کتاب فناوری هراسی
عنوان : کتاب فناوری هراسی
نویسنده : مهدیه نگارستانی
ناشر : میعاد اندیشه
تعداد صفحات : ۲۰۰ صفحه
زبان : فارس
نوع فایل : چاپی و کاغذی
فصول : فناوری، روانشناسی، مدیریت رفتار سازمانی و مدیریت فناوری اطلاعات
درباره کتاب فناوری هراسی
کتاب فناوری هراسی در چهارفصل تدوینشده است که در فصل اول با عنوان «مفهوم فناوری هراسی» به بیان معنای ترس و فوبیا و سپس مفهوم فناوری هراسی پرداختهشده است. همچنین، مقیاسهای مختلف اندازهگیری این مفهوم و ابعاد آن تشریح شدهاند. دلایل فناوری هراسی، تاریخچه آن در جهان و در ایران ذکر گردیدهاند و راهکارهای کلی مواجهه با فناوری هراسی ذکرشده است.
فصل دوم با عنوان «نقش متغیرهای فردی در فناوری هراسی» به بیان تأثیر ویژگیهای فردی نظیر خودکارامدی، ویژگیهای شخصیتی، جنسیت، هوش هیجانی و فردی و خلاقیت بر فناوری هراسی میپردازد.
در فصل سوم با عنوان «فناوری هراسی در سازمان» ریشه این مفهوم در ادبیات سازمان و مدیریت در بحث مدیریت تغییر سازمانی و «مقاومت در برابر تغییرات فناورانه» معرفیشده است و در ادامه بابیان مفهوم و ابعاد مقاومت در برابر تغییر، علل آن، انواع رفتارهای مبتنی بر مقاومت در برابر تغییر و راهکارهای مواجهه با این تغییرات ذکرشده است و درنهایت از «آمادگی فناورانه» بهعنوان بهترین روش مواجهه با مقاومت در برابر تغییرات فناورانه یادشده است.
در فصل آخر کتاب بانام «پذیرش فناوری» ازآنجاکه فناوری هراسی سد مهمی در مسیر انطباق کارکنان با فنآوریهای جدید دانسته شده است، به معرفی انواع مدلهای پذیرش فناوری پرداخته شد.
مفهوم ترس از تکنولوژی
واژه «فناوری هراسی» اولین بار در سال ۱۹۴۷ برای توصیف این هراس ابداع شده است. فناوری هراسی، با ایجاد مقاومت در میان پذیرندگان فناوری، پذیرش و همه گیر شدن فناوری را با تاخیر مواجه میکند. در ایران نیز از دیرباز تاکنون فناوری هراسی به اشکال مختلف و با ظهور فناوریهای مختلف خود را نشان داده است. از ورود خودروها و جایگزینی آنها با درشکهها گرفته تا دستگاه پخش ویدئو، تلفن همراه، فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، فناوریهای زیستی و کسب وکارهای توسعه یافته بر مبنای فناوریهای موبایل. بنابراین، آشنایی با این مفهوم و راهکارهای مواجهه با آن، برای گام برداشتن در مسیر توسعه فناوری و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان ضروری به نظر میرسد.
تکنو فوبیا اصطلاحا به هراس از فناوری گفته میشود. اگرچه گاه به طور خاص اشاره این واژه به هراس از فناوریهای دیجیتال است. اما شاید علت اصلیش این باشد که در هیچ شاخه دیگری از فناوریهای روز به اندازه فناوریهای دیجیتال شاهد رشد سریع و انقلابی در روندها نیسیتیم. این روندها به طور مستقیمی بر زندگی روزمره ما تاثیر میگذارند. برای سنجش فناوری هراسی میتوانید از پرسشنامه فناوری هراسی استفاده کنید.
اولین باری که تکنو فوبیا مورد توجه جدی جامعه قرار گرفته و نشانههای خود را بروز داد در دوران انقلاب صنعتی بود. در این دوران بود که انقلابی عظیم رخ داد. ماشینهای بخار وارد کارخانهها شدند و همان اندازه که کارها را ساده تر کردند، به جایگزینی برای نیروی انسانی نیز بدل شدند. در آغاز انقلاب صنعتی شورشهای فراوانی در بین کارگرانی که اینک ماشینهای جدیدرا رقیب خود میدیدند در گرفت. در سال ۱۶۷۵ گروهی از بافندگان اروپایی به کارخانهها حمله کردند.
کتاب مدیریت , مدیریت فناوری اطلاعات | ۲۶ دی ۹۸