پرسشنامه سوت زنی سازمانی

دانلود پرسشنامه سوت زنی سازمانی دارای روایی، پایایی، تعریف مفهومی و عملیاتی

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

ابعاد: پرسشنامه تک‌بعدی است

تعداد سوالات: ۸ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه سوت زنی سازمانی

سوت‌زنی سازمانی Whistle blowing گزارش اطلاعات پیرامون کارهای نادرست همکاران به مدیران است. این نوع رفتار در محیط کاری در کشور با عنوان زیرآب‌زنی مطرح است و عملی مذموم در محیط کاری شمرده می‌شود. با این وجود اگر سوت‌زنی تنها پیرامون کارهای خلاف منافع سازمان انجام شود به نفع سازمان و همه کارکنان خواهد بود. شاید بتوان گفت سوت‌زنی سبب می‌شود که در سازمان ها، جلوی خلافکاری‌ها و یا تصمیمات اشتباه گرفته شود.

در نهایت موضوع به نهادهای دولتی و یا رسانه‌ها کشیده شود. کارکنان سازمان باید سوت بزنند و نیروی انسانی ناکارآمد و غیراثربخش را در سازمان انگشت‌نما کنند. اصطلاح سوت زنی از رفتار ماموران پلیس اقتباس شده است؛ بدین معنی زمانی که پلیس تخلفی همچون نزاع خیابانی، دزدی و … مشاهده می­ کند در سوت خود می­دمد تا همه مردم و سایر افسران پلیس برای آگاهی از محل وقوع جرم خبردار شوند. طبق تعاریف رایج “سوت زن” در اصطلاح به کسی اطلاق می‌­شود که در درون یک سازمان کار می­ کند و خلاف­کاری ­های آن را افشا می­ کند. برای سنجش این مقوله از پرسشنامه سوت زنی سازمانی استفاده کنید.

سوت زدن را می‌­توان نوعی فراخوان عمومی برای مطلع کردن افراد از محل وقوع جرم تلقی کرد و هدف سوت زن نیز جلوگیری از آسیب رساندن بیش از پیش به افراد جامعه، سازمان­‌ها و نهادهای عمومی است. همچنین سوت زن فردی است که هر نوع فعالیتی غیرقانونی و غیراخلاقی در یک سازمان خصوصی یا عمومی را افشا می­ کند. موضوعاتی همچون تخطی از سیاست­‌های رسمی، تخطی از قانون، تقلب و فساد از تخلفاتی است که سوت زن­ها می­ توانند آن را افشا کنند.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله