نوستالژی برند

نوستالژی برند (Brand Nostalgie) احساسی عمیق و عاطفی با یادآوری خاطرات و تجربه‌ها پیرامون یک نام‌ونشان تجاری از سوی مشتریان است. مدیران کسب‌وکارها و کارشناسان بازاریابی می‌کوشند با تحریک احساسات نوستالژیک مشتریان، قصد خرید آنها را برای یک برند ویژه افزایش دهند.

راهکارهای زیادی برای نوستالژی برند وجود دارد و بازاریابی حسی نیز می‌تواند راهگشا باشد. پشتیبانی حمایت از محصولات محلی که امروزه با وجود داشتن زندگی مدرن همچنان به دلیل اصیل و با ارزش بودن این محصولات مورد توجه روز افزون انسان‌ها قرار گرفته‌است و به آن‌ها احساس خوبی را القا می‌کند. استفاده از پالت رنگ روشن، فونت سفید زیاد و تصویر ساده مربوط به نوع کالا برای این هدف بسیار مفید واقع خواهد شد.

برای افزودن حس رومانتیک به شیوه‌ی کلاسیک می‌توان از طرح‌ها و عکس‌های سیاه و سفید رومانتیک گذشته استفاده کرد. می‌توان آن‌ها را تغییر داد و رنگ آمیزی کرد این شیوه باعث می‌شود تا طرح شما حس زیبایی به مخاطب القا کرده و او را به خوبی جذب کند. بکارگیری میراث برند و رترو مارکتینگ در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.

پیشینه و کاربرد نوستالژی در بازاریابی و برندسازی

واژه نوستالژی از دو واژه یونانی ساخته شده‌است: nostos که به معنی «بازگشت به خانه» است و algia که معنی «رنج/درد کشیدن» می‌دهد. نخستین بار یک پزشک سوئیسی به نام جوهانس هوفر در مقاله‌ای که برای توصیف حالات روحی دو بیمار منتشر کرد، واژه «نوستالژی» را ساخت و به‌کار برد. این مقاله دقیقاً در تاریخ ۲۲ ژوئن ۱۶۸۸ نوشته شد. این واژه مدت‌ها برای توصیف یک بیماری به کار می‌رفت. از اوایل دوران مدرن در غرب یعنی از دوران رمانتیک اهمیت بسیاری پیدا کرد و برای توصیف حالات شخصیت‌ها در ادبیات این دوران به کار رفت.

دانلود پرسشنامه نوستالژی برند

از نوستالژی در بازاریابی هم استفاده می‌شود؛ بدین‌گونه که مدیران بازاریابی، مصرف‌کنندگان را با بردن به سفر در زمان گذشته به خرید کالا ترغیب می‌کنند. در بازاریابی برای استفاده از نوستالژی به شدت از اجزای حسی مانند چشدایی، بویایی، بینایی، شنوایی و لامسه استفاده می‌شود. روش‌هایی مانند گوش دادن به یک موسیقی قدیمی، دیدن یک فیلم قدیمی یا بازدید از مناطقی که شخص قبلا در آنجا زندگی کرده است. همده اینها می‌تواند موجب برانگیخته شدن احساس نوستالژی افراد شود.

بهترین راه برای برانگیختن احساسات و خاطرات گذشته افراد، معرفدی محصولاتی است که یادآور گذشته است. کلید نوستالژی برند این است که کاری کنیم مصرف‌کننده از لحاظ ذهنی عقب‌گردی به گذشته داشته باشد. این کار را می‌توان به دو صورت انجام داد؛ با استفاده از خود محصول یا با استفاده از پیام‌های بازرگانی و تبلیغات.

راهکارهای نوستالژی برند

داشتن دلیل خوب برای استفاده از نوستالژی در طرح
باید ایده طرح شما متناسب با مخاطبین هدف شما و مربوط به کسب‌وکار باشد. فاکتور‌های قوی برای پرداختن به آنها به منظور درگیری احساسات مخاطبانتان داشته‌باشد. لازم به ذکر است که توجه داشته باشید تا خاطراتی که برند شما در ذهن مخاطب بازسازی می‌کند دارای جنبه‌های مثبت باشد.

بازسازی خاطرات دوران کودکی
استفاده از بازی‌های دوران کودکی شخصیت‌های محبوب داستان‌های دوران کودکی یکی از قوی ترین عوامل برانگیختن احساسات خوب و شاد نوستالژیک است که می‌تواند طرح شما را محبوب سازد.

جشن گرفتن تعطیلات ویژه
فکر کردن به تعطیلات و روزهای خاص در تقویم عمومی مردم همواره حس شیرینی در ذهن مخاطب پدیدار می‌کند بنابراین طرح شما می‌تواند در احساس شادی ایام خاص موجود در فرهنگ مخاطبانتان با آنها سهیم شود.

استفاده از عکس‌های تاریخی
استفاده از عکس‌های سیاه و سفیدی که مربوط به سال‌ها پیش و در برگیرنده اصالت محصول شما است در حالی که لوگو طراحی شده برند شما در کنارش قرار گرفته است تاثیر بسیار خوبی در ماندگار شدن برند شما در ذهن مخاطب خواهد گذاشت. به طور مثال تصویر زیر که مربوط به پوشش بسته بندی محصول است به خوبی گواه آنچه گفته شد می‌باشد.

استفاده از فونت وینتیج و رنگ‌های سپیا
استفاده از مجموع رنگ سپیا که به نوعی قرمز قهوه‌ای به شمار می‌آید و فونت وینتیج که در کارهای طراحی گذشته بسیار استفاده می‌شدند سبب می‌شود تا طرح کلاسیک به نظر برسد و مخاطب را به یاد آثار به یاد ماندنی گذشته اندازد.

پایان سخن

حس نوستالژی به عنوان حس اشتیاق به بازگشت به گذشته و خاطرات ایده آل و محبوب آن زمان معنا می‌شود. استفاده از این حس قوی در طراحی می‌تواند سبب برانگیخته‌شدن احساسات مخاطب شود و آن‌ها را از لحاظ روانی درگیر طرح کند. حس نوستالژی می‌تواند خلاقیت شما را به عنوان طراح برانگیخته‌کند چرا که خاطرات نوستالژی حس تعلق، معنا داشتن و آرامش را القا می‌کند. همچنین امکان دسترسی به اطلاعات بیشتری در ذهن برای خلق ایده می‌دهد. همچنین به شما کمک می‌کند تا احساساتی را با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید که آن‌ها را درگیر طرح خواهد کرد و در ذهن آن‌ها عمیقا ماندگار خواهد شد. در این مقاله به راه‌های استخراج خاطرات نوستالژی برند به منظور ایده گرفتن برای طراحی و استفاده از این شیوه طراحی به منظور ساخت برندی ماندگار در ذهن مخاطب پرداخته خواهد شد.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله