تسهیلات گردشگری

تسهیلات گردشگری شامل کلیه امکانات و زیرساخت‌های رفاهی، اقامتی، حمل‌ونقل، تفریحی و بهداشتی است که موجب توسعه صنعت توریسم می‌شود. علاوه بر امکانات زیربنایی که نقش مهی در توسعه صنعت گردشگری ایفا می‌کنند، تسهیلات گردشگری نیز در این رابطه از تاثیر بسزایی برخوردارند. از جمله معیارهای تسهیلات گردشگری، امکانات تفریحی و فرهنگی در منطقه میزبان می‌باشد.

در چنین مکان‌هایی گردشگر می‌تواند به گشت و گذار بپردازد و اوقات خود را برنامه‌های مفرح پر کند. گردشگر می‌تواند از تسهیلات گردشگری استفاده نماید. تبلیغات و بازاریابی یکی دیگر از تسهیلات توریسم است که امروزه مورد توجه دفاتر توریستی قرار گرفته است. وجود تبلیغات درست که تمامی جاذبه‌های گردشگری یک منطقه را به افراد نشان دهد بدون شک تمایل گردشگران برای مسافرت را افزایش می‌دهد.

بسیاری از سازمان‌های گردشگری، هزینه بالایی را صرف تبلیغات و افزایش امکانات گردشگری می‌کنند. هدف از بهبود این امکانات آن است که بتوانند تعداد بیشتری گردشگر را جذب کنند. اگر قرار باشد صنعت گردشگری در کشور رشد کند باید امکانات و زیرساخت‌های کافی ایجاد شود. نظر به اهمیت موضوع در این مقاله به تشریح اهمیت تسهیلات گردشگری پرداخته شده است.

تاثیر تسهیلات گردشگری در رونق توریسم

تأسیسات، تجهیزات و تسهیلات موردنظر برای گردشگران را نباید تنها در هتل خوب یا پذیرایی مناسب در مهمانسراها خلاصه کرد. تسهیلات گردشگری کلیه امور جامعه از قبیل عوامل زیربنایی نظیر جاده، آب، برق، امکانات ارتباطی (مخابرات)، فرودگاه، مسائل پزشکی و بیمه‌ای را شامل می‌وشود. همچنین عوامل روبنایی از قبیل سرگرم شدن در محیط شهرها، بهره‌گیری کامل از اوقات فراغت در شب‌وروز و همچنین چگونگی رفتار و برخورد مردم را شامل می‌شود.

اکثر جاذبه‌های سیاحتی ایران مسیرهای دستیابی مناسبی ندارند. این مسیرها از استانداردهای بین‌المللی فاصله زیادی دارند. تأخیر در زمان پروازها و خرابی هواپیماها تقریباً در تمامی فرودگاه‌های کشور روزانه به وقوع می‌پیوندد. مخابرات با تمام توسعه روزافزون خود در سطح کشور هنوز هم مطابق با استانداردهای امروزی نیست. می‌دانیم که بهترین جاذبه‌ها چنانچه فاقد امکانات و خدمات مناسب رفاهی، درمانی و … باشد. از تعداد مشتاقان دیدار آن کاسته خواهد شد. تجربه جهانی در ارتباط با مسأله جذب گردشگر نشان می‌دهد مناطق یا کشورهایی که فاقد امکانات سلامتی، بهداشتی و حمایتی از مسافران هستند، کمتر از مناطق یا کشورهایی که دارای چنین امکاناتی هستند، گردشگر جذب می‌کنند.

نمونه بارز این مسأله را می‌توان در کشورهای آفریقایی به‌رغم طبیعت زیبا، حیات‌وحش و جاذبه‌های مناسب یافت. الگوی تغذیه از دیگر مسائلی است که در این زمینه باید مدنظر قرار گیرد. علاوه بر آن عدم دسترسی به مراکز بهداشتی و پزشکی مناسب و در دسترس نبودن داروهای لازم از جمله دیگر مشکلاتی است که در سر راه گردشگر قرار دارد. به‌منظور تأمین و برطرف کردن اینگونه موانع پوشش‌های بیمه‌ای نظیر بیمه درمانی، بیمه حوادث، بیمه وسایل شخصی و بیمه‌های مربوط به خسارات ناشی از تأخیر در پروازها، تأخیر سفر و … می‌توانند مؤثر باشند.

ادبیات پژوهش و مبانی نظری تسهیلات گردشگری

فصل دوم تسهیلات گردشگری شامل ادبیات پژوهش و مبانی نظری تهیه شده است. فصل دوم تسهیلات گردشگری شامل فهرست کامل منابع بوده و به صورت فایل ورد قابل ویرایش می‌باشد.

خلاصه و جمع‌بندی

آژانس‌ها و دفاتر گردشگری خود بعنوان یکی از شاخص‌های تسهیلات گردشگری قلمداد می‌شوند. چنین دفاتری از یک سو با معرفی مناطق مختلف و از سوی دیگر با برگزاری تورهای مسافرتی نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری ایفا می‌کنند. بانک‌ها نیز در مواردی تسهیلات گردشگری را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. در واقع تسهیلات بانکی  همان خروجی‌ اصلی بانک‌ها اند که از طریق آنها نقدینگی بی‌هدف جامعه، به موارد تعریف شده و هدفمند اقتصادی واریز می‌شود. یعنی یک بانک با تجهیز منابع آنها را در نیل به اهداف از قبل تعیین شده به مصرف می‌رساند. اینشامل سرمایه، صاحبان سهام، انواع سپرده‌ها و یا سایر بدهی‌ها است.

باید از طریق افزایش تسهیلات گردشگری به کاهش موانع توسعه گردشگری پرداخت. اگر قرار است زمینه توسعه صنعت گردشگری در کشور گسترش پیدا کند، ابتدا لازم است گردشگری را با ایرانگردی آغاز کنیم. ابتدا باید مردمان کشور خود را نسبت به امکانات و توانایی‌های بالقوه و بالفعل گردشگری و مناطق دیدنی، مناظر و جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی ایران آشنا کرد تا در پرتو این شناخت. با آشنایی بیشتر می‌توان برنامه‌ریزی بهینه‌ای را انجام داد. به این ترتیب می‌توان در زمینه گسترش امر گردشگری و ورود گردشگران به کشور انجام داد.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله