پرسشنامه نوآوری مخرب

دانلود پرسشنامه نوآوری مخرب دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر

نوع فایل: ورد

منبع: استاندارد

شیوه تفسیر: دارد

روایی و پایایی: دارد

تعریف: مفهومی و عملیاتی

تعداد سوالات: ۷ گویه با طیف لیکرت پنج درجه

ابعاد: این پرسشنامه تک بعدی و شامل ۷ گویه است.

تعریف مفهومی و عملیاتی پرسشنامه نوآوری مخرب

تعریف مفهومی: نوآوری مخرب (Disruptive innovation) اقداماتی نوآورانه و ساختار شکن است که با هدف ایجاد بازار جدیدی برای محصولات و خدمات قدیمی ایجاد می‌شود. در واقع به بیان ساده‌تر، نوآوری مخرب اصطلاحی در مدیریت کسب‌وکار است و به نوعی نوآوری اشاره دارد که بازار و شبکه ارزش جدیدی را ایجاد کند.

در نهایت در شرایط قبلی بازار اختلال ایجاد می‌کند و به این صورت موازنه شرکت‌ها در بازار را تغییر می‌دهد. این اصطلاح به‌عنوان تأثیرگذارترین ایده کسب‌وکار در قرن بیست و یکم است. ایده‌ی نوآوری مخرب توسط کلایتون کریستنسن در کتاب «راه حل نوآور» که دنباله‌ای بر کتاب «معضل نوآور» او بود و در سال ۱۹۹۷ منتشر شد، رایج گشت. کسب‌وکارها با فناوری‌های پایدار و فناوری‌های مخرب سروکار دارند.

براساس تعریف برای دستیابی به نوآوری تخریب‌گر باید خلاقیت سازمانی تقویت شد. در سایه مدیریت مشارکتی و بهره‌گیری از ایده‌های همه کارکنان است که می‌توان نتایج خوبی کسب کرد. باید در نظر داشت هر نوآوری نیز مخرب محسوب نمی‌شود و هدف بسیار اهمیت دارد.

تعریف عملیاتی: برای سنجش این سازه از ابزار پرسشنامه نوآوری مخرب استفاده شد. این پرسشنامه شامل ۱ سازه اصلی و ۷ گویه است. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمره‌گذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده گردید. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویه‌های مربوط به آن سازه، برآوردشدنی است.

شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویه‌های تشکیل دهنده آن قابل برآورد است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) برآورد شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین می‌توان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.