پرسشنامه اعتیاد به کار

دانلود پرسشنامه اعتیاد به کار دارای روایی، پایایی و منبع استاندارد

فایل ورد پرسشنامه اعتیاد به کار

هدف : بررسی اعتیاد به کار

ابعاد : عجین شدن با کار، تعامل درونی در کار و لذت از کار

تعداد سوالات : ۱۰ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه

منبع : استاندارد

روایی و پایایی : دارد

تعریف مفهومی و عملیاتی اعتیاد به کار

اعتیاد به کار یا اعتیاد شغلی نوعی اعتیاد رفتاری است که در آن فرد به شغل خویش معتاد می‌شود. اعتیاد به کار با سخت‌کوشی فرق دارد. این واژه برای اولین‌بار توسط روانشناس آمریکایی وین اوتس در سال ۱۹۷۱ استفاده شد. وی اعتیاد به کار را نوعی خو گرفتن به چیزی می‌داند و معتاد به کار شخصی است که نیاز فراوانی به کار دارد که اختلال‌ها و تعارض‌های زیادی را در سلامت جسمانی، شادی، روابط بین فردی و روحیه اجتماعی بودن، به وجود می‌آورد. اعتیاد به کار از جمله اعتیادهایی محسوب می‌شود که در نگاه جامعه عموماً تصویر منفی ندارد و حتی گاهی به عنوان صفتی مثبت و مورد احترام در افراد در نظر گرفته می‌شود.

البته امروزه دیگر معتاد به کار بودن صرفاً به معنای معتاد به شغل بودن نیست. بلکه معتاد بودن به هر نوع اشتغال و فعالیت است. حتی معتاد بودن به ورزش، معتاد بودن به فعالیت‌های هنری و معتاد بودن به موسیقی هم، در نظر بسیاری از روانشناسان، در همین گروه قرار می‌گیرند.

واژه Workaholic در فارسی معتاد به کار ترجمه شده است. این واژه را نخستین بار روانشناسی به نام ریچارد ایوانز در سال ۱۹۶۴ به کار برد. با توجه به این‌که مردم واژه‌ی Alcoholic به عنوان «معتاد به الکل» را پیش از آن می‌شناختند، اصطلاح Workaholic هم به سادگی معنای مد نظر را تداعی می‌کرد و حتی کسانی که برای نخستین بار آن را می‌شنیدند، می‌توانستند مفهومش را حدس بزنند. برای سنجش این مقوله می‌توان از پرسشنامه اعتیاد به کار استفاده کرد.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله