پرسشنامه عزت نفس کوپر-اسمیت
دانلود پرسشنامه عزت نفس کوپر-اسمیت دارای روایی و پایایی و منبع استاندارد همراه با شیوه تفسیر
نوع مقیاس: استاندارد
منبع: کوپر-اسمیت
روایی و پایایی : دارد
شیوه تفسیر: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
تعداد سوالات: ۵۸ گویه
دانلود پرسشنامه عزت نفس پیرس و همکاران
فایل ورد پرسشنامه شامل ۱۰ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه برای سنجش عزت نفس کارکنان در محیط کاری
تعریف مفهومی پرسشنامه عزت نفس کوپر-اسمیت
عزت نفس یا حرمت نفس Self-esteem اصطلاحی در روانشناسی است که بازتاب ارزیابی یا برآورد یک فرد از ارزشهای خود میباشد. عزت نفس، باور و اعتقادی است که فرد، دربارهٔ ارزش و اهمیت خود دارد.عزت نفس یعنی: احساس داشتن صلاحیت و توانمندی برای روبرو شدن با چالشهای زندگی (خودباوری). خود را شایسته رسیدن به موفقیت در نظر گرفتن (باور شایستگی).
عزت نفس بالا کاری میکند که خودِ خودتان باشید. باعث میشود با سختیها دربیفتید و در حین دست و پنجه نرم کردن با غول مشکلات، باور داشته باشید که شکستش خواهید داد؛ حتی اگر بارها و بارها پشتتان به خاک مالیده شود. عزت نفس یک قدرت در درون شماست که نیرومندتان میکند و باعث میشود دل و جرئت پیدا کنید تا به کسی تبدیل شوید که دلتان میخواهد.
عزت نفس یعنی احساس ارزشمندی که فرد نسبت به خود دارد. هرچه این احساس قوی تر باشد و کودکان، نوجوانان و جوانان ارزش بیشتری برای خود قائل باشند، سالم تر خواهند بود. در واقع یکی از مهمترین عواملی است که باعث میشود کودکان و نوجوانان و جوانان کمتر دچار آسیبهای اجتماعی و به خصوص بیماریهای وخیم، اعتیاد، خشونت و پرخاشگری و … شوند.
عزت نفس عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساسها، عواطف و تجربیاتمان در طول زندگی ناشی میشود: احساس میکنیم که شخصی منفور یا دوست داشتنی هستیم؛ خود را دوست داریم یا نداریم. مجموعه هزاران برداشت، ارزیابی و تجربهای که از خویش داریم باعث میشود که نسبت به خود احساس خوشایند ارزشمند بودن، و یا برعکس احساس ناخوشایند بی کفایتی داشته باشیم. توجه به بعد معنوی زندگی افراد میتواند عزت نفس را افزایش دهد.
تعریف عملیاتی
عزت نفس از خودپنداره متفاوت است. خودپنداره عبارت اند از مجموعه ویژگیهایی است که فرد برای توصیف (در زمینههای جسمانی، عقلانی، اجتماعی و …) به کار میبرد. مثلاً یک فرد ممکن است خودش را یک فوتبالیست خوب یا فرد نسبتاً خوبی بداند که اینها محتوای خودپنداره را تشکیل میدهد اما عزت نفس ارزشی است که اطلاعات درون خودپنداره برای فرد دارد و از اعتقادات فرد در مورد تمام صفات و ویژگیهایی که در او هست ناشی میشود.
عزت نفس را میتوان به عنوان میزان ارزشی که ما برای خود قایل میشویم در نظر گرفت. مطالعات حاکی از این است که آگاهی یا برداشت ما از خود بیشتر ناشی از تجربههای اجتماعی ماست. ما خود را آنگونه میبینیم که فکر میکنیم دیگران ما را میبینند.
عزت نفس، یکی از پایههای اساسی شخصیت آدمیو باعث رسیدن انسان به افتخار و سربلندی است. عزت نفس مایه آزادی و والایی همت است. عزت مندان هرگز به ذلت و بندگی دیگران تن نمیدهند و سرمایه شرافت و آزادی خود را با هیچ قیمتی معامله نمیکنند. عزت نفس از طرفی برای تمام افراد یکی از بزرگترین فضیلتهای اخلاقی است و از طرف دیگر، محرک آدمیدر اجرای دیگر برنامههای اخلاقی تلقی میشود.
مدیریت منابع انسانی | ۳۱ شهریور ۹۸