بازاریابی محاورهای
بازاریابی محاورهای (Conversational marketing) رویکردی جدید و مبتنی بر سفارشی سازی برای انجام کسبوکارهای تجاری آنلاین میباشد. این رویکرد به جایجایی مشتریان در قیف بازاریابی از طریق برقراری روابط کلامی و سوالات در یک محاوره واقعی میپردازد. به عبارت دیگر این روش محاوره با بازدیدکنندگان آنلاین وبسایتهای تجاری را به صورت اتوماتیک میسر میسازد.
این روش صاحبان کسبوکار میتوانند اطلاعات لازم را پیرامون بازدیدکنندگان از وب سایت کسب کنند. این مقوله در زمان واقعی درگیری مشتریان با کسبوکار اتفاق میافتد. این روش اثربخشی بالایی دارد زیرا از طریق یک ارتباط کلامی با مشتریان ارتباط برقرار میکند. به این ترتیب مشتریان مجبور نیستند فرمی را پر کنند و منتظر پاسخ بمانند. استفاده از بازاریابی محاورهای یکی از شیوههای برتر بازاریابی دیجیتال است که طرفداران بسیاری دارد.
فرمهای آنلاین، درخواستهای ایمیل، و تماسهای بعدی فروش، فوریتی را که مصرفکنندگان مدرن انتظار دارند، ارائه نمیکنند. بازاریابی و فروش مکالمه بخشی از یک روش جدید است که حول محور گفتگوهای بیدرنگ و تک به تک با مشتریان از طریق رباتهای چت و پیامرسانی متمرکز است، که تولید سرنخ قدرتمند و تبدیل بهینه فروش را ممکن میسازد. نظر به اهمیت موضوع در این مقاله بازاریابی محاورهای معرفی و مفهومسازی شده است.
تعریف بازاریابی محاورهای
بازاریابی محاورهای ابزاری در تجارت آنلاین است که امکان ارتباط کلامی را با کاربران یک وب سایت فراهم میآورد. در واقع با استفاده از یک بات پاسخگو، کاربر این امکان را پیدا میکند تا به پرسش و پاسخ با سایت موردنظر بپردازد.
ایده زیربنایی این روش آن است که کاربران صبر و حوصله ندارند تا فرمهای تماس با ما را پر کنند به امید اینکه زمانی کسی جوابشان را بدهد. بنابراین با استفاده از امکانات پیشرفته فناوری میتوان از باتهایی استفاده کرد که پرسشهای عمومی و پاسخهای مشخصی برای آن تعریف شده است. در این صورت در همان لحظهای که مشتری نیازمند پاسخگویی است پاسخ لازم به وی داده میشود.
بازاریابی مکالمه بهترین راه برای شروع مکالمات در زمان واقعی با خریداران و مشتریان است. مردم عاشق برقراری ارتباط با پیام هستند زیرا سریع و آسان است و در واقع مانند مکالمه احساس میشود. بنابراین جای تعجب نیست که مطابق نظرسنجی اخیر ۹۰% از مصرفکنندگان میخواهند از مکالمه برای برقراری ارتباط با سایت استفاده کنند و اکثریت آن را از طریق ایمیل ترجیح میدهند. البته در این زمینه باید دقت زیادی مصروف شود زیرا باتهای پاسخگو ممکن است مشتریان واقعی را از دست بدهند. کاربر دنیای امروز آگاه است و به سادگی بات را تشخیص میدهد بنابراین اگر میخواست فرمی را هم پرکند ممکن است پشیمان شده و این کار را انجام ندهد.
فرایند بازاریابی محاورهای
این روش بسیار ساده، سریع و کاربردی است و سبب میشود که کاربران خیلی زود با سایت درگیر شوند و از کاربر به یک مشتری تبدیل شوند. همچنین به مدیران نیز سرنخهای خوبی ارائه دهند تا بتوانند کار و کسب خود را در جهت نیازهای مشتریان توسعه دهند. به جای استفاده از فرمهای تماس، منجر به مشارکت بیشتر شوید. تصور کنید چه اتفاقی میافتد وقتی به بازدید کنندگان میدهید به جای مجبور کردن آنها برای پر کردن فرم قبل از اینکه بتوانند با هر کسی صحبت کنن، بلافاصله مکالمات را در وب سایت خود شروع کنند؟ برای اکثر مشاغل به معنای افزایش نرخ تبدیل، فرصتهای بیشتر و تجربه شخصی بیشتر با مشتری است. فرایند بازاریابی محاورهای در سه گام رخ میدهد:
- درگیری مشتریان
- فهم مشتریان
- پیشنهاد کاربردی
بگذارید رباتها سوالات واجد شرایط را برای شما بپرسند. ربات خود را با استفاده از سؤالاتی مشابه که از قبل در زمینههای فرم یا تماسهای صلاحیت اولیه درخواست شده، بسازید. با استفاده از یک تیم تحقیق و توسعه و در فرایند با بهبود مستمر میتوان باتهایی برای محاوره با مشتریان طراحی کرد که بسیار هوشمند بتوانند نیاز مشتریان را درک، شناسایی و پاسخ دهند. به این ترتیب شانس موفقیت کسبوکار در بازاریابی دیجیتال افزایش خواهد یافت.
خلاصه و نتیجهگیری
فرآیند بازاریابی محاورهای یکی از ایدههای کاربردی در دنیای کسبوکار مدرن محسوب میشود. پیش نیازهای توسعه بازاریابی محاورهای چیست؟ یک برند در وهله نخست باید توانایی تولید محصولات باکیفیت را داشته باشد. وقتی محصول ما فاقد کیفیت لازم باشد، مشتریان تجربه مطلوبی از خریدشان کسب نمی کنند. به همین دلیل عدم علاقه شان به تبلیغ و توصیه محصولات برندمان کاملا طبیعی خواهد بود.
از سوی دیگر، کیفیت مطلوب محصولات بدون نیاز به هرگونه تلاشی از سوی برندمان موجب توصیه اش از سوی مشتریان خواهد شد، بنابراین بازاریابی محاورهای به جای تمرکز بر روی اقدامات جانبی یک برند، حول محور کیفیت محصولات شکل میگیرد. به عنوان قاعدهای کلی، در بازاریابی محاورهای ابتدا باید به نیاز مشتریان توجه کرد. سپس در مرحله بعد نوبت نیازها و اهداف برندمان خواهد رسید. تنها در این صورت شما توانایی ارتقای سطح رابطه تان به مرحلهای تازه تر را خواهید داشت.
نکته مهم در اینجا توصیه محصولات برند ما از سوی مشتریان وفادار است. مفهوم مشتری وفادار به آن دسته از خریدارها با سابقه حداقل شش ماه رابطه نزدیک با برند مورد نظر اشاره دارد. بدون تردید هیچ کدام از ما علاقهای به توصیه محصولات یک برند ناآشنا نخواهیم داشت، بنابراین باید تا جای ممکن سطح رابطه مان با مشتریان فعلی را افزایش دهیم.
مدیریت بازاریابی | ۰۵ شهریور ۹۹