نرمافزار G*Power
نرمافزار G*Power یک نرمافزار کاربردی و ساده آماری است که برای محاسبه حجم نمونه در مباحث جامعه و نمونه بسیار مناسب است. این نرمافزار رایگان است و بسادگی میتوان حجم نمونه لازم برای حداقل مربعات جزئی به روش محاسبه حجم نمونه با فرمول کوهن را با آن محاسبه کرد. همچنین حجم نمونه لازم برای انواع تحقیق همبستگی، انواع آزمون میانگین جامعه، حجم نمونه رگرسیون و روشهای دیگر آماری را محاسبه کرد.
استفاده از ماشین حساب G*Power
نرمافزار G*Power یک ماشین حساب حرفهای در اختیار کاربران قرار میدهد.
از منوی اصلی و بالای صفحه نرمافزار گزینه Calculator را انتخاب کنید.
روش محاسبه حجم نمونه با نرمافزار G*Power
برای محاسبه حجم نمونه با نرمافزار G*Power ابتدا از منوی Tests نوع نمونه خود را انتخاب کنید.
روشهای همبستگی و رگرسیون در منوی Correlation and Regression قابل دسترسی است.
روشهای آزمون میانگین جامعه مانند تی-تکنمونه و تی-مستقل از قسمت Means قابل دسترسی است.
پس از انتخاب آزمون موردنظر، اندازه اثر و سطح خطا را در صفحه اصلی نرمافزار مشخص کنید.
در نهایت در صفحه اصلی نرمافزار روی دکمه Calculate کلیک کنید.
روی دکمه X-Y Plot for a range of values کلیک کنید.
در نهایت در دیالوگ جدید روی دکمه Draw Plot کلیک کنید.
مشخصات مربوط به حجم نمونه به صورت گرافیکی نیز قابل مشاهده است.
نحوه نصب نرمافزار
فایل دانلود شده را از حالت فشرده خارج کنید. این نرمافزار نیاز به نصب دارد. فایل نصی یا setup را اجرا کنید تا عملیات نصب صورت گیرد. پس از آن میتوانید با کلیک نمودن بر فایل اجرایی برنامه آن را اجرا کنید. فایل تجرایی با لوگوی این نرمافزار نشان داده میشود.
همانطور که بسیاری از کاربران آمارافزار اطلاع دارند، در یکی از دورههای آموزشی آمارافزار، تحت عنوان «دوره محاسبه حجم نمونه و توان آماری»، که اتفاقاً در گروه دورههای پرطرفدار نیز محسوب شده، این نرمافزار و کار عملی با آن، آموزش داده میشود.
ضمناً لازم به ذکر است که در کاربردهای عملی نرمافزار G*Powerر برای محاسبه حجم نمونه مطالعات پژوهشی و همچنین مقالات علمی، امکان ارجاع به این نرمافزار وجود دارد. از منظر داوران مقالات علمی و ادیتورهای ژورنالهای معتبر، این نرمافزار قابل قبول بوده و برای مقاصد عملی میتواند جایگزین فرمولهای محاسبه حجم نمونه و حتی نرمافزارهای تجاری قوی شود. نرمافزار بسیار قوی و معتبر NCS-PASS نیز نتایج مشابهی دارد.
پایگاه نرم افزار پارس مدیر | ۰۳ آذر ۹۸
با سلام و وقت بخیر
می خواستم درخواست کنم اگه ممکنه درباره نحوه محاسبه توان آماری و مجذور اتا با استفاده از نرم افزارG- POWER توضیح بدین
ممنون
در زمینه مجذور اتا در مطالب دیگری توضیحات لازم ارائه شده است.
سلام وقتتون بخیر
لطفا راهنمایی بفرمایید برای آموزش کامل و دقیق نرم افزار جی پاور چه کتاب یا منبعی رو مطالعه کنم؟ هرچی گشتم کتاب یا کارگاه کاملی رو پیدا نکردم
با مطالعه محاسبه حجم نمونه با فرمول کوهن به خوبی میتوانید بدون نرمافزار جی*پاور و به صورت آنلاین این محاسبات را انجام دهید.
از نرم افزار gpower بیشتر برا کارهای مداخله ای استفاده میشه؟ برا مدل هم میشه استفاده کرد؟
تابحال چیزی در مورد کارهای مداخلهای نشنیدهام. از این نرم افزار برای محاسبه حجم نمونه استفاده میشود.
سلام خسته نباشید.
برای قسمتی از پایان نامم،استادم ازم خواسته چند خط درباره جی پاور توضیح بدم مثلا در چه سالی ساخته شده و نحوه عملکردش و توسط چه کسانی ساخته شده .
شما اطلاعاتی در این مورد دارید؟
خیلی ممنون میشم اگه کمکم کنید
سلام با نرم افزار جی پاور تعیین حجم نمونه کردم برای کار پایان نامم استاد گفته باید نام کمپانی سازنئده سال ساخت و سازنده رو تو پایان نامکه بنویسید هر چی گشتم پیدا نکردم
امکانش هست بهم کمک کنید
حیف اسم استاد که هرکسی این روزها به یدک میشه. این نرمافزار توسط دبرا و کاندوس در موسسه ویلافبی اسلو طراحی شد.
و البته دانشجو که حاضر نیست نام کمپانی را سرج کند و بری راحتی خودش سوال می پرسد چی؟ ایا دانشجو نباید سرچ کند؟ چرا حیف اسم استاد؟ دانشجو چی؟
به نام خدا
سلام
با عرض تشکر بابت توضیحات خوبتون.
اگر لطف بفرمایید بگید که انچه در خروجی نرم افزار به عنوان حجم نمونه مشخص می شود شامل کل نمونه های مورد نیاز برای پژوهش است که بعدا توسط پژوهشگر به گروهای مورد نیاز پژوهش خود تقسیم می شود یا نه این خروجی فقط نمونه های است که باید در یک گروه از گروه های پژوهش قرار می گیرد؟ و پژوهشگر باید تعداد نمونه خروجی از نرم افزار را به تعداد گروه های خود ضرب کند؟ ممنون میشوم.
درود بر شما. من متوجه منظور شما از گروهها نمیشم. این نرم افزار حداقل حجم نمونه برای انجام تحلیل آماری را براساس توان آزمون، متغیرهای مشاهده پذیر و تعداد عوامل محاسبه میکند. حالا این نمونه ممکن است براساس عوامل مختلفی قابل دستهبندی باشد.
با سلام و خسته نباشید،ایا میشه حجم نمونه برای کارهای نیمه آزمایشی رو از طریق داشتن میانگین و انحراف معیار یکی از پرسشنامه ها بدست اورد؟فرمول دارد؟
روش های تعیین حجم نمونه را مطالعه کنید.
با سلام- من تو پژوهشم دو گروه داشتم (کنترل و تجربی)، که ازشون پیش ازمون و پس آزمون گرفته شده و تحلیل آماریش رو با استفاده از روش آنکووا انجام دادم. الان که میخوام بدونم حجم نمونه بر اساس روش جی پاور
چه عددی رو بهم میده، باید کدوم قسمت ها را از نوار TEST FAMILY و STATISTICAL TEST انتخاب کنم و سپس محاسبه حجم نمونه رو انجام بدم. ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون
میخواستم بدوم درنرم افزار جی پاور برای Numerator df چه عددی را باید وارد کنیم. آزمون آنکووا ، اندازه اثر۰.۷، احتمال ۵درصد و پاور ۰.۷۷
سلام.برای تعیین حجم نمونه از طریق logistic regression در این نرم افزاراقدام کردم. تو قست distribution منbinominal رو انتخاب کردم الان نمیدونم برای قسمت X parm π چه عددی رو بزارم و چی رو نشون میده؟؟
میشه لطفا برای جواب کمک کنین؟
سلام در قسمت numarator df چه عددی را باید وارد کرد؟
سلام. برای تحلیل مسیر هم از این روش استفاده میشه؟ اخه تو تحلیل مسیر متغیر آشکار و مکنون نداریم.
درود بر شما. البته نرمافزار جی*پاور صرفاً یک «نرمافزار» است نه روش. به آموزش محاسبه حجم نمونه در رگرسیون رجوع کنید.
هنوز دانلود نشده دیدگاه چی بنویسم؟
پارسمدیر جای دلقکبازی نیست. اینجا رو دیگه شبکه اجتماعی نکنید. سوال داری مثل یک پژوهشگر محترمانه مطرح کن این همه آدم سوال پرسیدن
با سلام برای مقایسه سه گروه (کل نمونه ۵۴نفر) از Ancova استفاده کردم و برای حجم نمونه هم از اندازه اثر۰.۴۶ آلفای ۰.۰۵ و بتای ۰.۸۱ استفاده کردم که داور میگ با این ها هر گروه ۸۰ نفر میشود.لطفاراهنمایی
درود بر شما. کاری به مقدار محاسبه شده ندارم از میزان اندازه اثر و بتایی که در نظر گرفتید مشخص است که شما دنبال یک عدد سازی برای رسیدن به یک نمونه مدنظر (با مهندسی معکوس) هستید. مشخص است که کار شما شبهبرانگیز است.
بله، ولی الان مشکل داور فقط خروجی نرم افزار هست که با اینپوت های من هماهنگ نیست.
سلام .برای تعین حجم معادلات ساختاری باید کدوم نوع مدل را درG*Power انتخاب کنیم ؟
درود بر شما. بیشتر توضیح دهید، متوجه منظور شما نشدم.
سلام.برای تعین حجم نمونه معادلات ساختاری باید در قسمت test /Correlation and Regression ,انتخاب کرد. سپس نمیدونم کدوم مدل رو انتخاب کنم .۱متغیر پیش بین و ۱ملاک و دوتا میانجی دارم.
گزینه Linear multiple regression: Fixed model, R² increase را انتخاب کنید. دقت کنید شما ۴ متغیر پنهان دارید، نقش آنها مهم نیست.
سلام .برای پایان نامه من استاد گفته حجم نمونه با نرم افزار G power ۳۷۵ تخمین زده شده بعد نوشته پرسشنامه ای ناقص را کنار گذاشتیم در نهایت ۳۶۲نفر وارد مطالعه و تحلیل شدن .ایا این درسته؟🤕
درود بر شما. روشهای برآورد حجم نمونه، حداقل نمونه لازم را برآورد میکنند بنابراین شما باید دستکم به همان تعداد پرسشنامه صحیح گردآوری کنید.
سلام وقت بخیر خسته نباشید
برای محاسبه حجم نمونه معادلات ساختاری همبستگی با ۱ متغیر ملاک و ۲ متغیر پیشبین و ۲ متغیر میانجی باید کدوم تست رو انتخاب کنم؟