پرسشنامه فناوری هراسی

دانلود پرسشنامه فناوری هراسی دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

ابعاد: فناوری هراسی، شیفتگی به فناوری

تعداد سوالات: ۱۲ سوال در زمینه فناوری هراسی + ۱۷ سوال در زمینه شیفتگی به فناوری

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه فناوری هراسی و شیفتگی فناوری

فناوری هراسی (تکنو فوبیا) اصطلاحا به هراس از فناوری گفته می‌شود. اگرچه گاه به طور خاص اشاره این واژه به هراس از فناوری‌های دیجیتال است اما شاید علت اصلیش این باشد که در هیچ شاخه دیگری از فناوری‌های روز به اندازه فناوری‌های دیجیتال شاهد رشد سریع و انقلابی در روند‌ها نیسیتیم و این روندها به طور مستقیمی بر زندگی روزمره ما تاثیر می‌گذارند. برای سنجش فناوری هراسی می‌توانید از پرسشنامه فناوری هراسی استفاده کنید.

واژه نامه مریام وبستر فناوری هراسی «Technology-phobia» را اینگونه تعریف کرده است: ترس یا نفرت از فناوری پیشرفته یا دستگاههای پیچیده، به ویژه رایانه. فناوری هراسی عبارت است از: «ترس یا نگرانی غیرعادی درباره آثار فناوری پیشرفته.» یک سوم مردم دنیا با این ترس مواجه اند و این امر باعث کاهش کارایی آنها در فعالیت‌های خود می‌شود. فناوری هراسی در همه گروه‌های سنی و جنسیتی مشاهده می‌شود. برای مطالعه بیشتر کتاب فناوری هراسی را مطالعه کنید.

شیفتگی فناوری Technophilia در برابر واژه فناوری هراسی مطرح می‌شود. شیفتگی فناوری نشان‌دهنده شیفتگی و وابستگی بیش از حد افراد به فناوری است. با توجه به اهمیت آشنایی با تکنوفوبیا و مواجهه با آن در سیاست‌گذاری‌های کلان علم و فناوری، پرسشنامه‌ای برای تکنوفوبیا و شیفتگی فناوری ارائه شد. این پرسشنامه شامل ۱۲ سوال برای سنجش فناوری هراسی و ۱۷ سوال برای سنجش شیفتگی فناوری است. سوالات با طیف لیکرت ۵ درجه ارائه گردید. با استفاده از پرسشنامه ارائه شده می‌توان دلایل و میزان فناوری هراسی و شیفتگی نسبت به فناوری را ارزیابی کرد و متناسب با آن راهکارهایی برای کاهش فناوری هراسی و هموارسازی مسیر پذیرش فناوری نوین طراحی و اجرا کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله