بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social media marketing) به استفاده از پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های رسانه‌های اجتماعی برای ترفیع و تبلیغ خدمات و محصولات گفته می‌شود. اگر چه بازاریابی دیجیتال و بازاریابی الکترونیک در ادبیات علمی و دانشگاهی از اهمیت بالایی برخوردار است اما بازاریابی شبکه‌های اجتماعی هم نزد پژوهشگران (مجامع علمی) و هم فعالان صنعت (مجامع عملی) از جایگاه قابل توجهی برخوردار است. این شیوه از بازاریابی یک زیر مجموعه از تجارت الکترونیک است که شامل رسانه‌های اجتماعی، رسانه‌های آنلاین است که از تعامل اجتماعی پشتیبانی می‌کند و مشارکت‌های کاربران برای کمک به خرید و فروش آنلاین محصولات و خدمات است. خلاصه تر، تجارت اجتماعی استفاده از شبکه‌های اجتماعی در زمینه معاملات الکترونیکی می‌باشد.

شرکت‌ها با استفاده از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، از جمله مشتریان فعلی و بالقوه، کارکنان فعلی و بالقوه، روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان و عموم مردم اطلاعات می‌گیرند. در سطح استراتژیک، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شامل مدیریت یک کمپین بازاریابی و ایجاد یک صفحه رسانه اجتماعی مورد نظر شرکت است. هنگام استفاده از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، شرکت‌ها می‌توانند به مشتریان و کاربران اینترنت اجازه ارسال محتوای تولید شده توسط کاربر را آماده کنند. شبکه‌های اجتماعی که این توصیه‌ها را گسترش می‌دهند، اعتماد مشتری را به یک خرده فروش بیش از دیگر افزایش می‌دهند.

تعریف بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی مانند سایر مفاهیم یک تعریف ندارد، بلکه کارشناسان و متخصصان مختلف برای آن تعاریف متعدد ارائه کردند. بازاریابی رسانه‌های اجتماعی استفاده از توانمندی‌های رسانه‌های اجتماعی و وب سایت‌ها برای تبلیغ محصول یا خدمات است. اگرچه اصطلاحات بازاریابی الکترونیکی و بازاریابی دیجیتال هنوز در دانشگاه‌ها غالب است، اما اهمیت بازاریابی رسانه‌های اجتماعی برای فعالان صنعت و صاحبان و کسب‌وکار بیشتر به نظر می‌رسد. اکثر سیستم عامل‌های رسانه‌ای دارای ابزار تحلیلی داده‌های ساخته شده اند که شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا پیشرفت، موفقیت و تعامل با کمپین‌های تبلیغاتی را پیگیری کنند.

برنامه‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی معمولا تلاش برای ایجاد محتوایی که توجه جذب کند یا خوانندگان را تشویق کند آن را در سراسر شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند. بعبارت دیگر، استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای ترویج شرکت و محصولات خود را بازاریابی شبکه‌های اجتماعی گویند.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی است که تمرکز آن به روی مردم است نه روی محصولات. اهداف اصلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را می‌توان در موارد زیر باشد:

  • افزایش ترافیک وب سایت و مخاطب
  • مکالمه درباره محصول یا خدمات و دریافت بازخورد
  • افزایش خوشنامی و آگاهی از نام تجاری
  • ایجاد هویت برای نام تجاری و ارتباط با نام تجاری مثبت
  • اضافه کردن رویدادها در شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، فرآیند ترویج وب‌سایت، محصولات یا سرویس‌ها از طریق کانال‌های اجتماعی آنلاین و ارتباط با جامعه بسیار بزرگی از افراد که از طریق کانال‌های تبلیغاتی سنتی امکان پذیر نیست را گویند.

اهمیت بازاریابی رسانه‌های اجتماعی

وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی به افراد، شرکت‌ها و سازمان‌های دیگر اجازه می‌دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و ارتباطات و جوامع آنلاین را ایجاد کنند. هنگامی که شرکت‌ها به این کانال‌های اجتماعی پیوست، مصرف‌کنندگان می‌توانند به طور مستقیم با آنها ارتباط برقرار کنند. این تعامل می‌تواند برای کاربران بیشتر از روش‌های سنتی بازاریابی و تبلیغات خارج از کشور باشد. سایت‌های شبکه‌های اجتماعی به صورت کلمه‌ای از دهان یا دقیق تر، کلمه‌ای از دهان عمل می‌کنند. توانایی اینترنت برای رسیدن به میلیاردها دلار در سراسر جهان، صدای آنلاین از صدای قدرتمند و به دور از دسترس است. توانایی به سرعت تغییر الگوهای خرید و خرید محصول یا خدمات و فعالیت به تعداد بیشتری از مصرف‌کنندگان، به عنوان یک شبکه نفوذ تعریف شده است.

شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی

وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر ایجاد مجامع مجازی هستند که به مشتریان اجازه می‌دهد تا به صورت آنلاین، نیازها، خواسته‌ها و ارزش‌های خود را بیان کنند. بازاریابی رسانه‌های اجتماعی پس از آن این مصرف‌کنندگان و مخاطبان را به شرکت هایی که نیازهای مشابه، خواسته‌ها و ارزش‌ها را دارند، متصل می‌کند. از طریق سایت‌های شبکه‌های اجتماعی، شرکت‌ها می‌توانند با پیروان فرد ارتباط برقرار کنند. این تعامل شخصی می‌تواند احساس وفاداری را به طرفداران و مشتریان بالقوه ایجاد کند. همچنین، با انتخاب این که کاربران در این سایت‌ها دنبال می‌شوند، محصولات می‌توانند به مخاطبان بسیار محدود دسترسی پیدا کنند. سایت‌های شبکه‌های اجتماعی همچنین اطلاعات زیادی در مورد محصولات و خدمات مشتریان احتمالی را ممکن می‌سازند.

استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

دو استراتژی پایه برای درگیری شبکه اجتماعی به عنوان ابزار بازاریابی وجود دارد: غیر فعال و فعال.

روش غیر فعال: شبکه اجتماعی می‌تواند منبع مفیدی برای اطلاعات بازار و صدای مشتری باشد. بلاگ‌ها، ارتباطات محتوایی و انجمن‌ها پلت‌فرم‌هایی هستند که افراد در آن نظرات خود را به اشتراک می‌گذارند و برندها، محصولات و خدمات گوناگون را پیشنهاد می‌کنند. شرکت‌های تجاری قادر به آنالیز صدای مشتری که در شبکه اجتماعی ایجاد شده هستند تا از آن برای اهداف بازاریابی استفاده کنند.در این مقوله شبکه اجتماعی یک منبع ارزان در رابطه با اطلاعات بازار است که بازاریابان می‌توانند از آن برای دنبال کردن مشکلات و فرصت‌های بازار استفاده کنند. از طریق استفاده از تکنولوژی‌های تجزیه و تحلیل معناشناسی جدید بازاریابان می‌توانند شناسایی سیگنال‌های خرید، مانند محتویاتی که توسط افراد به اشتراک گذاشته شده و سوالات ارسال شده به صورت آنلاین است.

روش فعال: شبکه اجتماعی را می‌توان به عنوان یک ابزار روابط عمومی و بازاریابی مستقیم و همچنین یک کانال برقراری ارتباط (با هدف قرار دادن مخاطبین خاص به همراه افرادی که از تبلیغات آن‌ها مخاطبین تأثیر می‌گیرند) و به عنوان ابزار درگیری با مشتری، بکار برد.چندین نمونه از شرکت‌ها وجود دارد که نوعی از گفتگوی آنلاین با توده عموم مردم را، برای برقراری ارتباط با مشتری، شروع کرده‌اند.روسای شرکت‌های تجاری به طور منظم در بلاگ‌های خود پست‌هایی منتشر می‌کنند که بواسطه آن مشتریان را تشویق می‌کنند تا با آن‌ها تعامل داشته باشند و احساسات، ایده‌ها، پیشنهادها و انتقادات خود را در رابطه با پست‌ها، شرکت یا کمپانی آن‌ها، بیان کنند.استفاده از افرادی که بر مشتری تأثیر بگذارند (به عنوان مثال بلاگرهای محبوب) می‌تواند روشی بسیار مؤثر و از نظر هزینه به صرفه برای عرضه محصولات یا سرویس‌های جدید باشد.

خلاصه و نتیجه‌گیری

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، افزایش ترافیک یا ورودی وب سایت یا کسب توجه به یک موضوع از طریق شبکه‌های اجتماعی است. برنامه‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی معمولاً تمرکز بر تلاش برای ایجاد محتوایی دارند که بواسطه آن بتوانند توجه مخاطبین را در آن پلتفرم‌ها جلب و خوانندگان را تشویق به اشتراک‌گذاری آن در بین شبکه‌های اجتماعی کنند. تبلیغ دهان‌به‌دهان الکترونیکی منجر شده اشاره به هرگونه اظهارنظری دارد که مصرف‌کنندگان از طریق اینترنت (به عنوان مثال وب سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی، پیام‌های فوری، فیدهای خبری) در رابطه با یک رخداد، کالا، خدمات، برند یا شرکت به اشتراک می‌گذارند. زمانی که پیام اشاره شده از کاربری به کاربر دیگر پخش و برفرض پیچیده شود، چون از یک منبع شخص ثالت و موثق می‌آید، نتیجه آن شکل‌گیری نوعی بازاریابی در رسانه به دست آورده شده در عوض رسانه پولی، است.

برخلاف روش‌های سنتی تحقیق بازار نظیر ارزیابی‌ها، گروه‌های متمرکز و داده‌کاوی که وقت گیر و هزینه بر هستند، امروزه بازاریابان از شبکه اجتماعی برای دریافت اطلاعات «زنده» در رابطه با رفتار مصرف‌کننده استفاده می‌کنند.این امر می‌توانید بی‌نهایت در ساختار بسیار پویای محیط تجارتی که ما در آن زندگی می‌کنیم، مفید باشد. سایت‌های شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها به پیروان اجازه می‌دهند تا نظرات خود را در مورد محصول تبلیغاتی که اغلب در بعضی از سایت‌های رسانه‌ای اجتماعی رخ داده است، به اشتراک بگذارند. با تکرار پیام، اتصالات کاربر می‌توانند پیام را ببینند، بنابراین به افراد بیشتری می‌رسد. از آنجا که اطلاعات مربوط به محصول در آنجا قرار می‌گیرد و تکرار می‌شود، ترافیک بیشتر به محصول / شرکت منتقل می‌شود.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله