مقاله کنفرانسی (همایشی)

مقاله کنفرانسی Conference proceeding مقالهای است که در یک ورکشاپ یا کنفرانس ارائه شده است. مقالات پذیرفته یا ارائه شده در یک کنفرانس تحت عنوان مقاله کنفرانس یا Proceeding نامیده میشود. در یک کنفرانس، افرادی که در زمینه خاصی به تحقیق و پژوهش مشغول هستند، به تبادل اطلاعات می پردازند. بیشتر اوقات، ایده ای که در آغاز به ذهن می رسد به صورت یک مقاله کنفرانسی چاپ شده و به جامعه علمی عرضه می شود. در این مرحله هنوز جزئیات، مورد بررسی دقیق قرار نگرفته و مقایسه کافی با دیگر پژوهش های مشابه انجام نشده است.
مزیت عمده مقالات کنفرانسی این است که مقاله به صورت شفاهی و سخنرانی ارائه میشوند. به این ترتیب با دیگر صاحب نظران بحث و تبادل نظر میشود و پویایی بیشتری دارد. همچنین مقالههای برتر ارائه شده در همایش (کنفرانس) در مجلات و کتابخانههای دیجیتال منتشر میشوند. فرایند داوری مقالات همایشی و کنفرانسی نسبتاً راحتر است. از شوی دیگر این مقالات نسبت به یک مقاله مروری (ترویجی) یا مقاله علمی-پژوهشی از ضریب اهمیت کمتری برخوردارند. با این وجود مقالات همایشی نیز میتوانند تاثیرات بسیار مثبتی روی رزومه تحصیلی هر فرهیخته ایجاد کنند. در دستهبندی مقاله علمی و انواع آن، مقالات کنفرانسی از کمترین اهمیت برخوردار هستند.
انواع کنفرانس (همایش)
کنفرانس های علمی معمولا در دو بخش منطقه ای (داخلی) و بین المللی (خارجی) برگزار می شوند. معمولا زمان هر کنفرانس ۲ الی ۴ روز به طول می انجامد و به صورت دوره ای هر ۱۵ ماه الی ۴ سال تکرار می شوند.
کنفرانس داخلی و امتیازات پژوهشی آن
این کنفرانس ها معمولا داخلی هستند و در سطح ملی برگزار میشوند. کسانی که در این کنفرانس ها دارای مقالات چاپ شده هستند ، می توانند برای هر مقاله تا ۱ امتیاز و در مجموع ۴ امتیاز پژوهشی را در آزمون مصاحبه دکتری دریافت کنند.
کنفرانس خارجی و امتیازات پژوهشی آن
این کنفرانس ها در سطح بین المللی برگزار می شوند و زبان رسمی در آنها ، انگلیسی است. موضوع مقالات ارائه شده نباید به منطقه یا بخش خاصی متعلق باشد و مسائل و مشکلات عمومی را به بحث بگذارد. کسانیکه مقالات خود را در این همایش ها به چاپ می رسانند ، می توانند در هر مقاله ۲ و در مجموع ۴ امتیاز پژوهشی را در آزمون مصاحبه دکتری دریافت نمایند.

مقاله کنفرانسی Procedia
پروسدیا Procedia مجموعه مجلاتی زیر نظر موسسه الزویر Esevier هستند که مقالات کنفرانسی را منتشر میکنند. این مقالات رایگان open access هستند و شاید بارها در سایت ساینس دایرکت با این مقالهها برخورد کرده باشید. دقت کنید این مقالات معمولاً بسیار ضعیف و فاقد روش پژوهش یا مدل مناسب میباشند.
نگارش مقاله کنفرانسی
در ابتدا باید بدانیم مقالاتی که برای کنفرانس ها و همایش ها نوشته می شوند ، نسبت به مقالات ژورنالی از ضریب اهمیت کمتری برخوردارند اما می توانند تاثیرات بسیار مثبتی روی رزومه تحصیلی هر فرهیخته ایجاد کنند. باید بدانید با اینکه پروسه داوری مقالات همایشی و کنفرانسی نسبت به مقالات علمی ترویجی و علمی پژوهشی راحتر است ، اما بدون داشتن محتوای قوی و محکم ، ممکن است به توفیق چندانی در آن دست نیابید.
مقالات کنفرانسی معمولا به سه بخش خلاصه ، کوتاه شده و بصورت کامل تقسیم شده و قابل ارسال به همایش هاست. مقالاتی که به صورت خلاصه شده به همایش ها ارسال می شوند تنها خلاصه ای از مقالات اصلی هستند. در مجموع بین ۲ تا ۵ صفحه را شامل می شوند. معمولا پس از اینکه مقاله، پذیرش را از یک کنفرانس گرفت، پس از ۱ الی ۲ ماه ، چکیده آن را در یک کتابچه چاپ و از طریق پست به نویسنده ارسال می کنند. معمولا مقالات علمی پژوهشی روی نوآوری موضوع و نتایج تحقیق تاکید دارند. بخشی که معمولا روی مقالات کنفرانسی کمتر مورد توجه قرار می/ گیرد.
نکات مهم در خصوص مقالات کنفرانسی
نحوه نشر مقاله در یک همایش (کنفرانس) از اصول زیر تبعیت میکند:
- در سایت کنفرانس، تعداد صفحات مجاز برای مقاله اعلام می شود.
- حداکثر تعداد صفحات مقالات کنفرانس محدود است و معمولا نباید بیش از ده صفحه باشد.
- با توجه به تعداد زیادی از مقالات ارائه شده برای کنفرانس و سرعت داوران برای بازبینی ونتایج اعلام شده است.
- مقالاتی که برای کنفرانس ارائه می شوند، دارای یک اصول خاصی هستند.
- هر مقاله ای که به کنفرانس فرستاده می شود باید با قوانین آن کاملا مطابقت داشته باشد.
- در صورت عدم انطباق، مقاله اغلب بدون قضاوت رد می شود.
- یک راه ساده و آسان این است که قالب مقاله را از سایت کنفرانس دانلود کنید و متن مقاله خود را در بخش های مناسب فایل کپی کنید و سپس موارد اضافی را حذف کنید.
- به طور معمول، فایل نمونه در دو قالب Word یا Latex در سایت کنفرانس قرار داده می شود.
- اگر بخش بزرگی از مقالات و قوانین ریاضی وجود داشته باشد، استفاده از نرم افزار لاتکس توصیه می شود.
- معمولا نسخه کامل مقالات برتر کنفرانس ها در نشریات علمی منتشر می شود. این موضوع در محل برگزاری کنفرانس اعلام می شود.
- به طور معمول، روند پذیرش مقالات ارسال شده از کنفرانس به مجله ساده تر از ارسال مستقیم مقالات به مجلات می باشد.
- در هر کنفرانس برای بهترین ارائه، بهترین پوسترها یا بهترین مقالات دانشجویی جوایزی داده می شود.
نمره مقاله کنفرانسی در پایان نامه
نمره مقالات مستخرج از پایان نامه که در یک کنفرانس (همایش) منتشر شوند به صورت زیر است:
- چاپ مقـالات در کنفرانسهای خـارجی حداکثـر ۱
- و ملّی حداکثـر ۰/۵
- منطقـه ای حداکثـر ۰/۴
شیوه ارجاع به مقاله کنفرانسی
برای ارجاع دهی درون متنی به مقاله کنفرانسی (همایشی) مانند مقالات علمی-پژوهشی و تخصصی عمل میشود. برای نوشتن منابع پایانی نیز مانند سایر مقالات تخصصی عمل میشود با این تفاوت که عنوان نشریه، دوره، شماره و صفحات ذکر نمیشود بلکه عنوان و محل کنفرانس ذکر میشود.
عسکری، فروغ؛ عرب، محبوبه. (۱۳۹۰)، شیوههای برابستن با بندشانهای پهن، کنفرانس علمی دانش زنان، تهران.
نتیجهگیری
مقالات پذیرفته شده یا ارائه شده در یک کنفرانس به عنوان مقاله یا پرونده کنفرانس نامیده می شوند. در یک کنفرانس، افرادی که در زمینه تحقیق و توسعه خاص فعالیت می کنند، اطلاعات را مبادله می کنند. یکی از راه های تبادل و انتقال افکار در موضوعات مختلف علمی ، شرکت در کفرانس ها و همایش های داخلی و بین المللی است. در این کنفرانس ها، شرکت کنندگان می توانند با ارائه نوشته ها و مقالات علمی خود ، سایر پژوهشگران را از یافته های جدید خود آگاه کنند. تمام صحبتها و نظرات در کنار مقالات ارائه شده مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند و در پایان نوشته هایی که دارای بار علمی بالاتری هستند برای چاپ در نشریات معتبر انتخاب می شوند.
اغلب اوقات، ایدهای که برای اولین بار به ذهن می آید، به عنوان یک مقاله منتشر شده و به جامعه علمی ارائه شده است. مزیت اصلی مقالات کنفرانس این است که این مقالات به صورت سخنرانی و یا پوستر ارائه می شوند. تقریبا در همه کنفرانسها مقاله های پذیرفته شده در صورت داشتن بار علمی بالا در بعضی ژورنالها منتشر میشوند. همچنین در کتابخانههای دیجیتالی همانند ieee (مخصوص برق و کامپیوتر) چاپ می شوند. در حالت دوم معمولا کنفرانسها یک هزینه ای برای چاپ دریافت می کنند که با یک فاصله حداکثری ۲ ماه به چاپ می رسد.

روش تحقیق | 146 بازدید | ۱۶ اردیبهشت ۹۹