بازاریابی پیامکی

بازاریابی پیامکی (SMS Marketing) شیوه‌ای از بازاریابی مبتنی بر اسال پیام کوتاه تبلیغاتی به تلفن همراه مشتریان هدف می‌باشد. این روش یکی از کم‌هزینه‌ترین و پربازده‌ترین روش‌های بازاریابی است. شرکت‌ها با استفاده از این روش از طریق ارسال پیامک به مخاطبان خود آن‌ها را در جریان جشنواره‌ها، تخفیفات، اخبار، رویدادها ومواردی از این دست قرار می‌دهید. بازاریابی پیامکی در حقیقت یک شیوه بازاریابی و بسیار شبیه بازاریابی ایمیلی است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا از طریق سامانه پیامکی به مشتریان خود پیام‌های بازاریابی و یا پیام‌های عمومی به صورت انبوه ارسال کنند.

بازاریابی پیامکی یکی از انواع بازاریابی موبایلی و در حوزه بازاریابی دیجیتال است. این پیام‌های بازاریابی می‌تواند به شیوه‌های متفاوتی از قبیل پیامک تبلیغاتی، راه اندازی محصولا، خطوط جدید، فروش، پیشنهادات و موارد دیگر ارسال شود. در دنیای تجارت مدرن، راه‌های زیادی برای بازار و تبلیغ کسب‌وکارها وجود دارد. بازاریابی پیامکی یک راه دیگر آن محسوب می‌شود. درحقیقت بازاریابی پیامکی، راه کاملا مدرنی برای برقراری ارتباط با مشتریان است. در دنیای مدرن امروز که مردم می‌خواهند روبه جلو گام برداشته و به سرعت ارتباط برقرار کنند، آنها به دنبال راهی هستند که برای آنها مناسب، سریع و راحت بوده و با شیوه زندگی آنها سازگار باشد. دقیقا به همین دلیل است که بازاریابی پیامکی در حال حاضر در میان مشتریان و کسب‌وکارها بسیار محبوب است.

اهمیت بازاریابی پیامکی

ارسال پیامک برای مشتریان، یکی از راه‌های ارتباطی مناسب است. هر شخصی با داشتن یک تلفن همراه، چه هوشمند باشد چه نباشد، به پیامک دسترسی دارد. در ابتدا افراد برای دریافت پیامک‌های بازاریابی مردد بودند، در یک نظرسنجی که در سال ۲۰۱۲ توسط انجمن بازاریابی آمریکا صورت گرفت، مشخص شد ۳۳% آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند پیشنهادات شرکتی را توسط پیامک دریافت کنند، ۵۰% نیز ترجیح می‌دهند که هیچ پیامکی دریافت نکنند. اما در سال‌های اخیر این دیدگاه تغییر کرده و مشتریان تمایل بیشتری به دریافت پیامک‌های مرتبط و سفارشی دارند. در واقع طبق آمار ارائه شده در یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که ۴۱% از مشتریان آمریکایی گفتند در صورتی که پیامک‌های مرتبط دریافت کنند، آن را برای بقیه نیز می‌فرستند. نرخ پذیرش پیامک در میان مخاطبان در پایان سال ۲۰۱۸ به میزان ۶۷% رسیده است که رشد قابل توجهی است.

این آمار و ارقام نشان می‌دهد شرکت‌ها فرصت مناسبی برای بازاریابی با کمترین هزینه را در دسترس خود دارند. افزایش پیامک‌های تبلیغاتی به عنوان یکی از روش‌های بازاریابی، بی‌تردید به دلیل رشد فزاینده‌ی کاربران تلفن همراه است. بسیاری از افراد همیشه تلفن‌های همراه خود را در دسترس دارند و از آن به عنوان وسیله‌ی ارتباطی اصلی برای تماس با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. بسته به محتوی و نیازهای خاص کاربران، بازاریابی پیامکی روش ارتباطی مناسبی برای بازاریابی است. امروزه انقلاب در فناوری اطلاعات و ارتباطات شیوه‎ای که افراد و سازمان‎ها کسب‌وکارهای خود را هدایت می‎کنند را تغییر داده است. همراهی واژه الکترونیک با واژه‎هایی نظیر تجارت، کسب‌وکار و بازاریابی، نشانگر فلسفه نوینی است که مدیران و سازمان‎ها می‎باید به منظور کسب و حفظ مزیت رقابتی دنبال نمایند.

مزایای بازاریابی پیامکی

سرعت استفاده از این بازاریابی باعث می‌شود برای بسیاری از شرایط که در آن دسترسی سریع به پیام شما اهمیت دارد، پیامک در صدر جدول انتخاب هایتان قرار گیرد.  این بازاریابی بسیار منعطف می‌باشد. شرکت‌ها از طریق بکارگیری پیامک برای ارتباط با مخاطبین، قادر هستند آنها را دسته بندی نمایند و با هدف مشخصی به هر دسته پیامی را ارسال کنند. همین امر سبب می‌شود که بازخورد پیامک‌ها و تبلیغات شرکت افزایش پیدا کند و پیام در اختیار افرادی قرار گیرد که به آن نیاز دارند. مخاطبین و مشتریان شرکت می‌توانند در لحظه وارد لیست پیامکی شوند و یا از آن خارج شوند. برای سنجش مزایای این روش از پرسشنامه بازاریابی پیامکی استفاده کنید.

این امر بسیار ساده است و تنها در یک مرحله اتفاق خواهد افتاد، بنابراین افرادی که در لیست پیامکی قرار دارند و از آن خارج نمی شوند، با میل خود پیامک‌ها را دریافت می‌کنند. بازار کلی پیامک شامل افراد مختلف در رده‌های سنی و علایق مختلف است که هر کدام به شیوه‌های مختلف با پیامک‌های موبایل خود در ارتباط و هر روز آنها را بررسی می‌کنند. برای هدفمند شدن و تاثیر گذاری بیشتر بازاریابی پیامکی، نیازی نیست به تمامی افراد این بازار بزرگ پیامک ارسال شود. با توجه به نوع کسب‌وکار می‌توان تا جایی که امکان دارد مشتریان هدف را کوچک‌تر نمود تا افرادی که دقیقا نیاز‌مند محصول یا خدمت هستند، هدف قرار گرفته و ار طریق ارسال پیامک به سمت استفاده از برند هدایت شوند.

ارتباط با سایر شیوه‌های بازاریابی

بازاریابی پیامکی می‌تواند در کنار سایر تبلیغات نیز استفاده شود و نیازی نیست فقط به تنهایی از آن استفاده شود. تبلیغات از طریق پیامک نه تنها مشکلی برای سایر روش‌های تبلیغاتی ایجاد نمی کند، بلکه می‌تواند اثربخشی سایر روش‌های تبلیغاتی را نیز افزایش دهد. در بسیاری از موارد از این روش در کنار بازاریابی ایمیلی استفاده می‌شود به این صورت که پس از ارسال ایمیل یک پیام کوتاه برای یاد آوری جهت چک کردن ایمیل برای مشتریان ارسال می‌شود. همینطور در بازاریابی مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی می‌توان لینک شبکه‌های اجتماعی و یا محتوای جدید سایت را برای مشتریان پیامک کرد. این موجب باعث افزایش بازدید در یک کمپین بازاریابی (پویش بازاریابی) دجیتیال می‌شود.

ارتباط بازاریابی پیامکی با سایر شیوه‌های بازاریابی

ارتباط بازاریابی پیامکی با سایر شیوه‌های بازاریابی

یکی دیگر از ویژگی‌های استفاده از بازاریابی پیامکی انعطاف‌پذیر بودن و قابلیت ایجاد تنوع در پیامک‌های ارسالی است. نیازی نیست که حتما از متن‌های تبلیغاتی کلیشه ایی و خسته کننده استفاده شود بلکه می‌توان در یک متن کوتاه باعث تاثیر گذاری مخاطب خود و واکنش آنها گردید. انواع کسب‌وکارها در هر زمینه‌ایی که باشند می‌توانند متن‌های متناسب با سلیقه مشتریان خود طراحی و ارسال کنند. بازاریابی پیامکی مانند بسیاری از روش‌های دیگر که در بازاریابی اینترنتی و بازاریابی دیجیتال مطرح شده است، علی رغم تمامی مزایایی که دارد، کماکان یک پدیده جدید و یک فناوری نوظهور است. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های تولیدی و خدماتی به دلیل عدم آشنایی با بازاریابی پیامکی و یا گرایش محافظه‌کارانه، کماکان اعتقادی به این شکل از بازاریابی نداشته و از روشهای سنتی بازاریابی همچون تبلیغات رسانه‌ای برای بازاریابی محصولات خود استفاده می‌کنند.

جمع‌بندی و پیشنهادهای کاربردی

در نهایت پیشنهادهای کاربردی برای بهبود بازاریابی پیامکی قابل ارائه است. نخست اینکه به مدیران شرکت‌ها و صاحبان کسب‌وکار پیشنهاد می‌شود پیشنهادات محرک به مشتریان خود ارائه دهند. برای جذب بیشتر مدیران لازم است پیشنهادهای وسوسه انگیز اما قابل باور ارائه شود. متن ارسالی باید جذاب و اختیاری باشد نه اجباری. محتوای پیامک ارسالی باید منحصر به فرد باشد.  تنها دروازه ارتباطی شرکت با مشتریان از طریق پیام کوتاه چند خط و کلمه خواهد بود پس لازم است بر تک تک کلمات متمرکز شوید و چگونگی ارتباط آن چند کلمه را با کسب‌وکار و محصول خود به درستی و با دقت تعیین نمایید. برای افزایش کارایی این روش بهتر است لید (سرنخ) شناسایی شود.

همچنین باید به علایق شخصی مشتریان خود اهمیت داد.  در هر زمانی و در هر مکانی با هر تجارتی در نظر گرفتن سلایق شخصی کاربران و مشتریان به منظور احترام و توجه به آنان از طرف فروشندگان بسیار اهمیت داشته است بنابراین نباید مشتریان و سلایق شان از یاد برده شود. نباید هر پیامکی را برای هر مشترکی ارسال کرد. اگر پیامک هیچ ارتباطی به شرایط سنی یا فردی و یا موقعیتی نداشته باشد، دریافت کننده پیامک در لحظه، پیامک را حذف می‌کند. شرکتی که بتواند درست در لحظه خرید و یا نیاز مشتری محصول خود را معرفی کند برنده خواهد بود. در نهایت باید راه انتخاب رقبا برای مشتریانان بسته شود. هنگام ارسال پیامک باید دقیقا وضعیت دریافت کنندگان پیامک در نظر گرفته شود. با رعایت این اصول شانس موفقیت در بازایابی پیامکی بسیار زیاد خواهد شد.

منبع: هاجر رمضانپور و رومینا لتویی، عوامل موثر بر بکارگیری بازاریابی پیامکی بر اساس مدل پذیرش فناوری، فصلنامه بازاریابی پارس مدیر

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله