پرسشنامه هوش تجاری (هوشمندی کسب‌وکار)

دانلود پرسشنامه هوش تجاری (هوشمندی کسب‌وکار) دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات : ۲۸ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه

هدف: بررسی زیرساخت‌های بکارگیری هوش تجاری در سازمان

ابعاد: بعدی فنی هوش تجاری (بلوغ سخت‌افزار و نرم‌افزاری هوش تجاری) بعد غیرفنی یا مدیریتی (پشتیبانی مدیریت ارشد سازمان از پروژه، میزان آشنائی مدیران و ذی‌نفعان با فناوری اطلاعات و وجود استانداردهایی در سازمان جهت یکپارچگی فرآیندها)

پرسشنامه اثربخشی هوش تجاری

ابعاد: عملکرد سیستم، قدرت سرویس دهی و یکپارچه سازی، برآورد نیاز سازمان، برآورد نیاز کاربران

تعداد سوالات: ۱۰ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه هوش تجاری

هوش تجاری (Business Intelligence) مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و ابزارها است که داده‌های خام را با هدف تحلیل تجاری به اطلاعات معنادار و مفید تبدیل میکند. فناوری‌های هوش تجاری یا BI این قابلیت را دارند که مقدار زیادی از داده‌های ساختارنایافته را بررسی کنند تا به تشخیص، توسعه و ایجاد فرصت‌های تجاری کمک کنند. هدف هوش تجاری این است که به تفسیر این داده‌ها کمک نماید. شناختن فرصت‌های جدید و استقرار استراتژی موثر مبتنی بر این شناخت می‌تواند مزیت رقابتی و ثبات بلندمدتی را برای شرکت‌ها ایجاد نماید.

هوش تجاری (BI) شامل مجموعه‌ای از ابزارها، برنامه‌های کاربردی و متدولوژی‌ها است که با جمع آوری داده‌ها از منابع  درون سازمانی و  برون سازمانی، داده‌ها را برای تجزیه و تحلیل آماده می‌کند، امکان اجرای پرس و جو (کوئری) را مهیا می‌سازد، گزارشات و داشبوردها را ایجاد می‌کند به نحوی که این گزارشات در اختیار تصمیم گیران و همین طور کارکنان BPMS  قرار گیرد. هوش تجاری (BI) یعنی داشتن دانشی فراگیر از همه عواملی که برسازمان مؤثر است. هوشمندی کسب‌وکار مجموعه تواناییها، تکنولوژی‌ها، ابزارها و راهکارهایی است که به درک بهتر مدیران از شرایط کسب‌وکار کمک می‌نماید. ابزارهای هوش تجاری، دیدگاه‌هایی از شرایط گذشته، حال و آینده را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

تعریف عملیاتی هوش تجاری

هوش تجاری براساس دو بعد فنی و غیرفنی (مدیریتی) قابل ارزیابی است. از منظر فنی از بلوغ سخت‌افزاری و بلوغ نرم‌افزاری هوش تجاری استفاده می‌شود. از جنبه غیرفنی یا مدیریتی نیز پشتیبانی مدیریت ارشد سازمان از پروژه، میزان آشنائی مدیران و ذی‌نفعان با فناوری اطلاعات و وجود استانداردهایی در سازمان جهت یکپارچگی فرآیندها مورد سنجش قرار خواهد گرفت. گویه‌های این سازه‌ها در پرسشنامه هوش تجاری ارائه شده است. از این مقیاس برای نگارش پایان‌نامه هوش تجاری استفاده می‌شود.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله