ترافیک سایت
منظور از ترافیک سایت (Site Traffic) افزایش تعداد بازدیدکنندگان از یک وب سایت اینترنتی است. همه شرکتها و صاحبان کسبوکار دارای وب سایت اینترنتی مخصوص به خود هستند. هر شرکتی نیز سعی میکند تعداد بیشتری از مخاطبین و کاربران را به خود جلب کند. بنابراین رقابت در غرصه دیجیتال از شدت بالایی برخوردار است. در اینجا هنر مدیریت بازاریابی در قالب بازاریابی دیجیتال مورد نیاز است. دو اصل اساسی در بازاریابی دیجیتال برای بالا بردن ترافیک سایت وجود دارد:
بالا بردن ترافیک سایت در بازاریابی دیجیتال
این اصل را فراموش نکنید: محتوا پادشاه است. اگر میخواهید سایت شما دارای بیشترین مخاطب باشد فقط یک راه وجود دارد. باید محتوا تولید کنید. منظور از محتوا متن، صوت، تصویر و ویدیو است. ابتدا روی کسبوکار خود تمرکز کنید. هدف شما از کسبوکار چیست؟ مخاطب شما کیست و به دنبال چه میگردد؟ محتوایی با عنوان مورد نظر کاربر که به هدف شما ارتباط دارد تولید کنید. هرگز مطالب دسته دوم و دسته چندم سایتهای دیگر شما را به هدف نمیرساند. خودتان محتوا تولید کنید. بنویسید، عکسهای جدید و مرتبط تهیه کنید و فیلمهای کوتاه بسازید. بویژه استفاده از فیلمهای کوتاه بسیار مفید و ضروری است. با استفاده از فنون بازاریابی ویدیویی میتوانید محتوای چند رسانهای خود را تولید کنید. تولید تصاویر جدید در قالب اینفوگرافیک یکی دیگر از روشهای جذاب و مورد تاکید در تولید محتوا است.
رعایت اصول سئو (SEO) برای افزایش ترافیک سایت
کلید دوم رعایت اصول سئو میباشد. تولید بهترین محتوا بدون رعایت اصول سئو به هیچ دردی نمیخورد. تولید محتوا بدون اصول سئو مانند خطاطی زرکوب به روی آب است. سئو ابزاری جادویی است که محتوای شما را در صدر تمامی محتواهای مشابه قرار میدهد. سئو مخفف Search engine optimization یعنی بهینه سازی موتور جستجوی سایت است. یک موتور جستجو مانند گوگل براساس قالب سایت به آن سایت رتبه میدهد. وقتی کاربری مطلبی را جستجو میکند گوگل براساس رتبه سایت، صفحات آن سایت را در نتایج جستجو ظاهر میکند. مهمترین نکات در بهینه سازی صفحات وب عبارتند از: استفاده از متاتگهای مجزا برای هر صفحه، استفاده از کلمات کلیدی به تعداد لازم و زیاد در یک صفحه، سبک بودن صفحه، وجود لینهای مختلف به صفحات مختلف در هر صفحه. ترافیک سایت را بهبود سئو بالا ببرید.
برای انجام اصول بهینهسازی تولید محتوا موارد زیر را در نظر بگیرید:
- عنوان اصلی محتوا شامل سه تا پنج کلمه باشد.
- محتوای خود را با Heading 1 مشخص کنید.
- در خط اول محتوا سعی کنید تعریفی از عنوان محتوا ارائه کنید.
- جملهها را به صورت کوتاه بنویسید بطوریکه هر جمله نهایت شامل ۲۰ کلمه باشد.
- جملات مرتبط را در یک پاراگراف قرار دهید بطرویکه هر پاراگراف نهایت شامل ۱۵۰ کلمه باشد.
- هر دو پاراگراف را با یک عنوان از هم جدا کنید.
- عنوانهای فرعی را با Heading 2 و Heading 3 مشخص کنید.
- از تصاویری جدید و مرتبط با محتوای خود استفاده کنید.
- در برخی از تیترهای فرعی از کلمات مندرج در عنوان اصلی استفاده کنید.
- در طول متن خود به صورت مرتب از کلمات مندرج در عنوان استفاده کنید.
- لینکهای درونی بین صفحات سایت را فراموش کنید.
استفاده از سرویسهای گوگل
موتور جستجوگر گوگل ابزارهای مختلفی را ارائه کرده است که با استفاده از آنها در سایت خود میتوانید محبوبیت سایت خود را نزد گوگل بالا ببرید. از جمله مهمترین ابزارهای بااهمیت آشنایی با کاربرد گوگل آنالیتیکس در بازاریابی است.
ساخت Google sitemap
Google sitemap یک سرویس جدید است که گوگل تهیه کرده برای اینکه صفحات بیشتری را با سرعت و دقت بیشتر ایندکس کند.شما یک فایل به نام sitemap با فرمت xml میسازید و در سایت خودتان در قسمت directory root قرار میدهید. برای ساخت نقشه سایت میتوانید به صفحه نقشه سایت گوگل بروید یا از سایتهایی استفاده کنید که بصورت رایگان این کار را برای شما انجام میدهند.
تبادل لینک
تبادل لینک بویژه با سیات هائی که رتبه گوگل بالائی دارند بسیار مفید است. سعی کنید سایتهای مشابه خود را دعوت به تبادل لینک کنید. همه سایتهای مناسب فرم ارتباط با ما را دربالای صفحه قرار میدهند. از این فرمها برای درخواست خود استفاده کنید.
شناسایی لینکهای شکسته
وجود لینکهای شکسته در سایت اعتبار سایت را نزد موتورهای جستجو بشدت پائین میآورد. لینکهای شکسته ممکن است در اثر آدرس دهی اشتباه شما بوجود آمده باشد یا اینکه صفحهای که شما به آن لینک داده بودید حالا دیگر موجود نباشد. برای شناسائی لینکهای شکسته از نرمافزار web link validator استفاده کنید یا از نرمافزار کم حجم زیر استفاده کنید.
تست سایت در Browserهای مختلف
حتما سایت خود را بوسیله اینترنت اکسپلورر، فایرفکس، اپرا، گوگل کروم و مرورگرهای مختلف مشاهده کنید تا اط سلامت آنها مطئن باشید. در سایت anybrowser نیز میتوانید ببینید سایتتان در Browserهای مختلف چگونه نمایش داده میشود. با این شیوه شما میتوانید سایتی استاندارد طراحی کنید و بازدید کنندگان سایتتان را افزایش دهید.
نتیجهگیری و جمعبندی
برای افزایش ترافیک سایت بابد بر تولید محتوا و بهینهسازی موتور جستجو تمرکز کنید. اگر میخواهید بازدید کنندههای بیشتری از موتورهای جستجو وارد سایت شما شوند باید page rank صفحات سایتتان را بالا ببرید. هر متور جستجو با توجه به الگوریتم هایی که دارند به هر سایتی رنکینگهای متفاوتی میدهند، برای اینکه از رنکینگی که گوگل به سایت شما میدهد مطلع شوید باید Google Toolbar را نصب کنید. برای بالا بردن رنکینگ سایت نکات زیادی باید رعایت شود که چند نکته از آنها به شرح زیر است:
- اسم سایت با محتوای سایت در ارتباط باشد، حداقل شامل یکی از کلمات کلیدی باشد که در سایت به کار میبرید.
- هر صفحه را برای دو یا سه کلمه کلیدی طراحی کنید.
- کلمات کلیدی را در عنوان صفحه و توضیحات صفحه قرار دهید.
- تاحد امکان سعی کنید کلمات کلیدی را در پاراگرافهای بالای صحفه به کار ببرید.
- وقتی که پیوند متنی میسازید ( Hyperlink Text ) سعی کنید پیوند را با کلمات کلیدی بسازید.
- سعی کنید با سایتهای مرتبط با موضع سایت خود تبادل لینک داشته باشید.
- در تبادل لینک، در لینکی که به سایت شما داده میشود از کلمات کلیدی استفاده شود.
- در فرومهای گفتگوی مربوط به موضوع سایتتون عضو بشین و در در گفتگوها شرکت کنید و لینک سایت خود را در قسمت امضا یا signature قرار دهید.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که قوانین فروم را رعایت کنید و سعی کنید در گفتگوها بطور سازنده شرکت کنید، یعنی فقط به خاطر دیده شدن لینک تون در گفتگوها شرکت نکنید. این کار باعث میشه که ترافیک پایداری برای سایت بسازید.
منبع : راه کارهای اساسی افزایش ترافیک سایت در بازاریابی دیجیتال نوشته آرش حبیبی
مدیریت بازاریابی | ۱۹ فروردین ۹۲