه بلوغ تحول دیجیتال استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۱۰ سازه اصلی و ۷۰ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.