نرم افزار نت دراو NetDraw

دانلود نرم افزار نت دراو NetDraw برای ترسیم نقشه های شناختی و نگاشت علی
این نرم افزار به عنوان بخشی از نرم افزار یوسینت UCinet میباشد. چنانچه نرمافزار یوسینت را نصب کنید نتدراو و پایک نیز همراه با آن نصب میشوند. نرمافزاریوسینت به سال ۲۰۰۰ توسط فریمن، مارتین و بورگاتی طراحی شد. این نرمافزار دارای نسخه آزمایشی نود روزه است و نسخه تجاری آن باید خریداری شود. یوسینت یک پکیج نرمافزاری شامل پایک Pajek و نتدراو NetDraw میباشد. از این دو برنامه برای ارائه نمودارهای گرافیکی و ترسیم گراف شبکه استفاده میشود. همچنین این برنامه قابلیت دریافت داده با فرمت اکسل را دارد. این ویژگی باعث افزایش توانمندی و کارایی آن شده است. همچنین گرافهای مربوط به مدلسازی ساختاری-تفسیری نیز از طریق این نرمافزار قابل طراحی است.
در مطالعات مربوط به انواع شیوههای نگاشتی و تحقیق در عملیات نرم، در نهایت باید نقشههای ذهنی طراحی شده به یک نقشه یکپارچه و منسجم تبدیل شود. برای این منظور از روش تحلیل همبستگی QAP استفاده میشود. با استفاده از این روش میزان شباهت نقشه ذهنی هر یک از خبرگان مشخص خواهد شد. برای تحلیل همبستگی QAP میتوان از نرم افزار Ucinet استفاده کرد. روش دیگر محاسبه شاخص نسبت فاصله است. این شاخص براساس فرمول لنگفیلد، اسمیت و ویرث در با نرم افزار Cognizer قابل محاسبه است. این شاخص نشان دهنده میزان فاصله یا تفاوت بین نقشه های علّی است. در نهایت با دغام نگاشتهای مختلف، مدل نهایی ارائه خواهد شد. برای این منظور میتوان از نرم افزار نت دراو NetDraw استفاده کرد.
آشنایی با نرم افزار نت دراو NetDraw
ابتدا نرمافزار یوسینت را دانلود و نصب کنید.
بعد از اجرای نرمافزار یوسینت باید فایل داده را فراخونی کنید. برای این منظور میتوانید از فایل اکسل استفاده کنید:

فراخوانی فایل داده Ucinet
مانند شکل در کادر بازشده ابتدا روی آیکون Open کلیک کرده و فرمت Full matrix را انتخاب کنید.

فرمت فایل Ucinet
سپس مطابق شکل از نوار منوها روی آیکون نتدراو کلیک کنید.

آیکون نتدراو در نرمافزار یوسینت
نرمافزار نت دراو به صورت یک برنامه کاملاً مجزا باز خواهد شد.
برای ارائه الگوی شبکهای در این برنامه مانند شکل روی دکمه Open کلیک کنید.

باز کردن پروژه در نتدراو
فایلهایی که توسط برنامه اکسل طراحی و با نرمافزار یوسینت ذخیره شده است با پسوند ##h قابل دسترسی هستند. هر فایلی که به این فرمت باشد چنانچه باز شود یک گراف از روابط تولید خواهد شد. با مشاهده گراف تولید شده میتوان به نتایج قابل توجهی دست پیدا کرد. تفسیر شبکههای موجود بر عهده پژوهشگر است و به توان ذهنی و درک او بستگی دارد. برای نمونه براساس تعداد پیکانهای ورودی و خروجی به هر گره میتوان علی بودن، معلول بودن یا کانونی بودن آن گره را مشخص کرد.

پایگاه نرم افزار پارس مدیر | [wpstatistics stat=pagevisits time=total] بازدید | ۱۹ مهر ۹۱