پرسشنامه گردشگری پایدار
دانلود فایل ورد پرسشنامه گردشگری پایدار دارای روایی و پایایی
منبع معتبر : دارد
روایی و پایایی : دارد
تعریف مفهومی و عملیاتی : دارد
پرسشنامه شماره یک: بررسی تاثیر گردشگری در توسعه پایدار شهری
تعداد سوالات: ۲۴ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه
ابعاد: توسعه گردشگری، درآمدزایی، توسعه زیرساختها، اشتغالزایی و اقتصادی
پرسشنامه شماره دو : بررسی توسعه پایدار گردشگری
تعداد سوالات: ۲۴ گویه با طیف لیکرت ۵ درجه
ابعاد: عوامل فرهنگی، زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی
تعریف مفهومی پرسشنامه گردشگری پایدار
توسعه پایدار: توسعه پایدار یا Sustainable development مفهومی است که به واسطه پیامدهای منفی محیط زیستی و اجتماعی ناشی از رویکردهای توسعه یک جانبه اقتصادی بعد از انقلاب صنعتی و تغییر نگرش بشر به مفهوم رشد و پیشرفت پدید آمدهاست. این مفهوم تلاش دارد که با نگاهی جدید به توسعه، اشتباهات گذشته بشری را تکرار نکند. کوشش میکند توسعهای همهجانبه و متوازن را رقم بزند. توسعه پایدار فرایندی است که آیندهای مطلوب را برای جوامع بشری متصور میشود. در آن آینده شرایط زندگی و استفاده از منابع، بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظامهای حیاتی، نیازهای انسان را برطرف میسازد.
توسعه پایدار شهری: توسعه پایدار شهری توسعهای است که به نیازهای مردم شهر پاسخ گوید، اما بقا و دوام آن نیز تضمین گردد. در عین حال آب، خاک و هوا – یعنی سه عنصری که برای حیات انسان ضروری است آلوده و بلا استفاده نگردد. توسعه پایدار شهری مستلزم کاهش مصرف مواد اولیه، داشتن بافت شهری کوچک و منسجم و تولید انرژی از منابع نا آلاینده، کشت گیاهان و توسعه فضای سبز و بازیابی زباله در محل است.
توسعه پایدار گردشگری: گردشگری پایدار، با اتکا بر مفهوم توسعهی پایدار، میخواهد صنعت گردشگری در عین سوددهی اقتصادی، کمترین تاثیر را بر جامعه میزبان و محیط زیست را داشته باشد. با گستردهتر شدن مدیریت گردشگری در مناطق مختلف جهان، برخی از کشورهای پیشرو در این صنعت با مسائلی ناشی از آثار نامطلوب بر منابع طبیعی، محیط زیست، آلایندگیها، الگوی مصرف و نظامهای اجتماعی مواجه شدهاند. امروزه با افزایش شمار گردشگران در سطح جهان و با هدف حفظ، حراست و حمایت از محیط زیست، ساختارهای اجتماعی، فرهنگها و آدابورسوم، مفهوم تازه «گردشگری پایدار» مورد توجه عده زیادی قرار گرفته است
نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | مدیریت شهری , مدیریت گردشگری | ۰۴ مهر ۹۸