پرسشنامه رفتار در نقطه خرید
دانلود پرسشنامه رفتار در نقطه خرید دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
منبع: استاندارد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
تعداد سوالات : ۱۹ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه
هدف : بررسی عوامل موثر بر رفتار خرید در نقطه خرید
ابعاد : محرکهای اجتماعی، شاخصهای احساسی-ادراکی و رفتار فرانقشی
تعریف مفهومی پرسشنامه رفتار خریدار در نقطه خرید
منظور از نقطه خرید زمانی است که مشتری محصولی را در فروشگاه مشاهده کرده و با بررسی نهایی آن را به سبد خرید خود وارد میکند یا آن را دوباره روی ردیف محصولات فروشگاه قرار میدهد. چه اتفاقی رخ میدهد که سبب میشود یک مشری محصولی را به سید خرید خود اضافه کند یا مجدد از خرید آن صرف نظر کند؟ تمامی کوششهای بازاریابی در همین نقطه به ثمر میرسد یا نقش بر آب میشود.
یکی از مهمترین عوامل موثر بر رفتار خریداران در نقطه خرید، محرکهای اجتماعی فضای فروشگاهی است. با توجه به اهمیت مساله رفتار خریدار در نقطه خرید باید به بررسی انگیزانندههای اجتماعی پرداخت که میتواند بر رفتار فرانقشی خریداران در نقطه خرید اثرگذار باشد. متغیرهای نقطه خرید و دکور فروشگاه شامل بسته بندی و شکل ظاهری کالاها، نمای ظاهری نقطه و مکان خرید، نشانهها و علائم و تابلوهای مغازه، نمای ظاهری محل کار کارکنان بخشهای مختلف فروشگاه، نمای ظاهری تابلوهایی که نشان دهنده قیمت کالاست.
نقطه خرید و اهمیت آن در بازاریابی
نقطه خرید آن نقطه و زمانی است که تمام عناصر فروش – اعم از مصرف کننده، پول و محصول – به هم میپیوندند. بازاریابان با استفاده از وسایل ارتباطی، از جمله ابزارهای نمایش و استندهای نمایشی، بسته بندی، تبلیغات و ابزار ترویج فروش، تبلیغات درونفروشگاهی و فروشندگان، امیدوارند که بتوانند بر تصمیم خرید خریداران در نقطه خرید (POP)، تاثیر بگذارند.
به طور کلی POSM شامل دو بخش کلی نقطه فروش (Point of Sale) بهاختصار PoS و نقطه خرید (Point of Purchase) بهاختصار PoP میشود. مفهوم PoS به تمام تمهیدات تبلیغاتی گفته میشود که در نقطه فروش مانند صندوق فروشگاه یا نزدیک آن دیده میشود. در مقابل PoP مفهوم وسیعتری دارد و بهصورت کلی به تمام تمهیدات تبلیغاتی در کل فروشگاه تا نقطه فروش گفته میشود.
زاریابان به دلایل مختلف از جمله تنوع وسایل ارتباطی در دسترس و تا حدودی به این دلیل که برنامههای موثر POP (نقطه خرید) میتوانند در عرصه رقابت دست یاریگر خرده فروشان باشند، میبایست برنامههای خود در نقطه خرید را با دقت مدیریت کنند تا اطمینان حاصل شود که هم از دیدگاه خرده فروشان و هم مصرف کنندگان هماهنگی متناسبی در اجرای این دست برنامهها وجود دارد.
خلاصه و جمعبندی
میزان سرمایه گذاریهای تولید کنندگان محصولات مصرفی در ارتباطات POP افزایش خواهد یافت و بازاریابانی که بتوانند رویدادها و برنامههای افزایش فروش را در نقاط خرید مدیریت کنند، میتوانند مزیت رقابتی به دست آورند. در این مقاله ما بررسی میکنیم که چرا مدیریت نقطه خرید رفته رفته اهمیت بیشتری میابد، و نقش هر عامل آمیخته ارتباطات POP چگونه است. همچنین در ادامه این مقاله، بررسی میکنیم که چگونه بازاریابان کالاهای مصرفی میتوانند مدیریت خود در نقطه خرید را بهبود بخشند.
به سه دلیل، هزینههای POP برای بازاریابان اهمیت فزایندهای یافته است. اول آنکه اقدامات در نقطه خرید، اغلب نسبت به هزینههای تبلیغاتی سودمندتر و پربازدهتر هستند. دوم، امکان کاهش پشتیبانی فروش در سطح فروشگاه، منافع خرده فروشان را در اجرای برنامههای POP افزایش میدهد. سوم، تغییرات در الگوهای خرید و انتظارات مصرف کنندگان، همراه با افزایش خریدهای تکانشی، به این معنی است که نقطه خرید نقطه نقش مهمی را در تصمیم گیری مصرف کننده ایفا میکند.
به همین دلایل، خرده فروشان به طور فزایندهای پذیرای پیشنهادات تولیدکنندگان در حوزه برنامههای بازارپردازی و POP هستند. برخی فروشگاههای بزرگ زمانی محدودیتهای فروانی برای تولیدکنندگان قائل بودند. اما اکنون به آنها اجازه میدهند تا قفسهها و ویترین را چیدمان کرده و برنامههای بازارپردازی در نقطه خرید ارائه دهند. علاوه بر این، فشار وارده بر خرده فروشان در اثر رقابت و ضرورت موقعیت گذاری متمایز در بازار به منظور بقا، موجب شده تا آنها توجه جدی تری به اجرای برنامههای POP و بازارپردازی نشان دهند.
مدیریت بازاریابی | ۱۴ فروردین ۹۸