اینترنت افراد

اینترنت افراد (IOP) پلتفرمی مبتنی بر بلاک چین است که در آن داده‌ها در مکان مشخصی ذخیره نشده و تحت کنترل سرور خاصی نیست. هدف آن ارائه اینترنت به افراد از طریق افراد است و البته با رعایت حریم شخصی افراد.

کلید درک مفهوم اینترنت افراد مفهوم بلاک چین است. بلاک چین (Blockchain) از دو کلمه Block (بلاک) و Chain (زنجیره) ایجاد شده است. این فناوری در حقیقت زنجیره‌ای از بلاک‌هاست. به طور کلی بلاک چین یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است. تفاوت آن با سیستم‌های دیگر این است که اطلاعات ذخیره شده روی این نوع سیستم، میان همه اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شوند و با استفاده از رمزنگاری امکان حذف و دستکاری اطلاعات ثبت شده تقریبا غیرممکن است. بیت کوین اولین کاربرد از این فناوری بود و از بلاک چین برای ذخیره اطلاعات دارایی کاربران بهره برد. اگر بلاک چین یک سیستم عامل باشد، بیت کوین نرم‌افزاری روی این سیستم عامل است.

پیدایش اینترنت افراد

اینترنت افراد برگردان پارسی Internet of People که با فرم کوتاه IOP نشان داده می‌شود.افراد به عنوان خدمات (PaaS) یکی از جدیدترین و فراگیرترین مفاهیم برخواسته از رایانش ابری است. بنابراین برای درک این مفهوم ابتدا باید مفهوم رایانش ابری بیان شود. رایانش ابری به معنای استفاده از فناوری اینترنت برای ارائه خدمات مبتنی بر فناوری می‌باشد.

اینترنت افراد براساس توسعه مفهوم اینترنت اشیا پدیدار شده است. براساس مفهوم اینترنت اشیا (IOT) هر شئ از طریق بستر اینترنت و به وسیله یک آدرس پرتکل اینترنتی(IP) قابل شناسایی، دسترسی و حتی کنترل از راه دور خواهد شد. مشابه همین مفهوم در حوزه انرژی توسعه پیدا نموده است و با نام اینترنت انرژی در حال معرفی به مجامع علمی است.

پیدایش اینترت افراد

پیدایش اینترت افراد

اینترنت افراد (IoP) تعداد زیادی  از کاربران را به هم متصل می­ کند که سطح ارتباطاتشان بسیار زیاد می‌گردد. دیگر محدودیتی روی فعالیت‌های آنلاین نخواهند داشت و تبادل اطلاعات آزاد امکان پذیر می‌گردد. همچنین IoP امکاناتی را فراهم می‌سازد تا زندگی روزانه افراد، جوامع و سازمان‌ها بتواند در یک زمان نمونه‌های متفاوتی از کسب‌وکار را خلق کنند و موانع بین تولیدکننده اطلاعات و مصرف‌کننده اطلاعات را از بین می‌برد. اینترنت افراد تغییرات نوآورانه و هوشمندانه بسیاری را در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.

جمعیت سنجی و اینترنت افراد

جمعیت‌سنجی یا Crowd sensing روشی است که در آن تمام افرادی که دارای گوشی‌های هوشمند، کامپیوتر یا گجت‌های اینترنتی هستند به طور یکپارچه به استخراج، پردازش و اشتراک اطلاعات پیرامون محیط اطراف خود می‌پردازند. از آنجایی که گردآوری اطلاعات توسط سنسور‌های باین دستگاه‌ها انجام می‌شود، بنابراین جمعیت سنجی را می‌توان یکی از مباحث همراه با اینترنت اشیا به شمار آورد.

اکنون تمامی وسایل هوشمند دارای سنسور هایی جهت اندازه‌گیری میزان روشنایی، سر و صدا، موقعیت مکانی، جابجایی هستند؛ این سنسور‌ها قادر هستند که گستره ی وسیعی از اطلاعات را از راه‌های متفاوت اندازه‌گیری نمایند. برای مثال سنسور GPS و هم چنین شتاب سنج هر دو با هم برای مکان یابی در شهر‌ها به کار می‌روند. در این میان از میکروفون نیز می‌توان برای سنجش میزان آلودگی صوتی استفاده نمود. از سوی دیگر استفاده از جمعیت سنجی در بین کاربران  تلفن همراه هوشمند شکل جدیدی از توسعه در دنیای آیوتی است. با قابلیت سنجش قدرتمند دستگاه هوشمند و تحرک کاربر، خدمات مختلف می‌تواند با ایجاد یک زنجیره اعتماد بین درخواست کنندگان خدمات و تامین کنندگان فراهم شود.

منبع : اینترنت افراد نوشته آرش حبیبی پارس مدیر

3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله