فیلیپ کاتلر
فیلیپ کاتلر (Philip Kotler) زاده ۲۷ می۱۹۳۱ در شیکاگو، ایلینوی از اساتید مطرح مدیریت بازاریابی جهان و پدر بازاریابی مدرن است. وی ۳۴ جلد کتاب و بیش از یکصد مقاله در این حوزه منتشر کرده که بسیاری از آنها به زبانهای مختلف ترجمه شدهاست. کتاب اصول بازاریابی، همچنان بهعنوان یکی از معتبرترین مراجع در این رشته به شمار میرود. او دارنده درجه استاد ممتاز «اس سی جانسون و پسر» رشته بازاریابی بینالملل است و این درجه را در دانشکده مدیریت دانشگاه نورثوسترن دریافت کردهاست.
نام فیلیپ کاتلر با مدیریت بازاریابی گره خورده است. کتاب اصول بازاریابی کاتلر اثر ارزندهای است که دانشجویان مدیریت را سیراب کرده است. کاتلر در مدیریت بازار کتاب دیگری در حوزه شناخت اندیشههای او است. کاتلر فلسفه مدیریت بازاریابی را از بدو پیدایش و دوران تولید انبوه تا ابتدای قرن بیستم تئوریزه کرده است. آثار این اندیشمند بازاریابی را به صورتی منسجم درآورده است.
بیوگرافی فیلیپ کاتلر
انجمن بازاریابی آمریکا (AMA) او را تاثیرگذارترین بازاریاب تمام دوران لقب داده است. کاتلر نه تنها در بازاریابی کلاسیک شهره است بلکه یک پیشرو در تئوری و عمل ارتباط کسب وکار الکترونیک و بازاریابی سازمان محسوب میشود. هیچ پژوهشگری در عرصه بازاریابی نمی تواند خود را بی نیاز از آثار عمیق و دقیق او بداند. تحقیقات و نوشتههای او بر مقوله هایی همچون گسترش و کاربرد اصول بازاریابی، تجزیه وتحلیل بازار، توسعه محصول جدید، راهبرد رقابتی، برنامهریزی راهبردی و سیستمهای اطلاعاتی متمرکز است. نگرش فیلسوفانه او به مفاهیم بازاریابی، جایگاه این حوزه خطیر مدیریتی را دگرگون ساخته است.
او مقوله بازاریابی اجتماعی را طرح کرد و با تاکید بر اینکه بازاریابی برمبنای ارتباطی است ناشی از نیازها، خواسته ها، پیشنهادها، قیمت و… که تمامی آنها زیربنای ارزشی دارند، اهمیت بازاریابی را از حوزه قیمت و فروش و فعالیتهای توزیع به نیاز مشتری و ارزش آفرینی سوق داد. او سازمانها را واداشت که با مدل مشتری مداری فکر کنند و نیازهای مشتری را محور قرار دهند، وفاداری مشتری را به دست آورند و با نوآوری؛ با خواستههای درحال تغییر مشتری همگام شوند.
اندیشههای کاتلر
کاتلر درک مفهوم بازاریابی را ساده اما اجرای آن را بسیار دشوار میداند. وی بر اساس انچه کاتلریسم خوانده میشود معتقد است که بازاریابی بخشی از فلسفه مدیریت مدیران است. مدیران باید با شناخت نیازهای مشتریان، برای آنان ارزش افزوده بیافرینند و رضایت آنان را بهدست بیاورند تا نهایتاً بتوانند با فروش محصولشان، برای سازمان خود سود کسب کنند.
کاتلر گسترش و کاربرد ابزارهایی از قبیل تجزیه و تحلیل بازار، توسعه محصولات جدید، برنامهریزی راهبردی و سیستمهای اطلاعاتی یکپارچه را برای موفقیت مدیران بازاریابی توصیه میکند. وی مفهوم نیاز مشتری و ارزشآفرینی برای مشتری را بهعنوان مهمترین وظایف مدیران بازاریابی، جایگزین قیمت، فروش و توزیع نمود. او سازمانها را متقاعد کرد که با مدل مشتریمداری فکر کنند و وفاداری مشتری را بهدست آورند. اولین کتاب وی در حوزه بازاریابی برای بخش غیرانتفاعی در سال ۱۹۷۳ است که تکمیل تحقیقات وی در سال ۲۰۱۰ در کتابی با عنوان بازاریابی بخش عمومی تألیف شدهاست. کتاب فوق توسط دکتر مهدی خادمی استاد سرشناس بازاریابی و حامد محبی به فارسی برگردانده شدهاست.
تالار مشاهیر مدیریت , مدیریت بازاریابی | ۲۱ دی ۹۸