پرسشنامه تعالی سازمانی دمینگ
دانلود پرسشنامه تعالی سازمانی دمینگ دارای روایی، پایایی، منبع استاندارد و شیوه تفسیر
نوع فایل: ورد
منبع: استاندارد
شیوه تفسیر: دارد
روایی و پایایی: دارد
تعریف: مفهومی و عملیاتی
ابعاد: برنامهریزی، اصلاح، اجرا و ارزیابی
تعداد سوالات: ۲۸ گویه طیف لیکرت ۵ درجه
تعریف مفهومی پرسشنامه تعالی سازمانی دمینگ
مدل تعالی سازمانی یا سرآمدی سازمانی ؛ ساختار مدیریتی است که با تکیه براصول و مفاهیم اساسی و توجه داشتن به معیارهای اصلی مدیریت کیفیت فراگیر و سیستم خودارزیابی موجبات پیشرفت و بهسازی را فراهم میکند. جایزه دمینگ یک مدل مناسب برای پایش تعالی سازمانی است.
ادوارد دمینگ معتقد است مدل تعالی؛ ابزاری جهت سنجش میزان استقرار سیستمها در سازمان و خودارزیابی و راهنمایی است. این مدل مسیر فعالیت مدیران را برای بهبود عملکرد شناسایی و تعیین میکند. بنابراین پیام کلیدی مدل تعالی متکی بر پاسخ دادن به دو سوال است که چگونه این مدل بعنوان یک ساختار مدیریتی مناسب و منطقی شناسایی میشود و چه کسانی میتوانند در این زنجیره ارتباط و تعاملات نقش اساسی را ایفا کند. سطح اول این مدل اهداف کلی و در سطح بعدی اهداف کلی به درجات و مقیاسهای کمی و قابل اندارهگیری تجزیه و تبدیل میشود.
تعریف عملیاتی: برای سنجش تعالی سازمانی از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. این پرسشنامه شامل ۴ سازه اصلی و ۱۲ گویه است. سازههای اصلی براساس چهار عامل چرخه دمینگ شامل برنامهریزی، اصلاح، اجرا و ارزیابی انتخاب شدند. برای سنجش امتیاز هر گویه از نمرهگذاری با طیف لیکرت پنج درجه استفاده شده است. امتیاز هر سازه نیز با استفاده از میانگین امتیازات گویههای مربوط به آن سازه قابل محاسبه است.
شیوه تفسیر: از آنجا که امتیاز نهایی هر سازه براساس میانگین نمرات گویههای تشکیل دهنده آن قابل محاسبه است بنابراین نمره نهایی هر سازه بین ۱ تا ۵ خواهد بود. اگر میانگین بالای سه (حد متوسط طیف لیکرت) محاسبه شود در این صورت وضعیت سازه مورد بررسی مطلوب است. همچنین میتوان از آزمون تی-تک نمونه برای بررسی معناداری نتایج استفاده کرد.
تئوری سازمان و مدیریت | ۰۱ بهمن ۹۷