فصل دوم پایاننامه مدیریت
فصل دوم پایاننامه مدیریت به مرور نظاممند مبانی نظری و پیشینه پژوهش اختصاص دارد و با نگاهی مروری به مطالعات پیشین انجام میشود. در شیوه استدلال قیاسی با مرور نظریهها میتوان به فرضیهسازی پرداخت. بنابراین انتظار میرود در پایان فصل دو یک مدل مفهومی اولیه ترسیم شود.
ادبیات موضوع و مبانی نظری از مراحل اساسی پژوهش است، که بر مبنای نظریه خاص پدیده را بررسی مینماید. در واقع پژوهشگر بعد از تعیین موضوع پژوهش و مطالعات اکتشافی با نگاهی فراگیر به اطلاعات جمع آوری شده از منابع اسنادی و غیر اسنادی، باید به مهار ایدههای نظری مرتبط با پدیده مورد بررسی بپردازد، محورهای اصلی نظری پژوهش خود را مشخص کند و طرح نظری مناسب با مسئله پژوهش را ارائه دهد [کتاب روش تحقیق خاکی].
دانلود نمونه فصل دوم پایاننامه مدیریت : ادبیات پژوهش
نمونه فصل دوم پایاننامه مدیریت شامل ادبیات پژوهش، مبانی نظری و پیشینه پژوهش
فصل دوم پایاننامه مدیریت با روش تحقیق کتابخانه ای و مروری بر پیشینه پژوهش تدوین میشود.
۱-۲- مقدمه فصل دوم پایاننامه مدیریت
مقدمه بهتر است از زبان نویسنده پایاننامه باشد و فاقد منبع باشد.
در قسمت مقدمه در یک پاراگراف به تشریح متغیرهای موضوع تحقیق بپردازید و ذهن خواننده را آماده ادبیات پژوهش و مبانی نظری کنید.
در پاراگراف دوم شرح دهید در این فصل چه خواهد گذشت. مثلا:
در راستای این هدف در فصل حاضر، ابتدا به مبانی نظری و ادبیات پژوهش پیرامون متغیرهای تحقیق [متغیرهای پژوهش خود را نام ببرید] پرداخته خواهد شد. سپس جدیدترین مطالعات مرتبط داخلی و خارجی ارائه میشود. در پایان نیز خلاصه، جمعبندی و چارچوب نظری ارائه خواهد شد.
۲-۲- مبانی نظری پژوهش
اگر پایاننامه شما از نوع همبستگی است و متغیرهای مستقل و وابسته دارید مبانی نظری هر متغیر را جداگانه ارائه کنید.
مبانی نظری شامل تعاریف، مفاهیم و تاریخچه متغیر مورد بررسی است. همچنین اگر مدل، تصویر، طرح و یا جدول برای هر متغیر وجود دارد از آنها استفاده کنید.
از منابع جدید و بهروز استفاده کنید، اساتید دانشگاهی ما عاشق منابع جدید هستند.
جملات را کوتاه و موجز بیان کنید. طول هر جمله بیشتر از یک خط تا یک خط و نیم نباشد و زود به نقطه برسید.
در هر صفحه از سه پاراگراف استفاده کنید. طول پاراگراف نباید زیاد باشد.
هر پاراگراف را با دو منبع جدید پشتیبانی کنید.
اگر پایاننامه شما از دسته مطالعاتی است که با شناسایی و رتبهبندی شروع میشود باید در بخش مبانی نظری یکی یکی عوامل بااهمیت را شناسایی کنید. تعاریف، مفاهیم و تاریخچه هر عامل را تشریح کنید و در نهایت سعی کنید با رسم شکل و جدول کار را آراسته کنید.
۳-۲- مروری بر مطالعات داخلی و خارجی
این بخش را به دو قسمت تقسیم کنید:
- مروری بر مطالعات داخلی
- مروری بر مطالعات خارجی
حداقل ده مقاله فارسی و ده مقاله انگلیسی را استخراج کنید.
- مقالهها باید از نظر عنوان مشابه با عنوان کار شما باشد.
- مقالهها باید مربوط به سه سال اخیر باشد.
- مقالههای فارسی باید از مجلات معتبر داخلی باشد و کنفرانسها منبع معتبر محسوب نمیشوند.
- مقالههای لاتین باید از پایگاههای معتبر مانند ساینس دایرکت با امرالد یا اشپرینگر باشد.
- بهتر است از گوگل اسکولار برای پیدا کردن منابع استفاده نکنید.
- چکیده و خلاصه هر منبع را گزارش کنید.
مثال: عسکری و همکاران (۱۳۹۹) مطالعهای با عنوان … انجام دادهاند. سپس چکیده مقاله آنها را بنویسید.
۴-۲- خلاصه و چارچوب نظری پژوهش
چارچوب نظری پژوهش اصلیترین بخش فصل دوم است و مبنایی است که تمام پژوهش بر مبنای آن اجرا میشود. چارچوب نظری یک شبکه منطقی، توسعه یافته، توصیف شده و کامل بین متغیرهایی است که از طریق فرایندهایی مانند مصاحبه، مشاهده و بررسی ادبیات موضوع (پیشینه پژوهش) فراهم آمده است. مدل تحلیلی با استدلالی قیاسی از نظریهها به فرضیههای پژوهش ختم میشود. اگر فرضیهها در قالب یک شکل ترسیم شود به مدل مفهومی تحقیق ختم میشود.
متاسفانه یک رویه در بین اساتید دانشگاهی کشور جا افتاده است که دانشجو را وادار به استفاده از مقاله بیس میکنند. این کار بزرگترین اشتباهی است که زیربنای آموزش عالی کشور در رشته مدیریت را نابود کرده است. دانشجو مجبور است یک مقاله جدید دانلود کند و بعد عنوان، مدل و پرسشنامه را از روی مقاله بیس کپی کند. با این سیستم آموزشی روح تحقیق را آزرده کرده ایم. دانشجو باید مطالعه کند، مقالات را بررسی کند، عوامل را شناسایی نماید و در پایان فصل دو چارچوب نظری کار خودش را ارائه نماید. اما در زمانهای که نه دانشجو با ملاک صحیحی انتخاب شده است و نه اساتید از بار فنی مناسبی برخوردار هستند و نظام آموزشی ما به سوی یک تجارت انتفاعی محض شیف پیدا کرده است، ادامه این بحث را بی دلیل تشخیص میدهم.
نگارنده: پشتیبانی پارسمدیر | پایان نامه مدیریت | ۰۷ اردیبهشت ۹۹