ادوارد دمینگ
ادوارد دمینگ (۱۹۰۰-۱۹۹۳) یکی از بزرگترین پیشگامان مدیریت کیفیت است که اگر در آمریکا زاده شد اما اصول مدیریت کیفیت را در ژاپن بنا نهاد. او نخستین آغازگر جدی و نظریه پرداز مدیریت نوین جهان بر اساس مشارکت تمامی کارکنان، مدیران و مشتریان یک سازمان است که با مکتب جدید خود تحولی شگرف پدید آورده است. مشارکت و همکاری وی با مدیران ژاپنی در توفیق آنها برای تولید یک کیفیت غبطهآور، مورد تأیید و قبول صاحبنظرانجهان پیشرفته امروز است.
دمینگ دارای مدرک دکترای تخصصی در رشته فیزیک و ریاضی از دانشگاه ییل بوده و در امور کشاورزی ایالات متحده بعنوان فیزیکدان و ریاضیدان مشغول فعالیت شده بود. دمینگ تحت نظر آمارشناس برجسته وقت، فیشر۲، در لندن مطالعه نموده و همچنین تحـت تأثیـر کارهای والتـر شـوارت، مبتـکر کنترل آماری فرایند در زمینه بکارگیری نمونهگیری و آمار قرار گرفت.سپس بعنوان استاد دانشگاه و متخصص آمار مشغول به کار شد. دمینگ در ژوئن ۱۹۵۰ دوباره به ژاپن بازگشت، اما وی دیگر فقط آمار درس نمی داد بلکه آن طور که از یادداشت های او مشخص است، بیشتر اوقات، کار آموزش کنترل کیفیت را به معاونان خود می سپرد و خود به آموزش مفاهیم مهمی می پرداخت که از آن با نام نظریه سیستم و همکاری یاد کرده است.
جایگاه ادوارد دمینگ در مدیریت
ادوارد دمینگ (Edwards Deming) در مدیریت با مباحث مدیریت کیفیت فراگیر و تعالی سازمانی شناخته میشود. به عبارتی از نظر دمینگ کیفیت را نباید در سالنهای خط تولید جستجو کرد، بلکه بهبود کیفیت، کار مدیران و بویژه مدیران ارشد است. علاوه بر مشکل درون سازمانی، دمینگ از مشکل برون سازمانی یا خارج از نظام نیز یاد می کند. این مشکل زمانی بروز می کند که تولید کننده یا ارائه کننده خدمت بدون توجه به نیازهای مشتریان و مخاطبان فعالیت می نماید.
منافع بالقوه ناشی از کاربرد اصول کنترل کیفیت آماری (که وی بطور ساده آن را دانش علل مشترک و علل ویژه تعریف کرده) هر چند ممکن است در شکل اعداد و ارقام قابل توجه و بزرگ باشد، ولی فقط قسمت بیرونی کوهیخ را نشان می دهد و قسمت عمده که زیر آب است، مربوط به چیزهای دیگر می شود.
تالار مشاهیر مدیریت | ۲۷ بهمن ۹۸