آزمون آیلتس IELTS

آزمون آیلتس (IELTS) مخفف International English Language Testing System به معنی سیستم بین‌المللی ارزشیابی زبان انگلیسی است. آزمون آیلتس در حال حاضر یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار می‌شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده است و از این نظر در مقابل آزمون تافل آمریکایی قرار می‌گیرد.

این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود. اولین گام برای مهاجرت و یا ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور، در بسیاری از موارد داشتن مدرک زبان معتبر همچون نتیجه آزمون آیلتس و یا تافل است.

این آزمون برای سنجش چهار مهارت اصلی زبانی، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing)، گوش کردن (Listening) و صحبت کردن (Speaking) طراحی شده است. آزمون IELTS به صورت سیستماتیک و کاملاً هدفمند به سنجش و ارزیابی این مهارت‌ها می‌پردازد. مدرک آیلتس برای ورود به اکثر کشورها، دانشگاه‌ها و شرکت‌های خارجی، مورد نیاز مهاجرین است.

تاریخچه آزمون آیلتس IELTS

آیلتس که در ابتدا با نام (ELTS) شناخته می‌شد برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ توسط Cambridge Assesment و British Council طراحی و برگزار شد. آزمون آیلتس آزمونی با فرمت و ساختار مبتکرانه بود که انعکاسی از کاربرد زبان انگلیسی در دنیای واقعی داشت و همین امر سبب تفاوت آشکار آن با سایر آزمون‌های مشابه بود.

تاریخچه آیلتس IELTS

تاریخچه آیلتس IELTS

در سال ۱۹۸۹ با پیوستن موسسه (IDP) استرالیا این آزمون چهره‌ای بین‌المللی گرفت و نام (IELTS) با اضافه شدن کلمه (International) برای این آزمون انتخاب شد. آزمون با فرمت سنجش چهار مهارت اصلی برگزار می‌شد و هرساله با رشد ۱۵ درصدی شرکت کنندگان همراه بود به طوری که در سال ۱۹۹۵ تعداد ۴۳,۰۰۰ نفر در ۲۱۰ مرکز آزمون در سراسر جهان در آزمون ایلتس شرکت کردند.

اکنون این آزمون به صورتی فراگیر در همه کشورهای دنیا برگزار می‌شود. آزمون ELTS یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی در دنیا تبدیل شده اس. برای طراحی هر آزمون آیلتس و گزینش سؤالات مربوط به هر سنجش، تیمی متشکل از یک روان‌شناس، یک جامعه‌شناس، چند کارشناس زبان‌شناسی، چند متخصص Testing و تعدادی از افراد با گویش‌ها و لهجه‌های متنوع جهت اجرای قسمت Listening باهم همکاری می‌کنند.

سیستم نمره آیلتس (IELTS)

نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می‌شود که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می‌شود. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد آیلتس باحداقل سطح ۷ را می‌پذیرند. هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره‌ای را مشخص می‌کند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را می‌خواهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد. البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد.

سیستم نمره آیلتس (IELTS)

سیستم نمره آیلتس (IELTS)

به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت آزمون آیلتس IELTS حداقل نمره ۷ بگیرید. بنابراین بطورکلی سیستم نمره دهی آیلتس از ۰ تا ۹ میباشد. صفر برای افرادی که بهیچ وجه از زبان انگلیسی نمیتوانند استفاده کنند و ۹ برای فردی که مانند یک بومی مادرزاد به زبان انگلیسی مسلط است. معمولا برای مقاصد مختلف نمره ۵/۵ تا ۷ مورد نظر سازمان‌های متقاضی میباشد. نمره ۷ حد نصاب قابل قبول و استاندارد جهانی است. فرق نمره ۶ با نمره ۷ زیاد است. گاه لازم می‌شود برای ارتقا از نمره ۶ به ۷ تا یکسال کلاس رفت و درس خواند.

بخش‌های آزمون آیلتس (IELTS)

آزمون آیلتس IELTS از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شده‌است. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و عمومی است که گونهٔ آکادمیک مشکل تر بوده و همین آزمون است که برای ورود به دانشگاه‌ها مورد نیاز می‌باشد. در امتحان IELTS، توانائیهای Writing،Reading،Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده می‌شوند.

بخش‌های آزمون آیلتس

بخش‌های آزمون آیلتس

در حالیکه قسمتهای Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانه‌ای در قسمتهای Reading و Writing دریافت می‌کنند. مسولیت نوع امتحانی که می‌خواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، نوع امتحان مورد نظرتان را در فرم ثبت نام قید کنید.

در آزمون آیلتس IELTS کلیه مهارت‌های اصلی آموزش زبان، یعنی مهارت‌های شنیدن، صحبت کردن (مصاحبه)، خواندن و نوشتن (Listening, Speaking, Reading, Writing) مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. اگر چه دو بخش شنیدن و صحبت کردن در هر دو نوع آکادمیک و عمومی کاملاً یکسان است، ولی دو بخش دیگر (خواندن و نوشتن) به صورت جداگانه و متفاوت برگزار می‌شود.

تعداد سوالات هر بخش از این آزمون شامل

  • ۴۰ سوال برای بخش (Listening)
  • ۴۰ سوال برای (Reading)
  • ۲ سوال برای (Writing)
  • و Speaking می‌باشد .

برای مطالعه و یادگیری این آزمون کتاب کمبریج آیلتس و تست زنی آزمون آیلتس IELTS کتاب (IELTS- Preparation & Practice ) توصیه می‌گردد.

بخش Listening

زمان: حدودا ۴۰ دقیقه

تعداد سوال: دفترچه‌ای حاوی چهل سوال در ۴ بخش

سی دی امتحان Listening فقط یکبار پخش می‌شود.

قبل از پخش سی دی فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید.

پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جواب‌های خود را بازبینی نمایید.

پاسخ‌ها باید در دفترچه سوالات نوشته شود.

با پایان گرفتن سی دی, ده دقیقه فرصت دارید تا جواب‌ها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید. برای آگاهی بیشتر در مورد پرکردن پاسخنامه بخش Listening این بلاگ را بخوانید.

دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین دو یا چند نفر می‌باشد.

دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهی است. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیل دهنده این بخش‌ها هستند.

بخش General Training Reading

زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال

دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.

بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.

متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آن افراد غیر متخصص است.

بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.

بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است.

بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.

برای آشنایی با برخی نکات تست Reading بر روی این لینک کلیک کنید.

بخش Academic Reading

زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال

دفترچه حاوی ۳ متن که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.

بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.

متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.

متون جنبه علمی دارند.

حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.

در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامه‌ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.

برای آشنایی با برخی نکات تست Reading بر روی این لینک کلیک کنید.

بخش General Training Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.

در موضوع اول (TASK 1) باید نامه‌ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

بخش Academic Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.

در موضوع اول (TASK 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

بخش Speaking

این مصاحبه شفاهی بصورت رو در رو برگزار می‌شود که زمان آن ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و شامل سه بخش است.

دربخش اول متقاضی باید در مدت زمان ۴ الی ۵ دقیقه به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علائقش پاسخ دهد.

سپس در بخش دوم به مدت یک الی دو دقیقه در مورد موضوعی که در اختیارش قرار داده می‌شود صحبت میکند. قبل از شروع داوطلب به مدت یک دقیقه می‌تواند در مورد موضوع فکر کرده و مطالب خود را یاداشت نماید. پس از این مدت ممکن است به یک یا دو سوال در مورد همان موضوع هم پاسخ دهد.

در بخش سوم به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده در ادامه موضوعی که در بخش دوم به آن پرداخته صحبت می‌کند.

یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان IELTS، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است.

انواع آزمون آیلتس (IELTS)

آزمون آیلتس IELTS در دو نوع Academic و General Training برگزار می‌شود. امتحان Academic مخصوص کسانی است که می‌خواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند در حالیکه امتحان General Training مخصوص کسانی است که می‌خواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند. یعنی آیلتس دردو نوع آکادمیک و جنرال برگزار می‌شود. بخش reading و writing در این دو نوع متفاوت است. نمیتوان گفت کدام آسان تر است. تفاوت در متون آنهاست. متون آکادمیک اختصاصا به محیطهای دانشگاهی و موضوعات مرتبط با آن برمیگردد و متون جنرال به زندگی عمومی. نمره ی آکادمیک برای ادامه تحصیل و یا مشاغل آموزشی مناسب است و نمره ی جنرال برای زندگی و کار در سایر مشاغل. با همه اینها شما باید نوع آزمون رابا مقامات و سازمان‌های مرتبط با نوع سفر خود چک کنید.

آزمون آکادمیک آیلتس IELTS Academic
همان طور که از این نام پیداست، آیلتس آکادمیک در درجه اول برای دانش آموزان و دانش جویانی است که به دنبال پذیرش در مطالعات پس از دوره دبیرستان هستند (کالج و دانشگاه) و در آن زبان انگلیسی، در سطح متوسط است. مثلا اگر به دنبال تحصیل خارج از کشور در کالج یا دانشگاه کانادایی هستید، به احتمال زیاد شما نیاز به ارائه نمره آزمون آیلتس آکادمیک به عنوان بخشی از تقاضا نامه خود دارید.

آزمون جنرال آیلتس IELTS General Training
اگر متقاضی مهاجرت عمومی در کشورهایی مثل کانادا، ایالات متحده آمریکا، استرالیا و انگلستان هستید، آزمون آموزش جنرال آیلتس برای شما مناسب است! برخی از شرکت‌های چند ملیتی، از نمرات آیلتس جنرال برای تعیین توانایی زبان انگلیسی استخدام‌های خارجی، استفاده می‌کنند. این آزمون، توانایی‌های انگلیسی اسپیکینگ شما را در موقعیت‌های روزمره تر مثل محیط‌های اجتماعی یا کاری، ارزیابی می‌کند.

نحوه ثبت نام آزمون تافل

نشانی سایت رسمی آزمون آیلتس: https://www.ielts.org/

گام یک: پیدا کردن نزدیکترین مرکز آزمون آیلتس

گام دو: دانلود فرم ثبت نام در آزمون آیلتس

گام سه: انتظار پاسخ از سوی مرکز آیلتس جهت تعیین زمان آزمون

خلاصه و جمع‌بندی

برای متقاضیان مهاجرت، هر مؤسسه خارجی یا بین‌المللی شرایط پذیرش متفاوتی دارد. در بعضی موارد هم آیلتس آکادمیک و هم آیلتس جنرال از متقاضی پذیرفته می‌شود. اگر مطمئن نیستید که در کدام نوع آزمون باید شرکت کنید، با مؤسسه مورد نظر تماس بگیرید و از شرایط مطلع شوید.

هر چهار مهارت زبان انگلیسی: مهارت شنیداری (Listening)، خواندن و درک مطلب (Reading)، نوشتاری (Writing) و گفتاری (Speaking)، در آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک سنجیده می‌شود مگر این که به خاطر ناتوانی جسمی از یکی از مهارت‌ها، معاف شوید.

توجه داشته باشید که برای دریافت ویزای انگلستان حتما باید مدرک آیلتس مورد تایید انگلستان یا همان UKVI را دریافت نمایید. دقت کنید که UKVI یکی از انواع آزمون آیلتس نیست و نباید آنرا با آزمون آیلتس لایف اسکیلز اشتباه گرفت. آیلتس UKVI تنها به مرکز برگزارکننده آزمون ارتباط داشته به نحوی که این مراکز باید مورد تایید دولت انگلستان باشد. تا مدتی پیش با تعلیق فعالیت‌های بخش کنسولی سفارت انگلستان دریافت آیلتس UKVI منوط به شرکت در یکی از مراکز مورد تأیید در خارج از ایران بود اما در حال حاضر مؤسسه ایرسافام مورد تایید دولت انگلستان می‌باشد و با انتخاب این آزمون در سایت ایرسافام و همچنین ثبت اطلاعات در سایت UKVI این نوع مدرک را برای تقاضای ویزای انگلستان دریافت کنید.

3.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله