ماری جو هچ
ماری جو هچ (Mary Jo Hatch) استاد دانشگاه مدیریت و فارغ التحصیل رشته مدیریت از دانشگاه استنفورد به سال ۱۹۸۵ میباشد. شهرت عمده خانم هچ در ایران و دنیا به کتاب تئوری سازمان: دیدگاه مدرن، نمادین و پست مدرن بر میگردد.
نام اصلی این کتاب Organization Theory: Modern, Symbolic, and Postmodern Perspectives است. یکی از انگیزههای مهم انتخاب دوره دکتری دانشگاه استنفورد توسط وی، همانا نوشتن کتابی جامع و کامل در زمینه تئوریهای سازمان برای دانشجویان رشته مدیریت بوده است. وی اشتغال به تحصیل در دوره دکتری را در سال ۱۹۸۱ آغاز نمود. به علت هدفی که داشت، ابتدا به نگارش مقالات برای رشته علمی-کاربردی نمود و با شروع این پروسه، کمی از مسیر اصلی خود و اندیشه نگارش کتاب، منحرف گردید.
وی به دلیل وابستگی شخصی، مدتی درکالیفرنیا اقامت گزید و پس از فارغ التحصیلی، در سیستم دانشگاه ایالتی کالیفرنیا مشغول به تدریس شد. در این برهه زمانی، بیشتر وقت وی صرف یادگیری و انتقال آن مطالب به دانشجویان میگردید. برای دوره نخست، برای وی تدریس ۲ کلاس در روز در ۴ روز هفته برای دو نیمسال ۱۵ هفتهای تحصیلی در نظر گرفته شد که خود وی از این موضوع به عنوان بحران یاد میکند. چرا که باعث گسستگی افکار وی و تقریبا خارج شدن کلاسهای فراوان از اختیار وی شده بود.
دانلود کتاب تئوری سازمان ماری جو هچ
داستان نشر کتاب تئوری سازمان هچ جالب توجه است. پس از اتمام کتاب، نویسنده تصمیم میگیرد تا آن را منتشر نماید. به همین جهت با چند ناشر تماس میگیرد و پس از مذاکرات، خانم هچ اولین قراردادش را به ارزش ۳۰۰۰ دلار منعقد مینماید. حاصل ۲ سال زحمت و تلاش. اما کتاب با استقبال خوبی مواجه نمی شود و به چاپ بعدی نمی رسد. بنابراین خانم هچ تصمیم میگیرد که به اروپا مسافرت نماید. در اروپا، وی با استقبال مواجه میگردد و چندین ناشر به وی پیشنهاد همکاری میدهند. بنابراین خانم هچ تصمیم میگیرد که در اروپا تدریس کرده و کتاب خود را نیز در آنجا به چاپ برساند و چندین سال در دانشگاه کپنهاک در دانمارک به تدریس میپردازد.
پیشنهاد ویژه: خلاصه منسجم کتاب تئوری سازمان و مدیریت شامل کتاب تئوری سازمان دفت + هچ + رابینز + الوانی
تالار مشاهیر مدیریت | ۱۱ آبان ۹۷
با مطالعه کتاب هچ به سراغ انتخاب متون کاربردی در سازمانهای امروزی در بخشهای دولتی و خصوصی برویم از مراحل تئوری به دیدگاه عملگرائی و اجرای تضمینی راه حلها در ابعاد مختلف تخصصی، اثرگذار و باکارائی واقعی گام برداریم، تاثیرات نابهنگام مداخلات غیرکارشناسانه را بموقع شناسائی کنیم.
باریکلا مهدی