تامسون رویترز Thomson Reuters

تامسون رویترز Thomson Reuters یک پایگاه داده بزرگ کانادایی است که پژوهشگران ایرانی آن را به عنوان مرجع تشخیص مجلات ISI می‌دانند. این پایگاه هر سال لیست کامل مجلاتی که اعتبار ISI را دارند منتشر می‌کند. اما کار اصلی این موسسه محدود به این مقوله نیست و شاید به همین خاطر است که پژوهشگران ایرانی همیشه از تشخیص اعتبار مقاله علمی-پژوهشی خود از طریق این سایت ناامید می‌شوند. در واقع هدف موسسه تامسون رویترز پاسخگویی به سوالات کاری است و کوشش می‌کند مشاغل مناسب را برای افراد جویای کار فراهم کند. این موسسه یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های مورد اعتماد در دنیا برای یافتن پاسخ انواع سوالات است.

این شرکت به افراد متخصص کمک می‌کند تا تصمیمات قابل اطمینان‌تری را اتخاذ کنند و کسب‌وکارهای بهتری را راه اندازی کنند. بخشی از این شرکت به عنوان موسسه اطلاعات علمی تعریف شده است که اغلب از آن با عنوان آی اس آی یاد می‌شود. موسسه آی اس آی یا همان Institute for Scientific Information، موسسه‌ای برای سنجش مقالات و سایر مطالب علمی است که با معرفی مجلات مورد تایید خود به پژوهشگران و نویسندگان مقالات در رابطه با اعتبار سنجی مجلات کمک می‌کند. این موسسه در سال ۱۹۹۲ توسط موسسه تامسون خریداری شده است و امروزه با نام Thompson Scientific معروف است. این شرکت سالانه لیست مجلات تامسون رویترز را مورد ویرایش قرار می‌دهد و در اختیار مخاطبان می‌گذارد.

درباره تامسون رویترز

موسسه ISI که مخفف کلمه Institute For Scientific Information می‌باشد در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد که مدرک دکترای شیمی از دانشگاه پنسیلوانیا داشت تأسیس شد. موسسه ISI در سال ۱۹۹۲ به خاطر بیماری یوجین گارفیلد به شرکت تامسون فروخته شد. شرکت تامسون در سال ۲۰۰۲ شرکت رویترز را نیز خریداری کرده و شرکت تامسون رویترز تشکیل شد که دفتر مرکزی‌اش در نیویورک قرار دارد. دیوید تامسون رییس این شرکت را با ۱۹ میلیارد دلار سرمایه در سال ۲۰۱۰ در رده بیستم میلیاردرهای دنیا قرار گرفت. موسسه ISI سابق یا تامسون رویترز فعلی در سال ۲۰۱۱ معادل ۱۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون درآمد داشته و ۶۰ هزار کارمند در بیش از ۱۰۰ کشور جهان دارد.

لوگوی موسسه تامسون رویترز

لوگوی موسسه تامسون رویترز

 

موسسه آی اس آی (تامسون رویترز فعلی) در سال ۱۹۷۸ حدود ۵۲۰۰ مجله را پوشش می‌داد. در سال ۱۹۹۸ این تعداد به ۸۰۰۰ ژورنال رسید و این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۱۷۵۹۰ مجله رسیده است. بنابراین باید توجه کرد که امروزه موسسه ISI وجود ندارد بلکه به جای آن باید از تامسون رویترز استفاده کرد اما به دلیل اینکه نام موسسه ISI  بسیار رواج یافته است اکثر افراد از آن استفاده می‌کنند.
باید اشاره شود که موسسه ISI یا در واقع تامسون رویترز یک ابر شرکت است. این شرکت هم اکنون در حیطه‌های اقتصادی و حقوقی بسیار فعال بوده و درصد بسیار کمی از درآمدهایش اختصاص به بخش علمی دارد. این موسسه چندین زیر مجموعه دارد که دو زیر مجموعه آن در حیطه علمی بسیار مشهور هستند.

نحوه کار با سایت تامسون رویترز

اجازه بدهید حرف آخر را همین ابتدا مطرح کنم. اگر می‌خواهید ببینید مجله‌ای که مقاله شما در آن منتشر شده است اعتبار ISI دارد به سایت تامسون رویترز مراجعه نکنید. در این سایت شما هیچ چیزی درباره اعتبار مقاله‌های علمی پیدا نخواهید کرد. هدف این موسسه هم اصلاً چنین خدماتی نیست. فقط در ایران این موسسه را مترادف با سامانه تشخیص ایمپکت فاکتور یا اعتبار مجلات ‌می‌شناسند. برای تشخیص اعتبار مقاله یا در واقع اعتبار مجله باید از سایت‌های جانبی دیگری استفاده کنید که در ادامه توضیح داده شده است.

مقاله آی اس آی مقاله‌ای است که در یکی از مجلات آی اس آی یا مجلات مورد تایید تامسون رویترز به چاپ رسیده باشد. مجلات آی اس آی دارای فاکتور ایمپکت فاکتور هستند و معیار اصلی برای ارزیابی آنها همین ایمپکت فاکتور یا همان ضریب تاثیر است. موسسه علمی شرکت تامسون رویترز سالانه مجلات علمی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و پس از انتخاب مجلات مورد تایید خود، برای آنها ایمپکت فاکتور تعیین می‌کند. پژوهشگران می‌توانند مجلات مختلف علمی را از منظر ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور با یکدیگر مقایسه کنند ولی باید توجه داشته باشند که حوزه تخصصی مجلات مورد مقایسه یکسان باشد زیرا در غیر این صورت مقایسه آنها توسط نمره ایمپکت فاکتور عملاً نادرست خواهد بود.

روش تشخیص مقاله ISI

چگونه مجلات یا مقالات آی اس آی را تشخیص دهیم؟ برای اطلاع از آی اس آی بودن مقاله تنها راه ممکن بررسی آی اس آی بودن مجله منتشر کننده آن است. مجلات آی اس آی مجلاتی هستند که توسط آی اس آی یا همان تامسون رویترز نمایه شده‌اند. مجلات نمایه شده در موسسه علمی آی اس آی در جی سی آر یا همان (Journal Citation Report (JCR ذکر شده‌اند. دسترسی به سایت جی سی آر پولی است و استفاده رایگان از خدمات ارائه شده در آن، از جمله معرفی لیست مجلات تامسون رویترز یا همان مجلات آی اس آی امکان پذیر نخواهد بود.

بهترین روش برای تشخیص مقاله ISI آن است که به سایت https://mjl.clarivate.com رجوع کنید. از طریق وارد کردن نام کامل و صحیح نشریه یا شماره ISSN مجله مد نظر در کادر موجود در صفحه اصلی سایت، اطلاعات مجله مد نظر را جستجو کنید. در صورتی که مجله مد نظر شما تحت پوشش آی اس آی باشد، این موضوع در صفحه اطلاعات مجله مورد نظر مشاهده خواهد شد. نمایه شدن یک مجله توسط  و  نیز نشان از آی اس آی بودن مجله است.

لیست مجلات ISI که به مجلات معتبر تامسون رویترز نیز مشهور است هر ساله توسط موسسه تامسون رویترز به اطلاع دانشمندان و پژوهشگران سرتاسر جهان می‌رسد و این لیست نقش بسیار عمده‌ای در برنامه‌ریزی کشورها و دانشگاه‌ها دارد. روش‌های مختلفی برای فهمیدن این موضوع وجود دارد که آیا یک مقاله جزو مجلات ISI است. از جمله این روش‌ها مراجعه به بخش جستجوی مجلات سایت تامسون رویترز  و جستجوی نام مجله است.

3.6 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله